lotto

Over 40 ekstra Lotto-millionærer - slik reagerte de

42 heldige personer ble millionærer i Lottos Supertrekning lørdag. Her er vinnernes reaksjoner. 

Norsk Tipping
Publisert:19. desember 2020Endret:2. januar 2023

Lørdag 19. desember endte Supertrekning-potten på 43 millioner kroner. Dermed fikk vi 43 ekstra milliongevinster á 1 million kroner. 

Gevinstene fordelte seg på 42 millionvinnere og  én andelsbank. I hver andelsbank er det 10 spillere - som hver seg vinner 10 prosent av gevinsten. De 10 andelsbank-vinnerne vant dermed 100 000 kroner hver

Etter å ha kommet i kontakt med de fleste vinnerne lørdag kveld, ble de som ikke hadde tatt telefonen oppringt søndag, mandag og tirsdag. Det er to vinnere Norsk Tipping ikke har oppnådd kontakt med.   

LES OGSÅ: Disse tar ikke telefonen

Fylkesoversikt vinnere (andelsbankvinnere er ikke med i oversikten)

Agder - 2 vinnere

 • Mann i 50-åra fra Iveland

- Endelig, utbryter mannen i det vi ringer.  - Jeg har ventet på denne telefonen lenge, men jeg har visst om premien en times tid. Det er godt å få det bekreftet, sier han og ler. Nå skal mannen feire premien i godt lag. Kupongen kjøpte han via mobil. 

 • Kvinne i 90-åra fra Arendal

- Fortell! Er det virkelig sant, spør kvinnen før vi rekker å fortelle at hun har vunnet 1 million kroner i Supertrekning i Lotto. Kvinnen påpekte at for nøyaktig 72 år siden hadde hun den verste dagen i sitt liv, men nå har 20. desember blitt en merkedag på en helt annen måte. - Nå er det den beste dagen. Dette er helt utrolig, utbryter den glade vinneren. - Jeg er alltid i godt humør, men dette gjorde humøret enda bedre.

Innlandet - 5 vinnere

 • Mann i 70-åra fra fra Otta

Mannen ble veldig overrasket over millionbeskjeden fra Hamar, selv om han visste at det både var Supertrekning og en vinner fra Otta. - Så det er jeg som har vunnet, utbryter han.  Underveis i samtalen går det virkelig opp for mannen at han har blitt Lotto-millionær og da kom gledestårene.  - Tusen takk! Dette var virkelig en fin telefon å få. Jeg er både glad og rørt til tårer. Kupongen kjøpte han via internett.

 • Mann i 50-åra fra Nord-Odal

- Jeg har en liten anelse om hvorfor dere ringer. Kanskje jeg har vært heldig, svarte mannen fra Nord-Odal da Norsk Tipping presenterte seg over telefon. - Det er helt fantastisk. Nå blir jeg helt stum, sier den ferske millionæren, tydelig rørt. Kona fikk med seg alt som skjedde og jublet i bakgrunnen. - Banken får pengene i første omgang, så får vi se hva vi bruker de til etter hvert, sier en glad nordodøling. Kupongen ble kjøpt på mobil.

 • Kvinne i 50-åra fra Kongsvinger

- Denne telefonen har jeg ventet på. Hvor mye vant jeg, spør kvinnen. Hun gikk nemlig glipp av det første anropet fra Norsk TIpping. I mellomtiden ventet hun spent på den neste.  - Nå er jeg så glad. Tusen takk, sier hun. Kupongen hun vant på ble levert helt tilbake i september på mobilen. Noen planer for premien har hun allerede lagt. - Jeg skal glede mine nærmeste. Så skal jeg kjøpe meg ny kaffetrakter, sier kvinnen og ler. 

 • Gerd Irene Lystad Imingen, 74 år Hamar 

Først tirsdag formiddag, nesten tre døgn etter trekningen, fikk vi tak i Gerd Irene Lystad Imingen fra Hamar. Hun hadde da blitt forsøkt kontaktet gjentatte ganger. Men siden hun ikke kjente igjen Norsk Tippings vinnernummer (625 60 000), turte hun ikke å svare på anropene. - Jeg er litt mistenksom, og tenkte kanskje det var noe skummelt, sier hun til Norsk Tipping. Mandag kveld begynte det å gå opp for henne hva som hadde skjedd. - Jeg var inne i nettbanken, og der fikk jeg se at det hadde kommet inn 1 million kroner. Jeg ble helt skjelven. Det er jeg for så vidt ennå, sier Lystad Imingen og humrer. Det ble en livat kveld i Hamar-hjemmet mandag kveld. Nå ser de fram til julefeiring. - Jeg har ikke tenkt så mye på hva pengene skal brukes til, men det drypper nok litt på barnebarna, sier en meget glad vinner.

 • Ola Arne Magistad Berge, 77 år fra Vestre Slidre

Ola Arne Magistad Berge hadde lagt seg da Norsk Tipping ringte ved 22.30-tida lørdag kveld. Kona sørget imidlertid for at han kom seg ut av senga for å høre millionbudskapet. - Det er helt fantastisk. For en julegave, sier en meget glad vinner. På spørsmål om han skulle gå og legge seg igjen, kom svaret kjapt: - Nei, det er ikke snakk om. Nå skal jeg ta meg en øl, sier han. - Dette kom brått på, så jeg vet ikke helt hva pengene skal brukes til. Men det blir i hvert fall til at barnebarna blir sponset litt, sier Magistad Berge.

Neste Lotto-trekning er lørdag 26. desember - innleveringsfrist kl. 18.00

Møre og Romsdal - 2 vinnere

 • Kvinne i 70-åra fra Sunndal

Det ble stille i telefonen da kvinnen mottok millionærbudskapet lørdag kveld, men etter noen øyeblikk kom reaksjonen. - Herregud, jeg er målløs. Det er det verste jeg har hørt! Hun satt og så på tv sammen med mannen da Norsk Tipping ringte. De har ingen konkrete planer for premien, men forteller at de ønsker å reise når koronatilstanden er over. 

 • Mann fra Kristiansund  (har ikke besvart Norsk Tippings henvendelser)

 Nordland - 2 vinnere

 • Mann i 40-åra fra Bodø

- Helt fantastisk! Jeg hadde i grunn ventet på telefonen fra dere, sa mannen innledningsvis. Mannen var på vei inn døra da Norsk tipping ringte.  - Jeg var nettopp ute en tur fordi jeg måtte roe meg ned. Jeg satt og så Lotto-sendinga sammen med familien og der sto det at det var en vinner fra Bodø. Jeg sjekket jeg telefonen og der sto det at jeg hadde vunnet. Man tror liksom aldri at det skal skje, men det var en veldig fin overraskelse. Tusen takk!  

 • Kvinne fra Meløy

-Du tuller med meg? Herregud, roper kvinnen før hun bryter ut i jubel og tårer sammen med samboeren.  -Det er nesten så jeg ikke tror det. Hun leverer Lotto-abonnement hver uke. Rekka hun vant på ble levert 23. november. - Nå skal vi sprette champagnen her. Tusen takk! 

(Artikkelen fortsetter under bildet).

MANGE VINNERE: 42 personer vant 1 million kroner hver, i tillegg til at en andelsbank med 10 personer også vant. På kartet er det plottet inn hvor vinnerne kommer fra. (Illustrasjon: Norsk Tipping)

Oslo - 5 vinnere

 • Mann i 50-åra

-Nå reiste hårene i nakken seg. Tusen takk, sier Oslo-mannen. Han hadde en rolig kveld hjemme med familien og var i ferd med å sette på en HBO-serie da Norsk Tipping ringte. Nå håper han å kunne ta med familien på ferie når det blir mulig. Så skal noe av premien investeres i hjemmet. Kupongen leverte mannen på Obs Haugenstua i oktober. 

Neste Lotto-trekning er lørdag 26. desember - innleveringsfrist kl. 18.00

 • Svein Langlien, 67 år

-Nei, Gud hjelpe meg. Jeg sa til kona tidligere i kveld at «nå ringer de snart», men jeg hadde jo aldri trudd det skulle skje. Det er helt utrolig. Svein hadde en rolig kveld hjemme med kona da Norsk Tipping ringte med vinnerbeskjeden. - Nå skal jeg ønske meg noe fint i kveld, ler kona i bakgrunnen. - Dette blir en fin overraskelse til barna. Vi klarer oss godt, men pengene kommer som et bra tilskudd, forteller Svein. 

 • Kvinne i 70-åra

- I all verden! Er det sant? var den første reaksjonen fra kvinnen - som var innlagt på sykehus i helgen. Hun kunne fortelle at hun var på bedringens vei, og millionbudskapet fra Norsk Tipping hjalp ekstra godt på humøret.  - Jeg ble helt satt ut nå, jeg! Det er en sykepleier med meg her nå; hun ser ut som hun skal til å dåne, forteller kvinnen og ler. 

 • Mann i 30-åra fra Oslo 

Det var en trøtt millionær som svarte da Norsk Tipping ringte dagen etter Supertrekning. - Det har vært litt vanskelig å sove i natt. Dette er den villeste julegaven, ler Oslo-mannen.  - Jeg kunne ikke ta telefonen da dere ringte i går, men hadde lagret nummeret så jeg visste hvem som ringte. Den ferske Lotto-millionæren hadde derfor gått inn på Norsk Tipping-appen senere på kvelden for å sjekke om han hadde vunnet. - Der stod det et varsel om høy premie. Jeg hadde ikke vunnet på noen av Lotto-rekkene mine, og synes det var litt merkelig. Plutselig kom beskjeden om at jeg hadde vunnet 1 million i Supertrekningen. 

Mannen syntes det var litt kjedelig at han gikk glipp av selve vinnersamtalen fra Norsk Tipping men forteller: - Jeg tok skjermvideo av vinnerbeskjeden på appen, slik at jeg kan gå tilbake og oppleve følelsen senere.

 • Mann  (har ikke besvart Norsk Tippings henvendelser)

Rogaland - 1 vinner

 • Kvinne i 60-åra fra Sola

- Nå ble jeg skjelven, er kvinnen første reaksjon.  Hun og mannen hadde nettopp spist en bedre middag med pinnekjøtt og var ikke forberedt på en milliontelefon fra Hamar.  - Nå er jeg veldig varm. Dette må jeg virkelig la synke inn. Dette var utrolig gøy! Kupongen kjøpte hun på Coop Mega Sola. 

Troms og Finnmark - 2 vinnere

 • Kvinne i 40-åra fra Tromsø

Kvinnen befant seg hjemme da telefonen hennes lyste opp: «Norsk Tipping». - Har jeg blitt Lotto-millionær? Er det sant? Er du helt sikker? Etter hvert sank budskapet inn. - Dette er helt fantastisk! Jeg har bursdag om noen dager. Dette var en veldig fin bursdags- og julegave. Nå gleder jeg meg til å fortelle det videre til barna mine, sier den glade kvinnen fra nord. Kupongen ble kjøpt via Norsk Tippings app. 

 • Kvinne, 60 år fra Tromsø

- Nå er det vel noen venner som tuller med meg, sier kvinnen skråsikkert i det vi avslører hvor vi ringer fra. Etter litt overbevisning og tid trodde kvinnen på det glade budskap. - Dette er helt utrolig, jubler kvinnen. Mannen til kvinnen befant seg også i rommet, men han var derimot helt stille. Han var nemlig mer opptatt av å dokumentere det hele. - Mannen min er her, men han filmer samtalen, sier kvinnen og ler.  Etter hvert blir mannen med i samtalen og paret blir fort enige om én konkret ting de ønsker å bruke premien på. - Nå skal vi kjøpe badestamp. Det blir deilig, sier de avslutningsvis. Kupongen kjøpte hun på Rema 1000, Kvaløya. 

Trøndelag - 5 vinnere

 • Mann i 50-åra fra Stjørdal

Det ble full jubel i stua da Norsk Tipping ringte med millionbeskjeden sent lørdag kveld. - Jøss er det sant? Du verden. Det var bursdagsgave, julegave og nyttårsgave i ett, ler den glade trønderen og forteller om høy puls og svette som følge av vinnerbeskjeden. I bakgrunnen kunne kona høres med jubel og latter om hverandre. - Jeg har spilt i mange år og ventet og ventet. Det kommer sikkert etter hvert har jeg tenkt, sier mannen. - Steike, nå kan jeg gjøre alt jeg har tenkt på. Jeg jobber som bilmekaniker og har mange hobbyer i garasjen – i form av motorsykkel og dreiebenk hvor jeg lager deler av stål. Det blir artig å bruke mer penger på det. Så kan jeg betale ned all gjeld – det blir enda artigere. 

 • Mann i 70-åra fra Trondheim

- Oisann. Er det sant? Jeg visste at jeg hadde tre ganger fire rette, men 1 million, sier trønderen. Han hadde fått med seg at det var en Supertrekning-vinner i Trondheim, men ikke at det var han selv. Han var opptatt med en dårlig film på Netflix da telefonen ringte. Premien skal han bruke fornuftig. - Jeg er en gammel mann vet du, så det blir påfyll på pensjonen dette. Kupongen kjøpte mannen på mobilen i slutten av november. 

 • Mann i 60-åra fra Hitra

Vi forsøkte å få kontakt med mannen lørdag kveld, men mannen fra Hitra hadde hatt dårlig dekning og tenkte ikke noe mer på anropene fra Norsk Tipping. Søndag ettermiddag fikk han servert den hyggelige nyheten. - Fytti ta, er mannens første reaksjon på millionbudskapet. - Dette er rene julaften! Så trivelig å høre. Nå blir det oppussing, jubler han. Mannen var hjemme med kona søndag ettermiddag. Kona befant seg på kjøkkenet, men begynte å fatte mistanke om at mannen hadde fått en hyggelig telefon. Etter hvert avslører mannen grunnen til den gode stemningen. - Vi har vunnet 1 million, roper han til kona, som ble helt satt ut av millionbeskjeden.

 • Ole Kristoffer Haugen, 30 år fra Steinkjer

- Er du seriøs nå? Så det går an å ha flaks altså, var Haugens første reaksjon. Han satt og koste seg med Bayern München-kamp på tv-en da Norsk Tipping ringte.  - Nå skal jeg kanskje finne et nytt sted å bo. Det skal jeg vurdere nå. Han har abonnement på Lotto og vant på de innleverte rekkene fra forrige uke. 

 • Mann i 70-åra fra Røros

- Dette er julegave det. Og i disse korona-tider. Nå skal vi feire med kaffe og is, sier vinneren. Årets julegaver er allerede pakket inn, så noen nye pakker under juletreet blir det ikke. - Kanskje vi skal prøve å holde det hemmelig til julaften, så kan vi overraske familien da, sier mannen. Han vant på en kupong levert på mobilen i oktober. 

Neste Lotto-trekning er lørdag 26. desember - innleveringsfrist kl. 18.00

Vestfold og Telemark - 5 vinnere

 • Mann i 40-åra fra Sandefjord

Det var en svært sindig Sandefjord-kar som mottok millionbudskapet lørdag kveld. Han var utenlands på jobb da vi nådde ham.  - Jeg er akkurat ferdig på jobb. Nå blir det nok en feiring, sier han. På spørsmål om hva pengene skulle gå til, var han usikker. - Det må jeg tenke litt på.  

 • Kvinne i 60-åra fra Larvik

Kvinnen hadde familien på besøk for å feire bursdag og var allerede i god stemning da telefonen fra Hamar ringte. - Tusen takk, jeg så ikke den komme akkurat. Vi har hatt selskap og en veldig hyggelig kveld, men nå toppa den seg gitt, sier den heldige vinneren fra Larvik. 

 • Kvinne i 30-åra fra Fyresdal

- Har jeg blitt Lotto-millionær? Men jeg har jo ikke spilt Lotto, utbryter kvinnen. Hun trenge noe overbevisning, men budskapet begynte å synke inn etter å ha sjekket vinnernummeret til Norsk Tipping. Og plutselig sto jubelen i stua. - Nå må jeg rett og slett få av meg noe tøy. Jeg svetter, flirer kvinnen. Hun forteller at hun har en drøm om å kjøpe hytte og nå har det åpnet seg en mulighet. - Dette er en helt utrolig telefon å få. Kanskje det blir hytte nå. Jeg tror vi hvert fall må sprette sjampanjen, sier den glade millionæren avslutningsvis. 

 • Mann i 30-åra fra Fyresdal

Mannen var ute og kjørte bil da han svarte Telefonen fra Hamar. Han kjørte inn til siden og fikk servert nyheten.  - Er det sant? Det er helt fantastisk, sier den ferske millionæren.  Han vet veldig godt hva premien skal brukes på. - Nå blir det oppussing! 

 • Mann i 50-åra fra Skien

Det var en skeptisk telemarking som tok Telefonen fra Hamar. Etter å ha dobbeltsjekka nummeret gikk han med på at det faktisk var Norsk Tipping som ringte. Da millionbeskjeden ble overbragt ble han på nytt overraska. - Du kødder nå? Jeg har spilt Lotto siden starten og ikke vært i nærheten av å vinne noe som helst. Det var på tide, sier mannen. Lørdagskvelden brukte han med familien. Hva premien skal gå til hadde han ikke klart for seg. - Det må jeg tenke litt lenger på. Kupongen kjøpte han på mobilen i november.  

Vestland - 4 vinnere

 • Kvinne i 50-åra fra Årdal

- Dette er ikke sant? Guri. Du tuller ikke med meg nå? For en julepresang, utbryter Årdal-kvinnen. Hun stod på kjøkkenet da telefonen ringte. Vinnernummeret til Norsk Tipping hadde hun lagret, så telefonen passet hun på å ta. - Herlighet. Jeg må skru ned varmen litt her nå, så jeg ikke svir maten, sier hun og ler. Lotto-kupongen hun leverte forrige lørdag var den hun vant på. Hun spilte på mobilen. Noen planer for premien har hun også klare. - Det blir å betale ned litt på lån, dele med barn og barnebarn, så skal jeg kose meg litt også, sier kvinnen. 

 • Kvinne i 60-åra fra Bergen

- Nå er jeg veldig spent. Jeg har fått med meg at det er Supertrekning i Lotto i kveld, sier bergenskvinnen. - Er det sant? Å herregud. Nå er jeg helt skjelven og har hjertebank. Hun kunne nesten ikke tro sine egne ører da Norsk Tipping informerte om at hun var blant de heldige lørdag kveld. 

Mannen som først var opptatt i telefonen serverte et skikkelig jubelbrøl da han forstod hva som hadde hendt. - Jeg hadde fått med meg at det var en dame fra Bergen blant vinnerne, men at det var meg hadde jeg aldri trodd. Nå som vi er blitt pensjonister kommer pengene godt med. Jeg må tenke litt mer over det, men vi kommer til å betale noe gjeld og kjøpe oss reise når koronapandemien er over. 

 • Mann i 50-åra fra Stad

En sindig type tok millionbeskjeden med knusende ro, men likevel ble det noen gledesgloser. - Åja, såpass ja. Det høres veldig flott ut! Og som for de aller fleste kommer beskjeden om at man har vunnet 1 million kroner, som lyn fra klar himmel. Dermed hadde ikke mannen fra Stad noen tanker om hva premien skulle brukes på. Kupongen kjøpte han på Joker Flatraket. 

 • Mann i 20-åra fra Bergen

Mannen fra Bergen ble tatt helt på senga da Norsk Tipping ringte lørdag kveld. - Wow! Du er seriøs, altså? Mannen vant på en kupong levert på mobilen. Nå blir husjakt det neste. - Jeg har alltid hatt lyst til å kjøpe hus. Nå skal jeg se om jeg kan få realisert det. 

Neste Lotto-trekning er lørdag 26. desember - innleveringsfrist kl. 18.00

Viken - 9 vinnere

 • Kvinne i 30-årene fra Moss

Kvinnen fra Moss trengte ingen overbevisning fra Norsk Tipping. Hun kom med et realt jubelbrøl på direkten i stedet. - Tusen takk. Nå ble jeg så glad. Dette blir tidenes jul, sier hun. Hun vant på en kupong levert på mobilen i oktober. 

 • Kvinne i 50-åra fra Moss

Det tok litt tid før kvinnen trodde på vinnerbeskjeden hun fikk servert sent lørdag kveld. Men da hun fikk sjekket vinnernummeret, var hun klar for å ta inn over seg milliongevinsten. -Herregud. Det er helt sykt og helt utrolig, ler den ferske millionæren. - Mannen min vet det ikke ennå. Jeg måtte gå ut av rommet for å snakke, men jeg lagde noen tegn til han først, ler hun. - Da vi var ute og luftet hunden i stad, pratet vi om hva vi ville gjort dersom vi vant, avslutter kvinnen. 

 • Øystein Engevold, 58 år fra Lillestrøm

-Oi, det her er jo helt utrolig! var Øystein Engevolds første reaksjon da vi fortalte om premien. Plutselig kommer en flirende sønn inn i rommet og spør: «Er det fra Hamar?». Og sønnen til Engevold hadde helt rett. Videre forteller Engevold at han ikke er alene om å vinne millionen. Kupongen som ble trukket ut er nemlig eid av et tippelag på ti personer. Dermed venter det en saftig julegave på på 1 million kroner fordelt på ti blide spillere. - Vi er en gjeng med kolleger og tidligere kollegaer som jobber og har jobbet ved gamle Bjølsen Valsemølle. Nå skal jeg ta en ringerunde og glede resten av gjengen. Jeg føler meg nesten som nissen. 

 • Mann i 60-åra fra Sarpsborg

Det var kona til mannen som tok telefonen da Norsk Tipping ringte. Mannen hadde gått og lagt seg for kvelden og ble først irritert da kona vekket ham, men da han skjønte hvorfor, ble han glad.  - Kjempefint! Det var en fin førjulspresang! Jeg sa til kona når hun vekket meg at dette kan vel vente til i morgen, men nå skjønte jeg hvorfor, sier den glade sarpingen. 

 • Mann i 40-åra fra Fredrikstad

Den heldige vinneren fra Fredrikstad svarte ikke på det første anropet fra Norsk Tipping. Han var selv inne og sjekket kupongen på mobilen og så at han vunnet 1 million kroner. - Jeg var ute og kjørte bil nemlig. Nummeret deres har jeg lagra, så da måtte jeg sjekke kupongen. Det kommer til å gå noen dager før dette går opp for meg. Moro er det, sier mannen og ler. Fredrikstad-mannen vant på en kupong levert på mobilen i oktober. Nå ser han fram mot en knallfin julefeiring. - Det blir en rolig feiring her i kveld. Pysjen er allerede på og samboeren smiler fra øre til øre.

 • Marit Synnøve Horvath, 79 år fra Halden

- Å, Gud bedre … Nei, er det sant? Herregud. Marit Synnøve Horvath hadde sett tv-trekningen og i tillegg fått med seg at en kvinne fra Halden var en av vinnerne i Lotto Supertrekning. - Dette var et sjokk. Jeg og barna har sendt inn mannen min sin Lotto-rekke siden han døde for åtte år siden – så denne premien skal vi dele. Vi hjelper en familie i Romania med penger, så de skal også få litt, forteller den glade vinneren. - Jeg har fire barn, ni barnebarn og elleve oldebarn, som jeg nå gleder meg til å dele nyheten med. 

 • Kvinne i 70-årene fra Ullensaker

- Nei, nå ble jeg helt satt ut. Jeg er så glad. Dette var en ordentlig julepresang, var kvinnens første reaksjon da Norsk Tipping ringte.  Den ferske millionæren hadde lagret Norsk Tippings vinnernummer fra tidligere og var dermed svært spent da hun svarte telefonen.  - Jeg gråter nesten nå. Mannen min sitter ved siden av og er helt i sjokk han også, ler Super-Lotto-vinneren. - Jeg pleier å spille Lotto hver uke, og har akkurat sett kveldens trekning og visste at Norsk Tipping skulle ringe flere Lotto-vinnere etter TV-sendingen. Men at jeg skulle få telefon, det er helt ufattelig. Nå skal jeg ringe barna mine. De blir sikkert like sjokkerte. Tusen takk! 

 • Kvinne i 80-åra fra Bærum

Kvinnen var på vei til å legge seg da Norsk Tipping tok kontakt. - Guri, så hyggelig! Nå ble jeg jammen glad. Hvorvidt det ble noe nattesøvn var hun usikker på, men hun påpekte at telefonsamtalen var vel verdt det og vi var mer enn tilgitt for å ha ringt midt i leggetiden. - Ring meg gjerne igjen, avslutter den glade millionæren. Kupongen ble kjøpt på Narvesen, Sandvika storsenter. 

 • Mann i 60-åra fra Moss

- Er det sant? Å … det er helt utrolig. Nå ble jeg ganske satt ut her, sier mannen i 60-åra. Han bor og oppholder seg i England, og tok beskjeden som en stor opptur i en ellers kjedelig tid. - Det er traurig her borte nå; det meste er stengt ned på grunn av smittesituasjonen. Pengene skal ikke sløses bort, lover mannen. - Nei, det skal ikke bli noen store utskeielser. Men dette var utrolig morsomt. Tusen takk, sier han.  

Neste Lotto-trekning er lørdag 26. desember - innleveringsfrist kl. 18.00

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

 • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler