lottovinnerhistorie

Supertrekning i Lotto: Slik reagerte millionvinnerne

Vi endte med totalt 41 ekstra millionærer i lørdagens Supertrekning i Lotto. Sjekk hvordan de reagerte og hva de skal bruke pengene på.

HEKTISK: Ola Thorset, Elin Bjørn og Pernille Storholm Skaret i Norsk Tipping ringte 41 ekstra Lotto-millionærer lørdag kveld.Foto: Christian Dybendal
Norsk Tipping
Publisert:21. desember 2019Endret:2. januar 2023

Supertrekning-potten lørdag 21. desember endte på ca. 41 millioner kroner, og det betyr at vi fikk hele 41 Supertrekning-millionærer - som hver kan glede seg over 1 million kroner i premie. 

Norsk Tippings vinnerteam har ringt samtlige vinnere. Alle har fått en telefon fra 625 60 000, men det er fortsatt tre personer som ikke tar telefonenReaksjoner fra vinnerne oppdateres fortløpende i denne artikkelen. 

Har du et ubesvart anrop fra 625 60 000? Da vil vi gjerne komme i kontakt med deg.

Slik fungerer Supertrekning i Lotto

I supertrekningen er alle spilte rekker siden forrige Supertrekning (14. september) med. Så har du spilt mellom den datoen og før kl. 18.00 lørdag 21. desember, har du ett - eller kanskje flere - lodd i hatten. Og siden vi trekker tilfeldig ut fra alle innleverte rekker, trenger du ikke ha et eneste tall riktig.

Her bor de 41 vinnerne:


Akershus - 10 vinnere

Mann i 50-åra fra Bærum

- He-he-he. Dette var virkelig gøy, utbryter bæringen. Han hadde fulgt trekningen på NRK, men duppet av før sendingen var over. - Jeg så at det var Supertrekning, men tenkte ikke så mye mer over det før jeg sovnet. Jeg har forkjølelse med høy feber, så overskuddet var ikke helt på topp. Men jeg kjenner at formen er stigende nå, konstaterer han. Planene for premiepengene var ikke helt klare lørdag kveld. - Med det er kjekt å ha, sier han og ler. 

Kvinne i 60-åra fra Nittedal

Det var en meget skeptisk vinner fra Nittedal vi etter hvert fikk i tale, og det måtte grundige forklaringer til før hun trodde på at hun er millionvinner. - Mannen min sa jeg ikke skulle ta telefonen, fordi det antagelig var telefonsalg. Men det var det jo ikke. Åh, nå er jeg helt skjelven, utbryter hun. Noen stor feiring ble det ikke lørdag kveld. - Vi har barnebarn på besøk, så nå blir det legging av dem, sa en etter hvert strålende glad vinner. Hun la samtidig til at det nå blir ferietur til Gran Canaria.

Kvinne i 30-åra fra Drøbak

- Tuller du med meg?! utbryter kvinnen når hun hører hvem som ringer. Tårene triller samtidig som gleden tydelig er stor. - Herlighet! Dette er vanskelig å tro på, men jeg tror på deg, fortsetter hun. Kvinnen synes det er vanskelig å si hva pengene skal gå til i farta, men hun er nokså sikker på at hun skal være en ekstra snill julenisse i år. - Det er nok noen barn som ønsker seg noen ekstra fine presanger nå, sier den ferske millionæren. 

Kvinne i 50-åra fra Ullensaker

- 1 million kroner? Å, det føles veldig bra, sier Ullensaker-kvinnen etter å ha fått millionbudskapet lørdag kveld. Hun hadde fulgt Lotto-trekningen på tv, og ble ikke helt overrumplet da hun fikk Telefonen fra Hamar. - Jeg kjente igjen nummeret. Dette var utrolig moro. En bedre julegave går det ikke an å få. Noen planer for pengene hadde hun imidlertid ikke - foreløpig. Nei, det kom litt brått på, men jeg har god til til å planlegge det, sa hun. 

Mann i 70-åra fra Enebakk

- Nei, nå skrøner du med en gammel mann? Jeg blir helt svett, jeg, sier mannen og ler når han får Telefonen fra Hamar. Dette er første gangen han har vunnet en skikkelig premie, forteller han. - Du store alpakka - det var en hyggelig melding. Nå skal jeg diskutere med kona hva pengene skal gå til. Det er nok best. Men en fin ferietur blir det i hvert fall, sier han. 

Ole Dag Gythri (36) fra Høvik

Det var en sindig kar som plukket opp Telefonen fra Hamar. Vi overbringer millionbeskjeden og det tar litt tid før mannen svarer -Sier du det? Så fint da! Han hadde levert Lotto den 9.september og lørdag kveld gjorde det han 1 million kroner rikere. I bakgrunnen har kona forstått at noe er på gang. - Nå vifter kona med armene her. Det spørs om hun får noe av premien også, sier mannen flirende.

Mann i 60-åra fra Nesodden

Søndag får vi endelig kontakt med en kar fra Nesodden. Han hadde krøpet til køys da vi ringte lørdag kveld. -1 million kroner? Tusen takk, selv om ord blir små når man får en slik beskjed. Mannen medgir at han er i rute med juleforberedelsene og med Telefonen fra Hamar ble det ordentlig jul på Nesodden. - Jeg har tent det siste lyset i adventsstaken, men denne telefonen gjorde at jula virkelig kom hjem til meg, selv med lite snø utenfor. Mannen sier også at premien blant annet skal gå til en etterlengtet ferie.

Kvinne i 60-åra fra Bærum

Den tilfeldig uttrukne kvinnen fra Bærum var borte lørdag kveld, men søndag formiddag plukket hun endelig opp Telefonen fra Hamar. - Hæ? Nå begynner jeg nesten å grine! Sier den glade vinneren, før hun forteller at hun hadde sjekket Lotto-tallene kvelden før. Der var det ingen rette, men det trengte hun heller ikke og nå er hun 1 million kroner rikere - Gud av meg, jeg føler meg så heldig. Det går mye rart oppi hodet på meg nå, sier vinneren, som også forteller at premien kommer godt med.

John Robert Andersen fra Bærum

Lørdag kveld satt John Robert og koste med James Bond-film på skjermen og da stod telefonen på lydløs. Søndag plukket en blid kar opp telefonen og vi overbringer beskjeden at han har vunnet 1 million kroner -Nei, det er jo bare glede det da! Sier vinneren, som legger til at han selv kalles «Gleden». Og det må vi si oss enige i - en skikkelig glad mann fra Bærum. På spørsmål om han skjønte at noe var på gang da han hadde et ubesvart anrop fra oss, svarer er svaret ja -For dere ringer vel ikke uten grunn? svarer han mens latteren runger. Nå skal han nyte juledagene med familien.

Mann i 70-åra fra Frogn

Vi har ikke fått tak i vedkommende lørdag kveld.

Aust-Agder - 1 vinner

Kvinne i 40-åra fra Arendal

Arendal-kvinnen lå og sov på sofaen da hun ble vekket med millionbudskapet. - Dette er fantastisk, helt toppers. Jeg var litt surrete da telefonen ringte, men jeg har våknet nå, sa sørlandskvinnen. Hun hadde allerede planen klar for hva pengene skal brukes til. - Det blir nok en tur både til Syden og til USA. Så skal jeg kjøpe ny leilighet, så en del av pengene går nok dit, sier hun. Litt trøtt, altså - og da ble det ingen stor feiring sent lørdag kveld. - Men jeg er glad og takknemlig, sier hun. 

Buskerud - 2 vinnere

Mann i 30-åra fra Nes

Litt utpå dagen søndag tar mannen telefonen. - Jeg så jeg hadde tapt anrop fra dere, og skjønte etter hvert at jeg var blant de 41 heldige. Dette er veldig gøy! sier han. Mannen hadde allerede fortalt nyheten til samboeren da vi ringte, så det var riktig så god stemning i heimen. - Det var litt av en julegave. Pengene blir muligens lagt i ny bolig etter hvert, sier den heldige.

Mannen hadde spilt Lotto hos YX Bromma.

Kvinne i 50-åra fra Hurum

- Er det Norsk Tipping? Yes! Nå er jeg full av dopamin, sier kvinnen og ler høyt. Hun hadde sett at hun hadde ubesvarte anrop fra Norsk Tipping sent lørdag kveld, men hadde ikke fått endelig bekreftet at hun var blant de 41 ekstra Lotto-millionærene. Derfor var det en lettelse å få bekreftet premien søndag. - Kan du ikke si det én gang til? spør hun før vi gjentar summen. – Ja! Da er det sant! jubler hun. - Jeg mister snart stemmen. Hvis du hadde vært her, skulle du fått en skikkelig klem, sier kvinnen som nå drømmer om å reise på en eksotisk ferie.

Hedmark - 2 vinnere

Mann i 70-åra fra Elverum

- Jeg så på trekningen på NRK, og fikk med meg at det var en vinner i Supertrekning fra Elverum. At det skulle vise seg å være meg, er helt ubegripelig, sier en meget glad elverumsing. Mens kona lurer på hva som har skjedd, prøver han å ta innover seg hva som har skjedd. - Jeg har en del som må gjøres i huset, så nå blir det til at jeg leier inn litt hjelp, sier han før han legger til at det blir en liten feiring. 

Mann i 60-åra fra Stange

Etter at vi gratulerte stangesokningen med 1 million kroner, ble det helt stille i den andre enden av Telefonen fra Hamar. Det ble rett og slett litt mye for mannen i 60-åra. Men etter hvert fikk han summet seg. - Nå ble jeg fryktelig glad. Jeg så på tv at det var en fra Stange som hadde vunnet, men jeg turte ikke å håpe. Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Nå skal jeg slappe av og bare kose meg resten av kvelden, sa den glade vinneren fra Stange.

Hordaland - 2 vinnere

Kvinne i 50-åra fra Bergen

- Tusen takk, dette er jo helt fantastisk! Jeg blir helt rød i toppen her nå, sier en meget glad bergenser til Norsk Tipping. Hun og mannen hadde sine to voksne døtre på besøk lørdag kveld. - De har akkurat gått, men jeg får sende dem en melding. Vi skal nok gå ut og spise middag sammen med det første. Tusen, tusen takk, gjentok den glade vinneren. 

Mann i 50-åra fra Voss

Vossingen i 50-åra hadde mistet mobilen i snøen i helga, og dermed var det ikke så rart at vi ikke kom gjennom på telefon etter trekningen. Først mandag formiddag svarte han endelig - og da på nyinnkjøpt telefon. - Nei, jøsses - har jeg vunnet 1 million kroner? Dette er jo helt utrolig, nå har jeg puls i 140 - minst!, utbryter en svært glad vinner. Dagen før dagen kunne han konstatere at premien ikke kunne ha kommet på et bedre tidspunkt. - Jeg er glad i stå på ski, så kanskje jeg hiver meg på et fly ned til Alpene. Uansett blir det en herlig jul, sier Voss-mannen.

Møre og Romsdal - 2 vinnere

Kvinne i 70-åra fra Sunndal

- Nei, hva er det du sier? Tusen takk! Å, du er en engel, utbryter kvinnen før hun fortsetter: - Guri malla, så trivelig. Gud bedre! Så det går virkelig an, altså? Nå er jeg helt skjelven. Kvinnen sier at hun har både barn og barnebarn som hun vil ta med på en fin ferie.

Mann i 50-åra fra Sykkylven

Mannen var opptatt med juleforberedelser lørdag kveld og tok derfor ikke Telefonen fra Hamar. Søndag fikk han endelig beskjeden og da ble det ekstra god julestemning. - Det var en flott nyhet! Tusen takk. Mannen, som nå har alt klart til jul har rikelig med ideer til hva premien skal brukes på. - Jeg skal nok betale ned litt gjeld og unne meg noe, sier han avslutningsvis.

Nordland - 1 vinner

Mann i 60-åra fra Bodø

- Er du sikker? Ja vel. Hva skal man si? Jeg tror jeg blir stum, jeg, sier mannen når han får millionbeskjeden. Han forteller at han hadde ventet og håpet på en telefon denne lørdagen. - Tusen takk! Jeg har mye jeg kan bruke pengene på – lån, barn og barnebarn. Dette var veldig hyggelig. Litt i overkant. Så store summer er jeg ikke vant til, sier han.

Oslo - 1 vinner

Kvinne i 50-årene

Vi har ikke fått tak i vedkommende lørdag kveld

Rogaland - 1 vinner

Kvinne i 50-åra fra Kopervik

 Kvinnen fra Karmøy så at det var Norsk Tipping som tok kontakt, men hun var ikke klar over hva som ventet i andre enden av røret. Hun hadde sjekket appen og der stod det at premien for kveldens Lotto var 50 kroner. Det stemte ikke helt. 1 million kroner var summen hun sikret seg lørdag kveld. - Nei, har jeg? Sier kvinnen umiddelbart. Jeg vinner jo aldri, sier den nybakte Lotto-millionæren. Hun er alene hjemme, men skal kose seg litt ekstra i kveld.

Sogn og Fjordane - 4 vinnere

Mann i 30-åra fra Førde

- Så gøy! Det var litt av en julegave, sa den unge mannen da han fikk vite at han var en av de 41 heldige. Han visste godt hva millionen skulle brukes på. - Nå blir det oppgradering av julegaven til kjæresten. I tillegg skal jeg investere penger i fond. 

Kvinne i 70-åra fra Florø

- Ååå, jul med din glede, utbryter kvinnen fra Florø som kjente igjen nummeret som lyste opp på skjermen. Hun hadde sett på TV-trekningen og så at det var fire vinnere fra Sogn og Fjordane, men turte ikke håpe. Likevel satt hun klar ved telefonen. Og det gjorde hun rett i. Nå er hun millionær. - Jeg kjenner det kribler i hele kroppen, det her er jo helt fantastisk, sier den blide vinneren som nå ser frem til et nytt år med nye muligheter.

Kvinne i 70-åra fra Luster

Kvinnen fra Luster tok ikke telefonen lørdag kveld, men på formiddagen søndag var det ei blid dame som svarte. - Har jeg vunnet 1 million? Så fint! Sier kvinnen, som har spilt Lotto i flere år. - Dette har jeg ventet på i 50 år, sier vinneren lattermildt. Premien skal hun dele med familien.

Mann i 30-årene fra Naustdal

Søndag formiddag fikk vi tak i Naustdal-mannen. Han hadde da fått med seg at 1 million kroner var på vei hans vei. – Jeg hadde lagt meg tidlig lørdag kveld, og skvatt litt til da jeg hørte det ringte. Jeg trodde det var selgere, og tok derfor ikke telefonen, sier han. Etter hvert sjekket han nummeret (625 60 000). Da han fikk se det var fra Norsk Tipping gikk han inn på nett for å sjekke. – Der så jeg at jeg hadde vunnet 1 million kroner. Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si, men jeg er veldig glad – og fortsatt litt skjelven. Det blir nok en feiring i løpet av jula, sier han – og legger til at pengene skal brukes fornuftig.

Troms - 2 vinnere

Mann i 50-åra fra Tromsø

- Sier du at jeg har vunnet 1 million kroner? Nei, nå... Jeg blir helt målløs her jeg sitter, sier tromsøværingen. Han satt i sofaen med kona og bestilte Syden-tur da han fikk Telefonen fra Hamar. - Vi er ganske måteholdne når det kommer til feiring, så vi tar det med ro i kveld. Men når jeg nå har vunnet 1 million kroner, bør jeg kanskje bestille en Syden-tur til?, sier mannen og ler godt. 

Mann i 60-åra fra Lyngen 

- Haha! Det var litt av en nyhet, utbryter mannen. Han hadde sett på NRK at det var en mann fra Lyngen som var blant millionærene. - Da tenkte jeg jo at sjansen var litt større for at det kunne være meg, men tenk at det faktisk var det! Det føles veldig bra, fortsetter han. Den ferske millionæren sier at han til vanlig gjør mye moro, så denne premien skal han bruke på noe fornuftig. – Nei, dette var overveldende greier.

Trøndelag - 3 vinnere

Mann i 70-åra fra Stjørdal

- Neimen, er det Norsk Tipping? Så hyggelig, sier mannen når han hører hvem som har slått på tråden. Han hadde sett Lotto-trekningen på TV, og fått med seg at det var en heldiggris fra Stjørdal blant vinnerne. – Vi er et tippelag med tre kompiser som har spilt sammen i noen år. Nå gleder jeg meg veldig til å ta en telefon til dem, sier den nybakte vinneren.

Mann i 40-åra fra Trondheim

Vi har ikke fått tak i vedkommende lørdag kveld. 

Kvinne i 70-åra fra Oppdal

Den ferske millionæren var intetanende om premien da vi fikk tak i henne søndag. Hun hadde nemlig vært borte på besøk kvelden før, og ikke hatt anledning til å ta telefonen. - Du store all verden! Tusen hjertelig takk. Det var litt av en julegave! Jeg har barn og barnebarn, så nå blir det nok en ekstra julegave til dem, sier hun og fortsetter: - Jeg er helt sjokkskadd jeg nå. Jeg må prøve å få igjen pusten.

Kvinnen hadde spilt Lotto hos Kiwi Oppdal.

Vest-Agder - 1 vinner

Mann i 50-åra fra Vennesla

- Nå må du gi deg! sier den ferske millionæren før han bryter ut i latter. - Jeg satt faktisk og drømte om dette tidligere i dag, men det var likevel veldig uventet, fortsetter han. Mannen forteller at han er glad i å reise, og at nå blir det nok en ferietur. - Dette er helt supert. Fantastisk!

Vestfold - 3 vinnere

Mann i 40-åra fra Tønsberg

Det var en noe skeptisk vestfolding som svarte Telefonen fra Hamar sent lørdag. Men etter hvert trodde han på oss - og det begynte å demre at 1 million kroner er på vei inn på konto. - Det er jo helt fantastisk. Det er i hvert fall den flotteste julegaven jeg har fått, sier han. Han var preget av forkjølelse og hodepine, men formen steg utover i samtalen. - Jeg føler meg litt bedre, sier han og gliser. Grytland Løvenhjelm har foreløpig ingen planer for milliongevinsten, men konstaterer at de kommer godt med. 

Mann i 40-åra fra Tønsberg

Tønsberg-mannen var på besøk hos en bekjent da han fikk millionbudskapet på telefon. Han kunne nesten ikke tro det han hørte. - Dette er jo helt sinnssykt. Jeg burde hatt pulsbelte, for nå tror jeg hjertet slår 200 slag i minuttet, utbryter han. Vestfoldingen har følgende planer for premiepengene: - Jeg driver med et husprosjekt, så pengene kommer godt med. Ellers kan jeg si at jeg ble oppringt hjemmefra like før du ringte, der jeg fikk beskjed om å kjøpe med en Edamer-ost. Nå tror jeg at jeg kjøper to, sier Tønsberg-mannen med et glis. 

Mann i 50-åra fra Sandefjord

- Oi-oi-oi-oi-o!, Er det sant? Jeg får gåsehud. Dette er den beste telefonen jeg noensinne har fått, jublet mannen fra Sandefjord da vi ringte ham lørdag kveld. Han hadde en i utgangspunktet rolig kveld hjemme foran tv-en, men det ble det en endring på. - Nå skal jeg ta meg en tur på byen, sier han. Og slik var planene for pengene: - Det blir litt til oppussing, og så en del til familien. 

Østfold - 6 vinnere

Mann i 70-åra fra Fredrikstad

- Nei, i all verden. Er det mulig? Jeg er glad i å prate, men nå ble jeg nesten stum, sier Fredrikstad-mannen. Etter å ha kommet til hektene, legger han til: - Jeg er så glad at jeg nesten får lyst til å jodle litt. Å, kjære vene. Nå blir det nok til at jeg tar meg et glass med noe godt i. Planer for pengene hadde han klare: - Jeg skal betale ned litt gjeld, og så skal jeg bare kose meg. 

Kvinne i 30-åra fra Moss

 Kvinnen er på toget da vi ringer for å fortelle om millionpremien. Med litt dårlig dekning klarer vi å overbringe beskjeden om at hun har blitt millionær. Da blir det stille i andre enden en stund. - Dette må være tull? Utbryter hun. Men tull driver vi ikke med. Hun flirer betenksomt, mens lyden av medpassasjerer suser i bakgrunnen. - Hvis dette er sant, så vet jeg ikke hva jeg skal si. Jeg må nesten sjekke appen, sier hun. Hva premien skal gå til klarer ikke den overraskede kvinnen fra Moss å si noe om. Hun blir rett og slett stum, men veldig glad.

Mann i 60-åra Degernes

-Å, kjære Gustav! Utbryter mannen fra Degernes. Han så på Lotto-trekninga, men hadde ingen rette lørdag kveld. Det trengte han heller ikke, for han ble trukket ut blant de 41 heldige og sikret seg 1 million kroner. - Nå skal jeg endelig kjøpe bolig, sier mannen blidt. Videre forteller mannen at han har vunnet mindre premier før - Men 1 million? Nei, det er jo helt rått.

Kvinne i 60-åra fra Spydeberg

Kvinnen blir helt satt ut da hun får Telefonen fra Hamar. Hun er rett og slett litt usikker på om det kan være sant. – Nå tuller du? Dette må jo bare være tull og tøys? spør hun. Etter noen minutter, får vi overbevist Spydeberg-kvinnen om at det faktisk er sant. – Dette var litt av en julegave. Helt fantastisk!

Kvinne i 50-åra fra Eidsberg

Lørdag kveld rakk ikke kvinnen å ta telefonen. Da kjæresten søkte opp nummeret og så hvem det var, begynte det å krible i magen. -Jeg ble så spent, men har ikke turt å være sikker før dere tok kontakt igjen. Søndag formiddag får hun beskjeden og da kommer tårene - Å, tusen takk skal du ha. For en super julegave.

Mann i 70-åra fra Fredrikstad

Vi har ikke fått tak i vedkommende lørdag kveld.

(Sannsynligheten for å få sju rette i Lotto er ca. 1:5,4 mill. per rekke. Sannsynligheten for å vinne i Supertrekningen i Lotto er ca. 1:5,5 mill. per rekke.)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler