lottovinnerhistorie

31 ekstra Lotto-millionærer - slik reagerte vinnerne

I lørdagens Supertrekning i Lotto fikk vi 35 ekstra Lotto-gevinster på 1 million kroner hver. Her er vinnerne og deres reaksjoner.

MILLIONÆRKVELD: Trekningsredaktørene Pie Skagsoset Norseng, Atle Jensen (foran), Ola Thorset (t.v.) og Steinar Bjørnsson (bak) ringte ekstra mange millionærer lørdag kveld.Norsk Tipping
Norsk Tipping
Publisert:12. september 2020Endret:2. januar 2023

Lørdag 12. september endte Supertrekning-potten på 35 millioner kroner. Dermed fikk vi 35 ekstra Lotto-gevinster på 1 million kroner hver.

Gevinstene fordelte seg på 31 millionvinnere og fire andelsbanker. I hver andelsbank er det 10 spillere - som hver seg vinner 10 prosent av gevinsten. De totalt 40 andelsbank-vinnerne vant dermed 100 000 kroner hver.

Like før klokka 20.00 lørdag begynte Norsk Tippings vinnerteam å ringe de 31 vinnerne av 1 million. De fleste tok Telefonen fra Hamar da vi ringte fra vinnernummeret. 625 60 000, men fire vinnere måtte vi forsøke å få tak i på nytt søndag - og mandag.  Det forsøket endte med at vi fikk tak i ytterligere to nybakte Lotto-millionær,er en mann fra Vestre Toten i Innlandet og en kvinne fra Oslo, på søndag.

Mandag fikk vi svar hos en mann fra Giske i Møre og Romsdal og en mann fra Vardø i Troms og Finnmark, så da er alle de nybakte Lotto-milllionærene kontaktet.

Fylkesoversikt vinnere (andelsbankvinnere er ikke med i oversikten)

Agder - 1 vinner

 • Kvinne i 70-årene fra Tvedestrand

Vi måtte gjøre en rekke forsøk før vi fikk tak i vinneren fra Tvedestrand. Men på det siste forsøket svarte kvinnen. - Jeg har vært i selskap i kveld. Der ringte telefonen, og jeg kjente ikke igjen nummeret. Jeg la på, men sa faktisk til de rundt meg: “Kanskje det var fra Norsk Tipping”. På vei hjem gikk telefonen tom for strøm, men nå står den i laderen, sa kvinnen og humret. Hun var svært glad for milliongevinsten, men hadde ikke rukket å legge planer for pengene lørdag kveld. Kupongen kjøpte hun på Rema 1000 Tvedestrand i juli.  

Neste Lotto-trekning er lørdag 19. september - innleveringsfrist kl. 18.00

Innlandet - 1 vinner

 • Mann i 50-årene fra Vestre Toten 

Søndag formiddag fikk vi svar hos totningen - en blid totning!- Mobilen lå på lading hele lørdagskvelden, men jeg så på morran i dag at dere hadde forsøkt å komme i kontakt, sa mannen blidt.Da han oppdaget de ubesvarte anropene, hadde han nemlig sjekket både nummer og Norsk Tipping-appen.'- Det blei en million, ja. Det var bra, sa den glade Lotto-millionæren fra Vestre Toten.Han vant på en Lotto-kupong han leverte med mobilen i juli.

Møre og Romsdal - 3 vinnere

 • Kvinne i 70-årene fra Hareid

Det ble stille noen sekunder fortalte kvinnen at hun var trukket ut i Supertrekningen. - Åh...Er det sant? Dette vet jeg ikke om jeg tør å tro på, sa kvinnen. Men hun lot seg overbevise. - Jeg  vet ikke helt hva jeg skal si, men for en hyggelig overraskelse. Hun vant på en Lotto-kupong som ble kjøpt via Spill i kasse hos Bunnpris Hareid for tre måneder siden - i juni. Det var faktisk før den forrige Supertrekningen, men ettersom det var en 5-ukerskupong, var den også gyldig inn i perioden for denne Supertrekningen. 

 • Mann i 50-årene fra Hustadvika

Da vi avslørte at vi ringte fra Norsk Tipping, satte han telefonen på høyttaler. I bakgrunnen var nemlig kona som også skulle få millionbudskapet levert etter en reke-middag. - Har vi blitt millionærer? Suverent, jublet de i kor. De vet nøyaktig hva premien skal gå til. - Nå blir det endelig en ny seng. Vi får nok ikke sove i natt etter denne nyheten, men snart blir nok søvnen veldig bra, sa den ferske millionæren. Kupongen leverte han via Norsk Tippings app. 

 • Mann i 60-årene fra Giske

Mandag fikk vi svar hos mannen fra Giske kommune. Han ante ingenting om hva som hadde skjedd.- Du ringer fra Norsk Tipping, ja? Da er det kanskje noe hyggelig som har skjedd, da...?- Det har det. Du var en av vinnerne i lørdagens Supertrekning.- Jaha, hvilket beløp snakker vi om?- Du har vunnet 1 million kroner.- Såpass, ja, det høres bra ut. Veldig bra ut, sa mannen fornøyd.Han kunne fortelle at han måtte tenke seg om før han bestemte seg for hva han ville gjøre med premien.- Det er jo ikke sånn en går og planlegger for. Det er jo sånt som bare skjer andre, humret han.

Nordland - 1 vinner

 • Kvinne i 50-årene fra Gildeskål

Kvinnen var hjemme i stua med familien hvor de så på Stjernekamp da vi fikk kontakt. Vi ble raskt satt på høyttaler og det ble full jubel i stua da vi avslørte at hun var blitt millionær. - Dette snakket vi om senest under middagen i dag, fortalte kvinnen og lo. Likevel kom Telefonen fra Hamar brått på, så hva hun skal bruke premien på vet hun foreløpig ikke. Men familien kunne bekrefte at det kom til å bli en fin feiring av premien med pizza. Kupongen ble kjøpt via mobil. 

Oslo - 3 vinnere

 • Kvinne i 70-årene

- Er dette en realitet? Virkelig? Oslo-kvinnen hadde en rolig kveld hjemme da hun fikk Telefonen fra Hamar. Etter å ha vært tvilende innledningsvis, turte hun å tro på det etter etter hvert. - Dette er supert, nå ble jeg kjempeglad. Jeg har nettopp pusset opp huset, så dette kommer godt med. Tusen takk, sa hun. Kupongen hadde hun kjøpt på mobil.

 • Kvinne i 50-årene

Søndag ettermiddag fikk vi svar hos Oslo-kvinnen. Da hadde hun en ganske sterk anelse om hva det gjaldt...- Lørdag var vi opptatt, så da sjekket vi ikke telefonen, men etter at dere ringte søndag formiddag, sjekket vi nummeret. Så gikk vi på nettsiden og leste at en Oslo-kvinne ikke hadde svart på anrop fra 625 60 000. Dermed begynte vi å trekke noen konklusjoner, selv om vi ikke var helt sikre før du ringte på nytt nå, sa kvinnen.Men hun hadde resonnert helt riktig, 2 + 2 var 4 - hun er Lotto-millionær.- De føles helt uvirkelig, men fantastisk. Det er sånt en aldri trodde en skulle oppleve, sa den glade kvinnen.. Hun ble trukket ut på en Lotto-kupong hun leverte med mobilen i juli.

 • Mann i 50-årene

Flere av Supertrekningvinnerne fikk Telefonen fra Hamar med Stjernekamp på skjermen lørdag kveld, blant andre mannen fra Oslo. - Du har blitt Lotto-millionær. Gratulerer! - Du verden, nå ble jeg skjelven, sa han. Mannen fortalte at premien skal få bein å gå på. - Nå blir det mest sannsynlig oppussing av badet, sa han fornøyd. Kupongen kjøpte han via mobil. 

Neste Lotto-trekning er lørdag 19. september - innleveringsfrist kl. 18.00

Rogaland - 1 vinner

 • Kvinne i 40-årene fra Sandnes

- Jeg tror jeg vet hvorfor du ringer, sa Sandnes-kvinnen nesten før vi rakk å presentere oss. Dette var nemlig den andre oppringingen - den første fikk vi ikke noe svar på. - Nei, jeg er litt skeptisk til å svare nummer jeg ikke kjenner, men da jeg sjekket med Opplysningen, begynte det på demre, lo kvinnen. Så hun var nesten sikker på hva det var, men våget ikke slippe jubelen helt løs før vi ringte for andre gang. - Det har vært noen skjelvne minutter, men nå blir det feiring, sa den nybakte millionæren i Sandnes. Hun ble trukket ut på en Lotto-kupong hun leverte hos Narvesen på Maxi Sandnes i juli. 

Troms og Finnmark - 4 vinnere

 • Mann i 70-årene fra Vardø

Verken lørdag kveld eller søndag fikk vi svar hos finnmarkingen, men mandag gikk det bedre.- Hva sa du? At jeg har vunnet 1 million? Nei, nå har jeg aldri....Vardø-karen hadde vansker med å tro det han hørte. Han hadde fått med seg at det var en millionvinner fra Vardø, som attpåtil hadde levert vinnerkupongen på samme sted som han selv, på Søndrevåg Kiosk, men at det skulle være han...?- Nei, det kan ikke stemme. Men det hadde jo vært veldig fint, da, medga mannen.Vi sjekket både spillerkortnummer, adresse og fødselsdato, og på slutten av samtalen trodde han nok mer på det enn ikke.- Jeg er ikke helt, helt sikker, men tusen takk i alle fall, sa den blide Vardø-mannen.Han vant på en Lotto-kupong han leverte hos Søndrevåg Kiosk i juli.

 • Mann i 40-årene fra Senja

- Halleluja, jublet millionvinneren fra Senja. Han var kveldens "ferskeste" vinner - ettersom han ble trukket ut på en Lotto-kupong han leverte med mobilen under to timer før innleveringsfristen lørdag ettermiddag. - Den beskjeden kom brått på, og nå merker jeg at jeg blir skjelven, men en slik premie kommer alltid godt med, sa mannen - som hadde kjøpt mobilen på mobil.

 • Mann i 60-årene fra Nordkapp

Mannen hadde bare slappet av hjemme, men hørte ikke telefonen da Norsk Tipping flere ganger forsøkte å få tak i ham lørdag kveld. Sent på kvelden tok han endelig telefonen, og ble rørt da han fikk beskjed om at han hadde blitt Lottomillionær. - Tusen takk! Det var en veldig hyggelig beskjed å få på en lørdagskveld. Jeg må sette meg litt, det var litt mye å ta inn over seg, sa han. På spørsmål om hva han kunne bruke pengene på, svarte han slik: - Jeg skal pusse opp båten. Kupongen kjøpte han på mobil.

 • Mann i 70-årene fra Måsøy

- Nei, nei, hva er det du sier? - At du har vunnet 1 million i Supertrekningen i Lotto!  - Nå blir jeg stum. Og det er det ikke ofte jeg blir, skrattet den nybakte Måsøy-millionæren. Kupongen ble kjøpt på mobil.

Her kan du se den nye (L)otto-filmen (artikkelen fortsetter under videoen)

Trøndelag - 3 vinnere

 • Mann i 40-årene fra Melhus

Vinneren fra Melhus begynte å ane hva budskapet var da vi sa det var Norsk Tipping som ringte. Han hadde nemlig sett på Lotto-sendingen på NRK. - Der poppa det jo opp med vinnere, og en av dem var en mann fra Melhus. Ja, det var jo artig, tenkte jeg, kanskje det er noen jeg kjenner. Og så slo jeg av. Og så ringer du og sier der er meg. Det er helt sykt, sa mannen mens han lo godt. Mannen hadde kjøpt kupongen på mobil. 

 • Mann i 60-åra fra Namsos

Trønderen hadde allerede en hyggelig lørdagskveld, der han og familiemedlemmer koste seg med kaffe og kaker. Ved 20.30-tida satte han nesten kakebiten i halsen. - Å, dette var kjempeflott. Jeg ble ganske skjelven nå. Tusen hjertelig takk, sa han - mens jubelen sto i taket i bakgrunnen. Det ble nok litt feiring utover kvelden – med et ekstra kakestykke. Men milliongevinsten hadde han foreløpig ingen planer for. - Dette kom så brått på, så jeg må nok tenke litt på det, sa en meget glad trønder. Kupongen hadde han kjøpt på Mix Snippen kiosk i Namsos. 

 • Mann i 50-årene fra Skaun

Trønderen i 50-åra hadde sett litt av Lotto-trekningen på tv, men at det var Supertrekning hadde han ikke fått med seg. - Men dette er jo veldig moro. Det jubles godt innvendig, sa den sindige trønderen. Planene for milliongevinsten er følgende: - Det blir å betale ned litt gjeld, og så tar vi kanskje en tur til USA, sa han. Kupongen ble kjøpt hos Coop Marked Skaun i slutten av juli.  

Vestfold og Telemark - 1 vinner

 • Mann i 30-årene fra Sandefjord

Mannen var sammen med sin kone og barn da han ble oppringt av Norsk Tipping. Jubelen kom raskt da familien skjønte at de hadde vunnet en milliongevinst i Supertrekning. - Sønnen min er konfirmant, så han skal få akkurat det han vil. Vi holder på å pusse opp huset, så pengene vil komme godt med. I tillegg trenger vi å bytte ut en bil, og så blir det sikkert litt til overs som vi får kose oss med, fortalte den glade mannen til lyden av latter og jubel i bakgrunnen.  Mannen hadde abonnement på Lotto og kupongen ble levert via mobil.

Vestland - 4 vinnere

 • Mann i 50-årene fra Kvinnherad

Mannen var alene hjemme da han fikk Telefonen fra Hamar. Gleden var naturlig nok stor. - Fantastisk! Jeg vant 50 kroner i den ordinære Lotto-trekningen og sa til kona at nå vinner jeg nok en million og femti kroner, og det stemte jo, sa mannen begeistret. Kona, som hadde vært på trening, kom inn døra under samtalen, da listet mannen seg ut. Han skulle hente en flaske vin og overaske kona med det gode budskapet om at de nå er en million kroner rikere. Kupongen ble kjøpt på mobil.  

 • Kvinne i 60-årene fra Bergen

-Nei...ååååh....Er det sant? Bergenskvinnen ble helt satt ut da hun fikk beskjeden om millionpremien. Hun hadde ikke tenkt så mye på Supertrekningen, men søsteren minnet henne på der da de var i lag tidligere på lørdagen. -Så sa vi "Tenk om vi blir trukket ut?", og nå ringer du og sier at jeg ble det det. Det er helt fantastisk, sa kvinnen. Hun ble trukket ut på en Lotto-kupong hun leverte hos Tippeboden Oasen i august. 

 • Mann i 80-åra fra Sunnfjord

Mannen så på en fotballkamp på TV da vi fikk kontakt. - Du har vunnet 1 million i Supertrekning i Lotto. Gratulerer! 

- Ikke si det! Etter så mange år som trofast Lotto-spiller er det en veldig kjekk beskjed, sa mannen fornøyd - og la til at han krysset fingrene for at fotballkampen på tv også gikk i hans favør. Kupongen ble kjøpt på Intersport Erdal i Førde. 

 • Mann i 30-årene fra Bjørnafjorden

Mannen hadde ventet på Telefonen fra Hamar en god stund. Han hadde nemlig sjekket appen hvor det sto at han hadde vunnet 1 million kroner i Supertrekning i Lotto. - Så det stemmer, altså? Hverken kona eller jeg turte helt å tro på det, så nå har vi bare ventet på en telefon fra dere, sa han og lo. Nå gleder de seg til å invitere familien på en bedre middag. I tillegg påpekte paret at pengene skal brukes på noe fornuftig. Kupongen ble kjøpt på mobil. 

Neste Lotto-trekning er lørdag 19. september - innleveringsfrist kl. 18.00

Viken - 8 vinnere

 • Kvinne i 70-årene fra Kongsberg

Kvinnen trodde ikke sine egne ører da Norsk Tipping ringte.- Har jeg blitt Lotto-millionær? Så gøy. Dette har jeg ventet på, sa hun og lo. Kvinnen var på hyttetur med familien som også fikk glede av vinnerøyeblikket. - Det blir nok en liten feiring i kveld, sa hun. Kupongen kjøpte hun på Kiwi Kongsberg. 

 • Mann i 60-årene fra Kongsberg

Mannen ble helt satt ut da vi avslørte hvorfor vi ringte. - Nå holder jeg på å miste pusten, utbrøt han. Han og kona liker å reise og ser allerede frem til nye turer, men de er ikke de eneste som vil få nytte av premien. - Det drypper nok også på familien, sa han fornøyd. Kupongen ble kjøpt på internett. 

 • Kvinne i 50-årene fra Fredrikstad

- Er det tull? Nå tror jeg at noe driver gjøn med meg, sa Fredrikstad-kvinnen da vi forsøkte å fortelle at hun hadde vunnet 1 million kroner. Men etter hvert snek det seg inn en følelse av at dette faktisk var en ekte vinnertelefon fra 625 60 000. - Ja, jeg må nesten tro det, og det var jo en veldig trivelig telefon å få. Tusen, tusen takk, sa kvinnen. Hun vant på en Lotto-kupong hun leverte med mobilen i august. 

 • Kvinne i 40-årene fra Kongsberg

- Seriøst? 1 million? Kongsberg-kvinnen var litt nølende til om det hun hørte i telefonen kunne være sant, men lot seg overbevise. Hun vant på en en 5-ukers Lotto hun leverte med mobilen forrige lørdag. - Det var en veldig koselig nyhet å få, sa kvinnen. 

 • Mann i 30-årene fra Fredrikstad

Det ble sent på lørdagskvelden før vi fikk tak i den unge Fredrikstad-mannen, men det ble godt. - Dæven...! Hvor mye sa du? - Du vant 1 million kroner!  - Oj, dæven, gjentok mannen. I bakgrunnen lurte samboeren på hva som hadde skjedd. - Jeg har vunnet 1 million! Det økte stemningen i Fredrikstad enda noen hakk. - Nå blir det skikkelig feiring - det skal jeg love deg, sa den nybakte Lotto-millionæren mens samboeren jubler i bakgrunnen. Vinnerkupongen ble levert hos Narvesen Østfoldhallen i begynnelsen av juli. 

 • Reidun Mauritzen fra Sarpsborg

-Guri malla! Er det sant? Du er helt sikker? Jeg pleier å ha inne en kupong hele tiden, men har bare vinner stort sett bare 50 kroner, sier en sprudlende glad vinner. - Det er første gangen i mitt liv at jeg har vunnet noe, og jeg er 74 år gammel. Så moro - tusen takk, sier hun. Kupongen kjøpte hun på mobil.

 • Mann i 50-årene fra Lørenskog

- Hva? Nå ble jeg styggelig glad, kommer det sprudlende fra Lørenskog-karen. Han mistet nesten munn og mæle, og vi måtte forsikre flere ganger at det var sant: Han er millionær. Faktisk måtte vi bekrefte det overfor sønnen også - og da trodde han på det. - Hjertet banker godt nå - jeg er så glad. Pengene skal brukes til å betale ned litt gjeld, i tillegg til å ha det litt moro, sa mannen. Kupongen kjøpte han på mobil. 

 • Kvinne i 40-årene fra Øvre Eiker

Kvinnen var på restaurant med mannen sin da hun fikk beskjed fra Hamar om at hun var blitt Lotto-millionær. - Nei, er det sant? utbrøt kvinnen. Paret påpekte at middagen garantert kom til å smake godt og at de skulle bestille champagne for å feire million-premien. - Denne telefonen gjorde virkelig kvelden bra. Det føles helt vanvittig, sa hun og lo. Kupongen ble kjøpt via Norsk Tippings app. 

 • Mann i 40-årene fra Ringerike

Ringerike-karen befant seg på en restaurant da vi fikk kontakt. Det ble brått full jubel og gledestårer i andre endren da vi fortalte at han var blitt Lotto-millionær. - Så fantastisk, utbrøt mannen, som ønsker å være anonoym. Kupongen ble kjøpt på mobil. 

Neste Lotto-trekning er lørdag 19. september - innleveringsfrist kl. 18.00

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

 • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler