vinnerhistorie

Årets Stjerneskudd: - Drar til L.A. og finner co-produsent

Denne helgen ble musikkfestivalen by:Larm arrangert i hovedstaden. I år som i fjor ble prisen Årets Stjerneskudd utdelt. Denne gangen til girl in red.

GIRL IN RED: Marie Ulven i vinnerøyeblikketbylarm
Forfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengPublisert:1. mars 2019Endret:2. januar 2023

Årets Stjerneskudd, girl in red, fikk lørdag 2. mars en halv million kroner til å løfte karrieren ytterligere. Dette er en økning på 200.000 kroner fra fjorårets festival. 

Norsk Tipping øker satsingen

Hva er Årets Stjerneskudd?


Årets Stjerneskudd deles ut av by:Larm og Norsk Tipping. Den gis til artister som har utmerket seg gjennom året som har gått. Årets Stjerneskudd belønnes med 500.000 kroner. Med denne prisen ønsker både Norsk Tipping og by:Larm å gi de beste nykommerene et løft. Prisen bestemmes av en fagjury som dømmer etter gitte kriterier. 

- Prisen Årets Stjerneskudd skal ikke bare løfte frem en ny, spennende artist eller band. Norsk Tipping ønsker også at prisen skal være til inspirasjon for bredden i norsk musikkliv. Vi håper det motiverer mange fremtidige stjerneskudd, sier Pål Enger, sponsoransvarlig i Norsk Tipping.

Juryens begrunnelse

Det er en bransjetung jury som i år kåret Årets Stjerneskudd, og begrunnelsen lyder som følger:

- Artisten engasjerer presse, bransjen, publikum og levere under konserter. Nivået er høyt og 77 norske artister ble til ti nominerte. Juryen mener at vinneren er full av potensiale og er rustet for et større gjennombrudd. Artisten har et tydelig låtskrivertalent, og representerer for juryen lyden av 2019.

- Vinneren tilfører generasjon prestasjon en viktig gi faen-holdning og understreker at man i artistens sine egne ord kan være en ufiltrert sad guy og eie det.

Reaksjon

For akkurat ett år siden slapp girl in red sin første låt på Spotify, som ble noe hun reflekterte rundt ved takketalen. Vi møtte en spent og glad artist, som skulle spille konsert på Rockefeller rett etter prisutdelinga.

- Wow, jeg holdt akkurat på å tisse på meg. Dette er så fett, sa Marie Ulven da hun innså at prisen var hennes. 

Gratulerer til girl in red!

Marie Ulven aka. girl in red

Marie Ulven fra Horten anses som Norges nye indierock-komet. Hun er låtskriver og frontfigur i girl in red. Den 19 år gamle musikeren har millioner av avspillinger på Spotify og YouTube nasjonalt og internasjonalt. Girl in red ble kåret til Årets Urørt i fjor, og blir omtalt som høydepunkt under festivaler som Øya festivalen. 

 

 

By:Larm - en viktig lekeplass for nordisk-musikkbransjen

Kjente artister som Nico og Vinz, AURORA, Tungtvann, Briskeby, Sondre Lerche, Sigrid, Big Bang og Kaizers Orchestra er bare noen få navn som fikk sitt gjennombrudd etter å ha opptrådt på by:Larm. Musikkfestivalen beskrives som en showcase festival, en plass for artister å vise seg frem for bransjen og ikke minst mannen i gata. På dagtid blir det avholdt seminarer, foredrag og paneler, og på kveldene sparkes i gang en rekke konserter på ulike scener i Oslo.

Relaterte artikler