lotto

Supertrekning: Slik reagerte de 29 ferske Lotto-millionærene

Det er ikke rent få som nå kan glede seg over litt ekstra å rutte inn mot sommerferien: Totalt 29 Lotto-millionærer kunne juble over 1 million kroner i lørdagens Supertrekning.

TVERRSNITT: Det ble god spredning på kveldens bonusmillionærer: Fra Finnmark i nord til Viken i sør deles det nå ut 1 million kroner til heldige Lotto-spillere.
Norsk Tipping
Publisert:23. juni 2022Endret:3. januar 2023

I kveld fikk vi 29 vinnere i Supertrekning som vant 1 million kroner hver. Dette er alle vinnerne. Tre av dem har ikke tatt telefonen.

FYLKESOVERSIKT VINNERE (TOTALT 29 VINNERE)

Vestfold og Telemark – 2 vinnere

 • Mann fra Skien  

– Ja, deter enkjekk kar som venter her, svarer mannenleende når Norsk Tipping. 

– Én million? Dæven altså. Skiensmannen forteller at han har spilt Lotto i mange år, men at dette er første gangen han vinner et så stort beløp. 

– Kona er i dusjen nå, så jeg tror jeg må filme reaksjonen hennes når hun kommer ut. Premien skal muligens gå til oppussing – eller kanskje heller blir salg av hus og kjøp av leilighet. Vi får se. Nei, nå tenker jeg kona blir glad, avslutter han, og legger til at det i kveld skal feires med noe godt i glasset.

Vinnerkupongen ble kjøpt hos Extra Gulset.

 • Kvinne i 50-årene fra Notodden

– Nei guri land, utbryter kvinnen når hun får beskjeden. Så legger hun til:

– Da har jo noen på jobben vunnet en million.

Det viser seg nemlig raskt at et andelslag hos hennes arbeidsplass har vunnet, men at spillekortnummeret står i hennes navn.

– Nå er det ti stykk kunder hos oss som kommer til å bli veldig glade, ler hun fornøyd.

Agder – 1 vinnere

 • Kvinne i 70-åra fra Vennesla  

På andre forsøk klarte Norsk Tipping få tak i vinneren som satt hjemme i sofaen og så på tv.

– Er det mulig? Nei, dette trodde jeg aldri. Jeg trodde aldri jeg skulle vinne. Dette er en drøm som går i oppfyllelse, sier kvinnen.

– Har du noen planer om hva du vill bruke pengene på?

– Nei, jeg har ikke tenkt på det men har mange barn og barnebarn så blir vel litt på dem. 

– Ettersom jeg har et barnebarn i London, så kanskje blir en tur dit på besøk sier den blide vinneren. 

Vinnerkupongen ble kjøpt hos Sentrumskjåsken 

Innlandet – 1 vinnere

 • Mann i 70-årene fra Lena 

– Det var koselig å høre. Nå skal jeg ta med meg familien ut og spise. Det er moro, for jeg har spilt de samme rekkene siden Lotto begynte, sier mannen, som leverte kupongen på mobilen.

Møre og Romsdal – 1 vinnere

 • Kvinne fra Ålesund

– Jeg så dere hadde ringt og var inne og sjekka på 1881 og så det var dere. Jeg ble veldig overraska og glad, sier kvinnen som hadde sjekket på forhånd at det var Supertrekning.

Vinnerkupongen ble levert på mobil.

Nordland – 3 vinnere

 • Mann fra Velfjord

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg ble stum nå. Jeg satt og så litt på TV og lurte på om jeg skulle gå meg en tur siden det er så lyst ute, og så ringte du, sier vinneren fra Velfjord.

– Jeg har nettopp bestilt meg en ny bil, så dette passa veldig bra, sier mannen, som hadde levert kupongen på mobilen.

 • Kvinne 

– Ja det er meg, svarer den gråtkvalte kvinnen når Norsk Tipping ringer med budskapet om at hun har vunnet 1 million kroner. 

– Jeg vet ikke om jeg skal tro på dette, gråter hun glad og ender opp med å gi telefonen til mannen sin, som også gråter. Paret forteller at de har venner på besøk og at de skal feire med de i kveld.

Kupongen ble kjøpt hos Narvesen Mosjøen.

 • Kvinne 

En tårekvalt kvinne ble helt satt ut da Norsk Tipping ringte og overbrakte beskjeden om vinst på 1 million kroner.

– Dette kan ikke være sant. Nei, nei og nei, sier kvinnen, og fortalte at det nok ville bli flere tårer. Kvinnen var så glad men visste ikke hva hun skulle bruke pengene på akkurat nå. Hun kjøpte kupongen på Narvesen Mosjøen.

Oslo – 2 vinnere

 • Mann i 50-årene

Osloenseren var på hytta i Sverige sammen med familie og en kamerat da han fikk millionnhyeten. Midt i Sankthans-grillingen var han blitt Lotto-millionær. 

– Oh god. Oh my god, utbryter han mens kompisen jubler av full hals i bakgrunnen. 

– Dette var en veldig stor overraskelse, sier han med grøtete stemme.

– Nå tok du meg veldig på senga. I bakgrunnen kan man høre kompisen rope: 

– Dette fortjener du!

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

 • Mann i 50-årene

Oslo-mann nummer to var hjemme med sønnen da han fikk Telefonen fra Hamar. 

– Du må ikke tulle med gamle folk, ler han nervøst mens han venter på å få høre hvorfor Norsk Tipping ringer. 

– Oi, herregud. 1 million, sier du? Nå ble jeg helt satt ut her.  

Den fortumlede osloenseren kommer ikke på noe han skal bruke pengene på sånn umiddelbart, men som han selv sier: – Det var en veldig fin inngang på sommerferien.

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

Rogaland – 2 vinnere

 • Kvinne i 50-årene fra Stavanger

Etter tredje forsøk svarte kvinnen og brøt ut i latter da hun fikk høre hun var blitt millionær.

– Er det sant, spør kvinnen og ler høyt. 

– Her er mannen offshore, men han blir nok glad nå, ja. Han er glad i meg ellers og, men kanskje litt mer nå sier kvinnen og ler enda litt til. Nå skulle hun feire med gode venner.

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

 • Mann fra Haugesund

– Nei, nå fikk jeg nesten sjokk. Det var ikke verst! Stemningen er god hjemme hos vinneren fra Haugesund, som stråler over telefonen sammen med kona.

– Vi har jo spilt Lotto i mange år, men vi har aldri regnet med å faktisk vinne, sier han fortumlet. Noen umiddelbare premieplaner hadde han ikke, men:

– Vi skal nok klare å finne på noe når det synker inn. Nå får vi ordne med en liten feiring her. Jeg blir rent skjelven, jeg. Dette har ikke gått helt opp for meg ennå, kjenner jeg.

Vinnerkupongen ble kjøpt hos Extra Kvala.

Troms og Finnmark – 1 vinnere

 • Mann i 30-årene

På det tredje forsøket fikk vi tak i mannen fra Troms og Finnmark.– Herregud, det er så sprøtt. Jeg har ventet på at dere skulle ringe opp igjen sier mannen glad. Nordlendingen forteller at han er sammen med hele familien og at de allerede har startet feiringen.

– Vi har allerede sprettet sjampajnekorken i taket, småler mannen. Han forteller at de så sendingen på tv og at moren kommenterte den ene vinneren fra deres nabolag. 

– Mamma ble sint her fordi det var så mange vinnere på et sted – og så var det en tulling fra nord som viste seg å være meg, ler han glad.

Familien jubler og brøler i bakgrunnen mens vi snakker med den ferske millionæren, som kan fortelle at de brølte enda høyere da de forstod at han hadde vunnet 1 million kroner.

– Jeg klarer nesten ikke å stå eller tenke på hva jeg skal gjøre med pengene. Mulig det blir noe fint på familien også. Lillebror ønsker seg blant annet en spesiell klokke, men vi får se, sier han lurt.

– Dette gjorde virkelig helgen min. Det blir en bra helg, avslutter den nybakte millionæren glad. Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil. 

Trøndelag – 1 vinner

 • Mann fra Trondheim

Hos vinneren fra Trøndelag fikk ikke Norsk Tipping svar før dagen derpå. Sjokket ble stort for trønderen, som knapt kunne tro det han hørte.

– Sier du det, en million? Du store min, du verden, ler han forundret. Noen premieplaner hadde han ikke på stående fot, til det kom premien altfor bardust på, mente han.

– Jeg kan knapt tro det er sant.

Vestland – 2 vinnere

 • Mann i 20-årene fra Alver

20-åringen var ute og kjørte bil da Norsk Tipping ringte og måtte pent kjøre inn til siden før han fikk millionbudskapet.

– Oi! Er det seriøst, spør vestlendingen da han får beskjed om at han akkurat har blitt Lotto-millionær.

– Det var uventet, men utrolig kjekt å høre, sier han glad.Hva pengene skal gå til har han ingen umiddelbare tanker om, men ferien i år blir nok betraktelig bedre enn tidligere.

– Det blir en veldig god ferie i år, avslutter han lattermildt. 

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

 • Mann fra Lindås

– Jeg så dere hadde ringt. Det er helt topp, det er helt fantastisk. Nå driver jeg og pakker litt, for jeg skal faktisk reise på ferie i morgen. Jeg tenker jeg skal sette pengene i banken, sier mannen, som leverte vinnerkupongen på Joker Hundvin.

Viken – 13 vinnere

 • Kvinne i 50-årene fra Skjetten

Den ferske millionæren fra Skjetten var sammen med venninner da hun fikk millionbeskjeden. Her er det rimelig å anta at stemningen bare ville bli enda bedre utover kvelden.

– Jeg har lagret nummeret fra deres, men trodde aldri det faktisk skulle skje at jeg ble ringt! Utbryter hun glad. Pengene skulle hun bruke på ny bil og ferie, samt noen nedbetalinger på gjeld og regninger.

 • Mann i 70-årene fra Lillestrøm

– Oi, oi, oi, fantastisk. Kjempeflott, utbryter den sindige vinneren fra Lillestrøm. – Det var ikke dårlig. Fantastisk! Nå skal jeg betale ned en god del på huslånet, sier han fornøyd.Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

 • Mann i 60-årene fra Skjeberg

–  Jeg så det var fra Norsk Tipping fordi jeg har lagret nummeret. Dette var en hyggelig beskjed å få. Jeg har akkurat spist middag ute på verandaen. Jeg har ingen store planer med gevinsten, sier mannen.Han kjøpte vinnerkupongen på mobilen.

 • Mann fra Asker - tar ikke telefonen

 • Mann fra Nordre Follo

 – Det var da voldsomt hyggelig å høre det. Jeg kjenner igjen nummeret, stråler vinneren fra Nordre Follo.

– Dette er ikke til å tro. Nå ble jeg shaky her. Jeg driver og pusser opp hjemme, så da bruker jeg vel en del av pengene på det, og så blir det vel noen reiser.Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

 • Kvinne fra Lillestrøm 

 –  Nå tuller du? Det er ikke mulig, utbryter den heldige fra Lillestrøm. Hun var på ferie da Norsk Tipping ringte, og overraskelsen var stor over at hun nå kunne kalle seg Lotto-millionær.–  Det er helt utrolig. Nå er jeg skikkelig sjokkert, utbryter hun.Vinnerkupongen ble kjøpt på nett.

 • Kvinne fra Lillestrøm

– Nei, det er ikke sant, svarte den overrasket kvinnen da Norsk Tipping ringte.

– Dette kan jeg ikke tro. Dette kommer godt med som pensjonist, smiler hun. Har du noen tanker om hva du kunne tenkt deg å brukt premien på?

– Ja, nei, jeg vet ikke. Kanskje jeg nå kan få kjøpt en større leilighet eller bare pusse opp den jeg har. Jeg kommer ikke få sove i natt men det går vel bra, det er jo søndag i morgen, sier kvinnen lattermildt.

Vinnerkupongen ble kjøpt på nett. 

 • Mann fra Ringerike

– Tuller du? Nei, herregud så tøft, utbryter vinneren fra Ringerike.– En million? Jeg blir helt varm her jeg sitter, sier mannen, som satt og så en film da vi ringte.Vinnerkupongen ble kjøpt hos Randi Sørlie Tobakk og frukt i Hønefoss.

 • Mann fra Lillestrøm

- Å, nei og nei, oi, oi, oi, sier mannen etter at Norsk Tipping prøvd å ringe han tidligere. Jeg legger barna, men vi kan prate nå sier mannen og ler. 

- Jeg spiller ikke fast så dette trodde jeg ikke var mulig. Dette skal feires med kjerringa. Jeg tenker vi skal redusere boliglån og ta med familien på ferie i Norge i år. Nå må jeg bare samle meg litt og tenke ut hvordan jeg skal si det til kjerringa mi og resten av familien. Tuuuusen hjertelig takk for dette, sier en veldig lykkelig fersk millionær, som kjøpte kupongen på mobil.

 • Mann fra Hokksund

Vinneren fra Hokksund var ikke å få tak i lørdag kveld, men på søndag formiddag ble det svar. Han var ute og mosjonerte sammen med kona, og var faktisk i gang igjen også da Norsk Tipping endelig fikk svar.

– Vi liker å holde oss i form, skjønner du, vi er i skauen vi nå. Men dette var gode nyheter! Jeg så det var en mann fra Hokksun som hadde vunnet. Jeg har jo vært med Lotto'n siden starten jeg, så dette var jo nesten på tide, ler han spøkefullt.

 • Mann fra Hemsedal

– Oi, javel, utbryter den ferske millionæren fra Hemsedal når han får beskjed om millionen. Han hadde lagret vinnernummeret til Norsk Tipping og hadde derfor en liten mistanke om hva det gjaldt, men overraskelsen ble likevel stor.

– Har jeg vunnet en million? Fy flate. Man har da prøvd i noen år, men … Nei, nå er jeg helt i sjokk, storler han.

Han skal betale ned litt gjeld – og kanskje også fremskynde noen boligplaner. 

- Kona og jeg ser etter et nytt sted å bo, og nå kan jo det kanskje komme på plass litt fortere, forklarer han 

– Hun sitter her ved siden av meg nå. Hun er blitt litt sjuk, men det hjelper nok med en million, humrer han fornøyd.

Vinnerkupongen ble kjøpt hos Link Bingo Gol.

 • Mann fra Nordre Follo

– Jeg har sjekket telefonen! Jeg er ganske heldig i dag, jubler den nybakte millionæren glad når vi ringer. Mannen hadde middagsbesøk av familien og svarte derfor ikke første gangen vi ringte. Andre gangen hadde han sjekket både telefonnummeret og appen der det sto at han hadde blitt millionær.

– Det er helt fantastisk, ler mannen og forteller at de har en hyttedrøm de nå er nærmere å realisere.

– Vi drømmer om hytte, så vi er absolutt nærmere den drømmen nå, avslutter han glad. 

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

 • Mann fra Asker

– Okej, sier askerbøringen rolig.– Det var hyggelig. Tusen takk. Da blir det en fin sommerferie, sier mannen, som leverte kupongen på Rema 1000 Spikkestad.

 • Mann fra Asker

Ikke visste han at det var Supertrekning, og ikke hadde han fått med seg at vi hadde forsøkt å ringe ham lørdag. Søndag ettermiddag fikk vi endelig tak i ham.
- Jeg har vært på fjelltur, og det var ikke telefondekning på fjellet, så det har jeg ikke fått med meg, sier mannen, som selvsagt ble strålende fornøyd etter å ha fått servert budskapet om at han hadde vunnet 1 million kroner.
- Dette er jo gøy da. En veldig hyggelig søndag, og pengene kommer kjempegodt med, sier mannen, som kjøpte vinnerkupongen på mobilen.

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

 • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler