lotto

Supertrekning i Lotto: Er du klar?

Årets andre Supertrekning nærmer seg med stormskritt. Da trekkes det rundt 28 ekstra Lotto-millionærer.

TELEFONEN FRA HAMAR: Uansett hvor du måtte befinne deg lørdag, slår vi på tråden dersom du har blitt Lotto-millionær.Illustrasjon: Adobe Stock/Daniel Solbakken
Forfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengPublisert:10. juni 2022Endret:3. januar 2023

Supertrekning er en Lotto-trekning som ikke er som alle andre Lotto-trekninger. Den er nemlig super, og neste lørdag er det nettopp en Supertrekning vi står overfor.

Hvis du blir ringt fra 625 60 000 lørdag 25. juni, men ikke har spilt Lotto - ja, da har du mest sannsynlig blitt trukket ut som vinner av 1 million kroner i Supertrekning i Lotto. Hvordan går det an?

Førstkommende lørdag er det som vanlig Lotto-trekning med ca. 14 millioner kroner i potten – men visste du at rekkene du leverer allerede til denne trekningen, teller som et lodd i hatten i supertrekningen lørdagen etter?

Millionær uten ett eneste riktig tall

Lørdag betyr Lotto-trekning. I en «vanlig» Lotto-trekning spilles det om én stor pott som en spiller vinner alene, eller at flere med sju rette deler potten.

Men lørdag 25. juni kan vi glede oss over Supertrekning i tillegg. I Supertrekning blir du introdusert for enda en vinnermulighet. Alle som spiller kan også bli trukket ut tilfeldig til å vinne én million kroner. Det betyr at du ikke trenger å ha ett eneste riktig tall for å bli millionær. Desto flere rekker spilt, jo flere lodd har du lagt i hatten. Selv om tallene skulle stemme aldri så lite overens med kveldens vinnerrekke.

Lørdag 25. juni trekkes det rundt 28 ekstra Lotto-millionærer.

Se mer info om Supertrekning lenger ned i artikkelen.

7 257 Lotto-millionærer

Det er en gjev tittel, men det begynner å bli en del Lotto-millionærer her til lands. I skrivende stund er det faktisk 7 257 nordmenn som har blitt Lotto-millionærer - og nesten hver lørdag øker antallet. Særlig lørdag 25. juni. Da forventes det tross alt rundt 28 ekstra Lotto-millionærer i tillegg til de med sju rette.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Kort forklart: Dette er Supertrekning i Lotto

For hver Supertrekning i Lotto trekker vi ut ekstra mange Lotto-millionærer. Slik foregår trekningene:

  • Supertrekning inntreffer fire ganger hvert år – til påske, sommer, høst og jul.

  • I disse trekningene trenger man ingen rette tall for å vinne. 

  • Det er ca. 28 ekstra vinnere som trekkes ut lørdag 25. juni. Disse trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning (16. april).

  • I trekningen vil man ha like mange lodd i hatten som antall rekker spilt siden 16. april.

  • Supertrekningen er i tillegg til den vanlige Lotto-trekningen. Det betyr at man også blir millionær dersom man får sju rette denne kvelden.

25. juni er med andre ord en dag man vil plukke opp telefonen – i hvert fall hvis det ringer fra vårt vinnernummer 625 60 000.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler