lotto

Christian (31) vet hvordan det er å vinne i Supertrekning

Lørdag er det klart for årets første Supertrekning i Lotto - med ca. 50 ekstra vinnere av 1 million kroner. Christian Raaum Marthinsen ble millionær i forrige runde, og kan trygt anbefale opplevelsen.

KLAR FOR LØRDAG: Christian Raaum Marthinsen ble millionær rett før jul, men satser på at ikke all flaksen er brukt opp.Foto: Privat
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:12. april 2022Endret:3. januar 2023

Mens mange setter tennene i påskelam og/eller påskegodteriet, er Norsk Tippings vinnerteam klare for litt av en vinnerkveld lørdag førstkommende. Med både vanlig Lotto-trekning og Supertrekning blir det en meget hektisk påskeaften.

For Supertrekning er det altså snakk om rundt 50 ekstra vinnere av 1 million kroner hver. 

Lotto har spillefrist lørdag kl. 18.00

Dugg på brillene

En som har fersk kunnskap om hvordan det er å få Telefonen fra Hamar, er Christian Raaum Marthinsen fra Sande i Vestfold og Telemark. På forrige Supertrekning, 18. desember i fjor, ble han overrumplet da Norsk Tippings vinnernummer 625 60 000 lyste opp på telefonen. 

– Det er jo helt ... Brillene mine dugger her. Det kunne ikke vært bedre. Så moro, sa familiefaren til Norsk Tipping den gangen. 

Snart fire måneder senere - rett før neste Supertrekning - slår vi igjen på tråden til til Christian. Han har ingen problemer med å huske tilbake til kvelden han ble millionær. 

– Det var veldig, veldig stas. Overraskelsen var stor, både for meg og kona. Det ble en rolig kveld etter at vi la på med dere. Vi feiret med en liten skål, før det ble noen morsomme telefonsamtaler med familie og venner.

Leverte på konas ønske

Det var imidlertid ikke alle som trodde på nyheten han serverte denne lørdagskvelden rett før jul. Blant annet måtte det flere runder til med overtalelse før Christians mor turte å tro på at sønnen var blitt millionær. 

I vinnersamtalen 18. desember kom det etter hvert fram at kona hadde et klart ønske om hva noe av pengene skulle gå til: oppussing. 

– Har det skjedd noe på oppussingsfronten, Christian?

– Det har det. Vi har pusset opp ett rom, og i tillegg byttet kledning på huset. I tillegg er det bestilt solskjermingsprodukter – så vi er godt i gang, sier han mens kona kommer med fornøyde kommentarer i bakgrunnen. 

Reise var en annen ting som sto på prioriteringslista. Med fravær av koronarestriksjoner ser han og familien nå lyst på en tur. 

– Det blir en tur til Danmark i sommer, noe det for så vidt hadde blitt uansett. Men vi holder igjen litt penger for å dra til USA og Disney World når jentene blir litt større, sier Christian - som har to døtre på henholdsvis to og fem år. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Håper ikke all flaksen er brukt opp ...

– Hvordan har de fire månedene som Supertrekning-millionær vært? Har livet endret seg?

– Jeg vil si at livet stort sett er som før. Den største forskjellen er kanskje at det en før måtte planlegge litt, nå kan gjennomføres litt raskere. For eksempel oppussing. Så er det jo også sånn at det kommer noen humoristiske kommentarer om millionpremien fra venner og bekjente, men det er bare moro, sier han og legger til:

– Det var veldig, veldig spesielt å bli oppringt av Norsk Tipping med en slik beskjed. Jeg satt igjen med en god følelse lenge. Faktisk kan jeg fortsatt kjenne på den gode følelsen. 

– Lørdag er det Supertrekning igjen; har du spilt Lotto?

– Ja, jeg har da en flerukerskupong som rusler og går. Kanskje ikke all flaksen er brukt opp ennå, sier han og gliser. 

Supertrekning-fakta

For hver Supertrekning i Lotto trekker vi ut ekstra mange Lotto-millionærer. Slik foregår trekningene:

  • Supertrekning inntreffer fire ganger hvert år – til påske, sommer, høst og jul.

  • I disse trekningene trenger man ingen rette tall for å vinne. 

  • Det er ca. 50 ekstra vinnere som trekkes ut lørdag 16. april. Disse trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning (18. desember).

  • I trekningen vil man ha like mange lodd i hatten som antall rekker man har spilt siden 18. desember.

  • Supertrekningen er i tillegg til den vanlige Lotto-trekningen. Det betyr at man også blir millionær dersom man får sju rette denne kvelden.

16. april er med andre ord en dag man vil plukke opp telefonen – i hvert fall hvis det ringer fra vårt vinnernummer 625 60 000.

Lotto har spillefrist lørdag kl. 18.00

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler