lottovinnerhistorie

35 ekstra millionærer i Supertrekning - slik reagerte de

Supertrekning lørdag 26. juni ga oss 35 ekstra millionærer i Lotto - over det ganske land. Her er vinnerreaksjonene fra de glade vinnerne. 

SUPERKVELD: Trekningsredaktørene Gunhild Vike Nerås (t.v.), Steinar Bjørnsson, Sarah Cervin og Ingrid Roterud Mathisen er i full sving for å ringe Supertrekning-vinnere.Foto: Ola Thorset
Norsk Tipping
Publisert:26. juni 2021Endret:3. januar 2023

Lørdag 26. april endte Supertrekning-potten på 35 millioner kroner, noe som altså betyr at 35 personer vant 1 million kroner hver.

Neste Lotto-trekning er lørdag 3. juli - innleveringsfrist kl. 18.00

Klokka 20.00 lørdag begynte vinnerteamet hos Norsk Tipping jobben med å ringe Supertrekning-millionærene. Samtlige 35 vinnere ble forsøkt kontaktet i løpet av kvelden. Av disse kom vi ikke i kontakt med åtte personer. Disse ble kontaktet på ny i dagene etter.

LES OGSÅ: Disse millionvinnerne har ubesvarte anrop fra Norsk Tipping

Telefonen fra Hamar har nummer 625 60 000. 

Fylkesoversikt vinnere (totalt 35 vinnere)

Agder - 1 vinner

 • Mann (57) fra Lillesand
  - Jøsses! Det er jo kjempeflott! Den er ikke dum, sier mannen.  Han hadde akkurat vært inne på Norsk Tippings nettsider og sett at en mann fra Lillesand hadde vunnet. - Så ringte dere rett etterpå! Nei, dette var moro. Nå kysset kona til og med bikkja av glede, sier mannen og ler.
  Kupongen ble kjøpt i Norsk Tippings app. 

Innlandet - 3 vinnere

 • Kvinne i 60-åra fra Gjøvik
  Den heldige vinneren satt og nøt Mjøsutsikten da vi ringte  - Nå forstår jeg ingenting! Er det sant? Jeg sa til mannen min i ettermiddag at vinner jeg i kveld, har jeg så lyst til å gi litt penger til barnebarna, sier gjøvikenseren med et bredt smil om munnen - før hun legger til: -Tusen, tusen, tusen takk! Jeg er så glad! Kupongen ble kjøpt på Spar Mjøsbrua i Moelv 

 • Kvinne i 70-åra fra Jaren, Gran
  Vinneren fra Jaren var bortreist på bursdagsfest da millionnyheten tikket inn. Det ble litt hakk i plata i starten av samtalen, med et forundret «ja» for nærmest hvert andre ord som kom ut. - I alle dager. Er det sant?, utbryter hun når hun får summet seg litt. Hun forteller at hun ikke kunne forstå hvem som ringte da hun ikke gjenkjente nummeret på mobilen.  - Guri malla, ja ja. Dette ble en god dag, gitt! I bakgrunnen gikk mannen rundt og undret nysgjerrig: «- Har du vunnet?» - Jeg forteller senere, sier vinneren med en noe stresset tone, mens hun finner fram bankkortet for å sjekke at Norsk Tipping har riktig kontonummer.
  Kupongen ble kjøpt på Kiwi Jaren. 

 • Mann fra Østre Toten(Norsk Tipping har ikke oppnådd kontakt med vinneren)

Møre og Romsdal - 4 vinnere

 • Mann fra Frei, Kristiansund
  Vinneren fra Frei forholdt seg tilsynelatende ganske nøkternt til nyheten om at 1 million kroner var på vei inn på konto etter kveldens Supertrekning.  - Så bra, sier han med forundring i stemmen. Det ble noen lange pauser før budskapet virkelig sank inn. - Nå ble jeg litt skjelven her. Jeg kjenner det i ryggen. Det åpner seg jo et vindu nå, med nye muligheter som jeg ikke hadde for fem minutter siden, sier han - og legger til at det nok skal betales ned på lån.
  Kupongen ble kjøpt hos Coop Prix Frei. 

 • Mann fra Ørsta (Norsk Tipping har ikke oppnådd kontakt med vinneren)

 • Kvinne i 60-åra fra Ørsta
  Ørsta-kvinnen må virkelig kunne konstatere at juni 2021 ble en god måned. Hun har nemlig nettopp blitt bestemor igjen - og lørdag kveld ringte Norsk Tipping med beskjeden om at hun har blitt millionær. - Det høres veldig bra ut. Så fint! Jeg sitter og strikker, og har barnebarna på besøk - så denne kvelden blir bra, sier hun fornøyd. 
  Kupongen kjøpte hun på mobil. 

 • Mann i 50-åra fra Stranda
  Vinneren fra Stranda var på hytta uten dekning lørdag, og var dermed utenfor rekkevidden til trekningsredaktørene på Hamar. På søndag kveld var han imidlertid å få tak i, selv om han var litt skeptisk i starten til det ukjente nummeret på skjermen. - Oi, det var artig, utbryter han når han mottar million-nyheten søndag. Han hadde lest i Sunnmørsposten at det fortsatt var en vinner fra Stranda som det ikke var redegjort for, og hadde da begynt å lure. - Dette må da være en av de kjekkeste telefonene jeg har fått. Nå har du laget en fantastisk søndag for meg, humrer han, klar til å feire med grilling og noe godt i glasset.
  Kupongen kjøpte han på mobil.

Nordland - 2 vinnere

 • Mann i 60-åra fra Bodø
  Vinneren fra Bodø fikk følelsen av at noe var i gjære da telefonen ringte lørdagskvelden, men var skeptisk til å ta den da han ikke kjente nummeret. På søndag nådde imidlertid Telefonen fra Hamar gjennom med millionbudskapet - og nå er vinnernummeret lagret. - Det er jo helt utrolig. Hjertelig takk, sier vinneren, som i gledesrusen hadde problemer med å uttrykke hva han tenkte. - Jeg er helt tom for ord. Kona og dattera er her med meg, og de bare går rundt og smiler. Hva han skal bruke pengene er ikke helt klart ennå, men han tror det fort vil dryppe litt på datteren.
  Kupong kjøpte han på mobil. 

 • Kvinne i 70-åra fra Vega
  - Tuuuuusen takk! Nå gråter jeg, men det er bare gledestårer, sier vinneren fra Vega entusiastisk. Hun ventet på at mannen skulle komme hjem da Telefonen fra Hamar ringte, og hun gledet seg stort å fortelle ham om det. I løpet av samtalen kom han inn, og da ble det svært god stemning i hjemmet på Helgelandskysten. - Han ble veldig glad - og nå har han skjenket noe godt i glasset mitt, sier kvinnen og ler. Hun kunne avsløre at barnebarna nok ville få litt av millionkaka.
  Kupongen kjøpte hun hos Spar Vega. 

Oslo - 1 vinner

 • Kvinne i 40-åra fra Oslo 
  - Hæ? Er det sant? Nå begynner jeg å gråte, sier vinneren begeistret. Hun hadde sett at det var et ubesvart anrop fra 625 60 000, og ba tantebarnet om å sjekke hvem som hadde forsøkt å få tak i henne. Det var altså Norsk Tipping. - Tusen, tusen takk. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med premien, men sannsynligvis skal jeg betale ned litt gjeld. Og feiringen? Den skulle hun ta med moren dagen etter.
  Kupongen hadde hun kjøpt på mobil. 

Rogaland - 2 vinnere

 • Mann i 60-åra fra Karmøy, Rogaland
  Kartabuen som ikke svarte på telefonen fredag kveld, ble først å treffe på formiddagen lørdag. Han hadde vært ute på havet hele fredagen, og ble først stum som en østers da han fikk beskjeden om at han var blitt millionær imens han var ute. - Jeg finner ikke ord, ler han litt stakkåndet. - Dette må være den beste nyheten jeg har fått siden vi fikk barn og barnebarn. Vinneren sier han alltid har syntes det alltid har vært greit med små premiesummer på ti og femti kroner slik at spillregnskapet ser greit ut, og at storpremiene liksom alltid har vært "for de andre som er heldige" - men nå er han altså selv blitt en av storvinnerne. - Penger er riktignok ikke alt her i livet, men tenk å ha sånn flaks! Kupongen ble kjøpt hos Circle K Skudeneshavn.

 • Kvinne i 50-åra fra Hafrsfjord, Stavanger
  Hos vinneren fra Stavanger, som var på ferie på Notodden, ble Supertrekning-sjokket stort. Her ble det latter, jubel og skrik og skrål når millionbudskapet sank inn. Siddisen fikk knapt fram ordene mellom latterhikstene.  - Jeg skjelver! Jeg forstår ingenting. Skal jeg skrike eller grine, eller …   Den overlykkelige vinneren sier hun har vunnet småbeløp før, men at hun som de fleste andre alltid har gått med et lite håp om noe større – og nå skjedde det altså.  - Jeg sjekket appen tidligere i dag og så at jeg ikke hadde vunnet noe så jeg tenkte «jaja, kanskje neste gang». Og så ringer du - og nå har jeg vunnet en millioooon, hyler hun.  Selv om overraskelsen er stor, har hun umiddelbart noen idéer for hvor pengene skal gå. - Jeg har et lite lån som skal betales, og så går det kanskje litt til barna mine. Resten vil jeg spare til en liten ferie.  Kupongen ble kjøpt på mobil. 

Neste Lotto-trekning er lørdag 3. juli - innleveringsfrist kl. 18.00

Troms og Finnmark - 2 vinnere

 • Mann i 50-åra
  Sent søndag kveld kom Norsk Tipping endelig gjennom til finnmarkingen i 50-åra. - Jeg har nettopp kommet hjem fra hytta - der det er null mobildekning, forklarer mannen. Han tok det hele ganske så med ro. - Det var en gledelig nyhet, takk skal du ha. På spørsmål om hva han skal bruke pengene på, svarte han følgende: - Det blir nok til at jeg kjøper en ny bil - bedre enn den jeg har nå. I kveld skal jeg ta det helt med ro, og bare la dette synke inn. 
  Kupongen kjøpte altaværingen på internett i mai. 

 • Kvinne i 20-åra fra Nordreisa
  - Mamma!, roper vinneren fra Nordreisa etter at latteren har lagt seg. - Jeg har tydeligvis vunnet 1 million kroner. Er det helt sant?, spør hun. Det var mildt sagt god stemning i stua hos den unge vinneren - som nå har følgende planer for pengene: - Kanskje jeg kan kjøpe meg leilighet? Det kommer uansett godt med inn i studieåret. Det er helt utrolig!
  Kupongen kjøpte hun på mobil. 

Trøndelag - 4 vinnere

 • Kvinne i 70-åra fra Hitra
  Kvinnen fra Hitra hadde nettopp vært inne på Norsk Tippings nettsider - og fått med seg at premien var i boks - da vi ringte fra Hamar. I tospann med mannen sin på tråden mottok de sammen bekreftelsen de ventet på: de var blitt Lotto-millionærer. - For en lørdagskveld! Det er vanskelig å forstå. Vi gleder oss til å fortelle dette til dattera vår – hun kommer til å gå helt i fistel, ler ekteparet.
  Kupongen ble kjøpt på internett.

 • Mann i 30-åra fra Brekstad, Ørland
  - What?! Du kødder nå? Er det en tulletelefon, lurer mannen etter å ha blitt oppringt av 625 60 000. Men noen tulletelefon var det slettes ikke, og da familiefaren forsto at milliongevinsten var en realitet, ble han helt satt ut. - Jeg er helt svett, jeg! Herregud. Nå blir det nok ny bil. Vi får også håpe vi får vaksiner snart, slik at vi kan reise på en drømmeferie.
  Kupongen ble kjøpt i Norsk Tippings app. 

 • Inge Halseth, 50 år fra Trondheim
  Trønderen Inge satt og så på film sammen med kona da Norsk Tipping ringte. Siden han hadde lagret Norsk Tippings vinnernummer (625 60 00), hadde han en sterk mistanke om hva som ventet. Derfor pauset han filmen og gikk ut på verandaen - Dette var veldig hyggelig. Nå skal jeg betale ned litt på lånet, og kanskje ta med kona og reise litt. Jeg tipper hun blir glad over å høre dette, sier han fornøyd. 
  Kupongen kjøpte han på mobil. 

 • Mann i 30-åra fra Trondheim
  -Gratulerer, du har blitt Lotto-millionær! - I alle dager. Jøss, det er jo fantastisk! Trønderen vant på en kupong kjøpt i april, og var derfor meget uforberedt da det ringte kl. 22.30 på lørdagskvelden fra et Hamar-nummer. - Jeg sitter på hytta og hadde faktisk ikke fått med meg at det var Supertrekning i kveld, så dette kom som en veldig hyggelig overraskelse! Mens vi har ham på tråden deler han million-nyheten med kona, som jubler i andre enden og ikke kan tro det hun hører.
  Kupongen kjøpte han på mobil. 

Neste Lotto-trekning er lørdag 3. juli - innleveringsfrist kl. 18.00

Vestfold og Telemark - 2 vinnere

 • Mann i 60-åra fra Sandefjord
  Vinneren fra Sandefjord var ikke å få tak i lørdag kveld, men rundt lunsjtider på søndag kom det til slutt svar. - Oi, du verden. Er det mulig? Så flott, sa han da han fikk vite at han over natten var blitt 1 million kroner rikere. - Jeg så jo at jeg hadde ubesvarte anrop, og jeg leste i nyhetene at det var en fra Sandefjord som man ikke hadde fått tak i, så jeg lurte jo på om det kanskje kunne være her. Det var fantastiske nyheter å få på en søndag! På spørsmål om hvorvidt han hadde noen tanker om hva premien skulle gå til, kom han fram til at han helst ville dele den med nære og kjære. Kupongen ble kjøpt på mobil.

 • Kvinne, 38 år fra Tønsberg
  - Er det sant? Johooo, jubles det i den andre enden. Tønsberg-kvinnen var på sommerfest med jobben da hun fikk telefonen. - Jeg må bare le. Det står masse champagne på bordet, men jeg er gravid - så jeg får feire med noe annet i kveld. Dette er helt fantastisk, sier 38-åringen.
  Kupong kjøpte hun på mobil 

Vestland - 6 vinnere

 • Mann i 60-åra fra Alver
  - Gi deg! Tusen takk! Nå blir jeg helt målløs, ler den overlykkelige vinneren fra bilen sin - og legger til: - Dette har jeg alltid drømt om – å få denne telefonen, og denne beskjeden! - Ja, nå kom den, kan vi bekrefte. – Du er én av de 35 som har funnet nåla i høystakken i dag. Han var på vei nordover på ferie da vi fikk tak i ham. - Jeg elsker å fiske, så nå tror jeg det blir et par ekstra fiskekort i sommer, ler den trivelige vestlendingen. Kupongen kjøpte han hos Kiwi Ikenberget 

 • Kvinne i 40-åra fra Bergen
  - Hvaaaa? Tusen takk!, jubles det i den andre enden. Bergen-kvinnen var samlet med flere hos sin svigermor da hun fikk Telefonen fra Hamar. Hun forteller at hun misset innleveringsfristen for Lotto med to minutter forrige lørdag. Men så ble det altså full klaff i Supertrekning denne lørdagen i stedet. - Hjertet mitt banker veldig fort nå, sier hun - og legger til: - Vi har nettopp kjøpt ny bil, så litt av pengene går nok til det. 
  Kupongen kjøpte hun på mobil. 

 • Mette Oftedal, 49 år fra Bergen
  - Er det sant? Nå tuller du? Det er ikke tull? Slik reagerte Mette fra Bergen da millionbudskapet ble overlevert. Hun hadde vanskelig for å tro på det, men etter hvert begynte det å synke inn. - Jeg har mine foreldre på besøk her, så de blir de første jeg forteller det til. Vi skal nok feire godt i kveld. Jeg liker å reise, så litt av pengene går nok til det. Å, dette var helt fantastisk, sier Mette fornøyd. 
  Kupongen ble kjøpt på mobil. 

 • Anne Marie Osland, 69 år fra Bergen
  - Jeg har vært ute i hele kveld, da jeg i blant jobber litt ekstra som hjelpepleier. Derfor har jeg ikke fått sjekket kupongen, sier Anne Marie. Etter å ha fått beskjed om at 1 millioner kroner er på vei inn på konto, sier hun følgende: - Nei, det var da voldsomt. Helt utrolig, bare helt utrolig. Bergenseren fyller 70 år i august, og da blir det selskap i de dype hedmarkske skoger. - Jeg skal ha familiefest på Finnskogen, så jeg trodde det var fra de kanter det ringte nå, sier en glad vinner - og legger til: Fantastisk - tusen takk!
  Kupongen kjøpte hun på Narvesen 769 Sletten Shopping i Bergen 

 • Kvinne i 50-åra fra Bømlo
  Bømlingen hadde en stille og rolig lørdagskveld, inntil 625 60 000 lyste opp på telefonen hennes. Da gikk verden litt rundt en stund. - Har jeg vunnet? Nei, du tuller nå? Det er helt utrolig, sier kvinnen entusiastisk. På tross av gledessjokket, fikk hun summet seg såpass at hun fikk svart på hva pengene skal brukes til. - Jeg drømmer om å pusse opp hytta, så dette passer veldig fint. Tusen takk!
  Kupongen kjøpte hun på mobil. 

 • Kvinne i 70-åra fra Ullensvang
  - Hæ? At jeg skulle være så heldig! Det må du fortelle mannen min, sier kvinnen. Norsk Tipping formidlet dermed beskjeden også til vinnerens kjære, som ble like glad. - Så flott! Dette har vi ventet på, sier han. Kvinnen legger til at premien kom så brått på at hun ikke klarer å svare på hva pengene skal brukes til.
  Kupongen ble kjøpt hos Extra Tyristrand.  

Neste Lotto-trekning er lørdag 3. juli - innleveringsfrist kl. 18.00

Viken - 8 vinnere

 • Janne (43) fra Asker
  - For en fantastisk nyhet! Du aner ikke hvor mye det betyr, utbryter Asker-kvinnen Janne. Tårene triller i den andre enden, og hun legger til at hun er ganske satt ut. - Pengene kommer godt med til bolig, fortsetter den heldige vinneren. 
  Kupongen ble kjøpt på mobil. 

 • Kvinne i 70-åra fra Eidsvoll, Viken
  Vinneren fra Eidsvoll var bortreist da Norsk Tipping ringte lørdag kveld, men søndag formiddag nådde Telefonen fra Hamar endelig fram med millionbudskapet. - Oi! Så hyggelig, utbryter hun etter en målløs pause, og ler litt forsiktig. - Tusen takk, dette er jeg ikke vant til. Det passer bra, kommer det lurt fra andre enden. - Den premien skal nok deles, for det har jeg lyst til.
  Kupongen ble kjøpt som lynspill i kasse.

 • Mann i 50-åra fra Gressvik, Fredrikstad
  Vinneren fra Gressvik var ute i båt med kompisgjengen da Telefonen fra Hamar ringte. De var ute i sommervarmen og koste seg med krabbe og fin sjø.  - Såpass ja, sier han fortumlet - før han legger til: - Herregud. 1 million kroner?  Det blir stille et øyeblikk før kompisgjengen begynner å forstå tegninga.  - Vant du 1 million kroner, hører man i bakgrunnen, og stemningen blir gradvis bedre og mer høylytt etter hvert som samtalen fortsetter.  - Det var ikke dårlig. Nå tror vennene mine at jeg kødder her. Fantastisk.  På spørsmål på hva han tenker pengene skal gå til, er beskjeden like klar som den er vag:  - Den skal gå til meg.  Kupongen ble kjøpt hos Extra Gressvik. 

 • Kvinne i 40-åra fra Frogn
  - Ah, hjertelig, lyder det fra kvinnen i 40-åra. Hun og samboeren var ute og spiste da Norsk Tipping ringte. - Dette var litt av en bonus. Vi er ute og koser oss, og nå blir det litt ekstra feiring - og masse fint å prate om, sier hun fornøyd - og legger til at pengene kommer godt med.
  Kupongen kjøpte hun på mobil 

 • Karianne Nordvold, 49 år fra Hurdal
  - Jeg får høyt blodtrykk her, jeg. Jeg er helt på gråten, kommer det fra den andre enden. Karianne var på hytta på Dokka da gledesbeskjeden kom. - Vi skulle til å legge oss, men nå må vi nok sprette en flaske, sier hun begeistret - og legger til: - Vi har tulla mange ganger med hva vi skulle gjøre hvis vi vinner, men har vel aldri trodd det skulle skje. Hun fyller 50 år i januar, og da ser hun for seg en lang ferie med mannen. - Jeg er helt målløs. Herregud, det er helt uvirkelig, sier Karianne.
  Kupongen kjøpte hun på mobil 

 • Mann i 60-åra fra Indre Østfold
  Blant åtte vinnere fra Viken fylke var en av de fra Indre Østfold. Mannen var en kombinasjon av overrasket og litt satt ut da vi formidlet million-budskapet. -Det er ikke dårlig, utbrøt han, men syns det var vanskelig å si noe om på stående fot hva én million skal brukes til. Selv om han var noe ordknapp, var det ingen tvil om at både han og kona var veldig fornøyde med den hyggelige nyheten fra Hamar. 
  Vinnerkupongen hadde han kjøpt hos favorittkommisjonæren sin, Bælgodt. 

 • Mann i 50-åra fra Gullaug, Lier
  - Kødder du? Herregud, nå fikk jeg vondt i magen, sier den ferske millionæren.  Han foreller at pengene skal brukes fornuftig og gå til å betale ned på lånet. - Det blir ingen stor feiring, men jeg kommer nok til å drømme søtt i natt.
  Kupongen ble kjøpt i Norsk Tippings app.  

 • Mann i 60-åra fra Klavestadhaugen, Sarpsborg
  Vinneren fra Sarpsborg hadde prioritert EM og fotball over Lotto-trekningen, og hadde verken sjekket spillekontoen eller fått med seg at det var Supertrekning. 1 million kroner i premie fikk han likevel, og den ble tatt godt imot. - Neimen, så herlig! For en kveld’a, utbryter han - og legger til: - For en bonus. Herlig! Sarpingen hadde ingen umiddelbare planer for hva premien skulle brukes på. En tanke gjorde han seg likevel opp på stedet, og den resonerer nok hos flere i disse dager: - Vi vil fort unne oss en god ferie når ting åpner litt opp igjen.
  Kupongen kjøpte han på nett. 

Neste Lotto-trekning er lørdag 3. juli - innleveringsfrist kl. 18.00

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

 • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler