spillevett

Spillevett: Er du risikotager eller realist?

Vi synes alle det er gøy å vinne iblant. Men spillere kommer i mange former. Er du allergisk mot hvilepuls og setter pengene på høye odds? Eller får du nok spenning av et rykende ferskt Flax-lodd til kaffen?

STORE FORSKJELLER: Ingen spillere er like, men noen fellestrekk og skillelinjer vil man ofte kunne finne likevel. Hva slags spiller er du?
Norsk Tipping
Publisert:9. juli 2021Endret:3. januar 2023

Heldigvis er vi alle forskjellige, også når det kommer til spill. Vi har tillatt oss ørlite generalisering, og tipper du vil gjenkjenne noen trekk både hos deg selv – og venner og familie, i disse fem spillertypene!

Risikotageren

"Den som intet våger, intet vinner!" roper Risikotageren idet hen hopper fra 10-metern. Risikotageren kjører fort på ski og drømmer om et liv med sportsbil og fete ferieturer. Nøler ikke med å tippe på den høyeste oddsen, og følger gjerne med på flere spill samtidig.

Realisten

Man vet hva man har, men ikke hva man får. Slik tenker Realisten, som heller setter pengene på høyrentekonto enn Lotto, men med små beløp er det moro å prøve lykken. Har satt seg godt inn i vinnersjanser, og regner ikke med noen storgevinst til å betale ned lånet på Volvo’en - men man vet jo aldri.

Optimisten

"Neste gang tikker nok vinnerrekka inn!" Glasset er alltid halvfullt hos optimisten. Sola skinner, livet smiler, og hva er vel bedre enn Flax-lodd! Aller helst et fysisk lodd, som kan skrapes med lykkemynt i lommeboken - men gjerne i appen også.

Den tradisjonelle

Drikker dagens første kaffekopp på samme tidspunkt hver dag, leser avisen på papir og elsker å lytte til Reiseradioen. År etter år leveres den faste Lotto-lykkerekka, med hele familiens bursdager plottet inn. Det går nærmest på autopilot. Tradisjonalisten er en trofast følgesvenn - kanskje mer av vane enn noe annet.

Den impulsive

Drømmekvelden tilbringes med ball på skjermen, chips i skåla og vennegjengen i sofaen. Den impulsive er en sosial sommerfugl som lett lar seg rive med etter hvert som stemningen stiger, og de setter fort noen kroner på oddsen i lystig lag. Skulle storgevinsten en dag tikke inn blir det første fly til Wembley med gutta.

Vet du hvilken spillertype du er?

Du har sannsynligvis flere lag en disse fem spillertypene, men kanskje fikk de deg til å tenke. For hva bør du være obs på hvis du er mer av den impulsive enn den tradisjonelle typen? Eller litt mer risikosøkende enn snittet?

Uttrykket «å spille seg fra gård og grunn» er gammelt, men ikke utdatert. Og selv om vi synes det er hyggelig at du koser deg med spillene våre, er det avgjørende at spillingen ikke tar overhånd. Derfor er det viktig å ha et forhold til hva slags type spiller du er.

En selvtest er en god og enkel måte å ta temperaturen på egne spillvaner. Og slapp helt av, du blir ikke satt i like stereotypiske båser som våre fem karakterer — men det kan være mye å lære hvis du tør å være ærlig med seg selv.

Dersom du ønsker å teste dine spillvaner og finne ut hva slags forhold du har til pengespill, kan du ta en anonym selvtest her.

For flere gode tips og råd besøk våre spillevett-sider

Relaterte artikler