spillevett

Slik sjekker du dine personlige spillegrenser

Spillegrensene gir deg kontroll og oversikt over spillingen din. 

SETT GRENSER: Det å selv sette sin grense for hvor mye man har råd til å spille for, har en god forebyggende og bevisstgjørende effekt.Illustrasjon: Kjersti Skåret
Forfatterbilde Norsk TippingPernille Storholm SkaretPublisert:15. april 2020Endret:2. januar 2023

En markedsundersøkelse* gjennomført av Kantar for Norsk Tipping viser at 9 av 10 nordmenn mener at spillselskaper bør sette en tapsgrense på spill. Vi er helt enige i det!

Visste du at hos Norsk Tipping har vi både totale tapsgrenser og personlige spillegrenser?

Derfor har Norsk Tipping taps- og spillegrenser

Forskning viser at spillegrenser gir oversikt og kontroll for deg som spiller. Noen spill har egenskaper som gir en høyere risiko for at spillere kan utvikle problemer. Det gjelder i første rekke spill der du kan spille mange ganger på kort tid. Det å selv sette sin grense for hvor mye man har råd til å spille for på slike spill, har en god forebyggende og bevisstgjørende effekt.

Derfor er det slik at for å spille på Langoddsen, Liveoddsen, Bingoria, KongKasino eller Flax på nett, så må du sette egne spillegrenser. Dette gjelder både hvor mye tid og penger du skal kunne bruke på pengespill. 

- Det viktigste er å sette egne spillegrenser

Hvis du bare spiller lotterispill eller leverer alle spillene dine hos kommisjonær, må du ikke sette grense før du får spille. Men, du vil uansett være underlagt tapsgrensen på 20 000 kroner i måneden. Grensen er besluttet av Kulturdepartementet. 

- 20.000 kroner i måneden er et høyt beløp - hvorfor er nettopp denne grensen satt?

- Ja, maksimalbeløpet på 20 000 kroner i måneden høres mye ut. Hensikten med maksimalbeløpet er å hindre at noen taper svært mye på kort tid. Å tape 20 000 kroner er mye penger, men den potensielle skaden er mye større hos spillselskaper som ikke har en slik grense, hvor spillere kan tape hundretusener og millionbeløp på tilsvarende tid, sier fagsjef for ansvarlig spillvirksomhet i Norsk Tipping Bjørn Helge Hoffmann og fortsetter:

- Maksimalbeløpet på 20 000 kroner skal hindre slike katastrofale tap. Imidlertid vil jeg understreke at den viktigste forebyggende effekten er at spillerne selv setter sin grense, og i gjennomsnitt setter spillerne hos oss sin månedlige tapsgrense til 4 500 kroner.

Både forskning og dokumentert erfaring med de obligatoriske grensene Norsk Tipping allerede har på enkeltspill, viser at: 

  • De aller fleste som må sette en selvbestemt grense, setter den langt lavere enn maksbeløpet. 

  • Spillere som aktivt har satt en grense selv, stopper når de har nådd den. De går ikke videre og spiller hos andre aktører selv om de får spillestopp i Norsk Tippings kanaler.

  • De aller fleste spillerne er positive til tapsgrenser 

Disse verktøyene hjelper deg å holde oversikt

På Norsk Tippings spillevettsider finner du en rekke verktøy som kan hjelpe deg med å holde oversikt over spillingen din. 

  • Du kan sjekke spillregnskapet ditt og få en total oversikt over hvor mye du har spilt for og vunnet

  • Playscan gir deg økt forståelse for din egen spilleatferd

  • Du kan sjekke spillegrensene dine

  • Du kan lese mer om spillevett og sjekke hvilke myter som er knyttet til pengespill

  • Hva slags spiller er du? Test deg selv anonymt her!

Spill med måte - så tipper du ikke over.

*Undersøkelsen er gjennomført av Kantar for Norsk Tipping i perioden 27.februar til 5.mars blant 1021 personer i befolkningen 18 år+.


Relaterte artikler