Sveits-Norge i håndball-VM kl. 20.30: - Kun seier godt nok

Norge fikk ramsalt kritikk etter åpningstapet mot Frankrike i håndball-VM. I kveld bør det bli en enkel topoenger mot innhentet VM-reserve Sveits. Eller?

BOM, BOM, BOM: Gøran Johannesen og Norge hadde flust av sjanser mot Frankrike, men altfor mange baller havnet i klypa på målvakt Wesley Pardin.Foto: IHF/NTB
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:16. januar 2021Endret:2. januar 2023

Egentlig skulle Norge ha møtt USA i kveld, men grunnet koronautbrudd for trener Robert Hedin og hans landslag ble Sveits hentet inn som erstatter. 

Sveits-Norge på Oddsen - spillefrist kl. 20.25

- På grensen til pinlig

Til tross for at sveitserne ble kastet inn i mesterskapet for få dager siden, ble det en svært hyggelig åpning på VM. Nabolandet Østerrike ble slått 28-25 på torsdag.

Verre gikk det som kjent for Norge, som måtte tåle firemålstap mot Frankrike i første kamp. Svake prestasjoner, blant annet på backplass, en rekke misbrukte sjanser - og mye av ansvaret lesset over på playmaker Sander Sagosen - gjorde at det norske laget framsto som alt annet enn hva forhåndstipsene om favorittstempel antydet. 

I TV 3-studioet etter kampen torsdag sparte ikke den danske håndballeksperten Joachim Boldsen på kruttet i sin kritikk av Norge.

LES OGSÅ: Slik spilles håndball-VM

- Det er skremmende å se at det er Sagosen, Sagosen, Sagosen. Han er helt alene offensivt. Jeg vet det er første kamp, men det er på grensen til pinlig at man ikke kan levere bedre på landslaget når man skal, sa Boldsen på direkten. 

- Kniven på strupen

Til tross for tapet i åpningskampen, er Norge storfavoritter mot Sveits. Noen timer før kampen hadde Norsk Tipping følgende odds på kampen: Norge-seier 1,07, uavgjort 15,00, Sveits-seier 9,00

Noen stor fare for den videre veien i mesterskapet, er det neppe for Norge. Norges største stjerne, Sander Sagosen, sier følgende om Sveits-kampen til VG:

-  Det er ikke alfa omega for fortsettelsen, men vi har kniven på strupen inn mot de to siste kampene i gruppespillet. Vi må vinne resten av kampene våre, nå har vi fått tapet vårt. 

Siste gruppespillkamp er mot Østerrike mandag førstkommende kl. 21.30.

Sveits-Norge på Oddsen - spillefrist kl. 20.25

Relaterte artikler