Bytter Sverige og Norge plass i Nations League?

Sverige spiller på nivå B og Norge på C, men i den neste utgaven av Nations League kan det være omvendt. Denne uken avgjøres det.

OPPTUR: Moi Elyounoussi og Norge kan være på vei til nivå B, mens svenskene går motsatt vei.NTB Scanpix
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:11. november 2018Endret:2. januar 2023

Den neste uken skal det avgjøres i Nations League. Hvem vinner sine grupper og går videre til sluttspillet om en plass i EM-sluttspillet 2020?

Og hvem rykker opp og ned? Gruppevinnerne rykker opp ett nivå, mens de som ender sist i sin gruppe, må spille Nations League på nivået under ved neste korsvei.

Her finner du oversikten over alle gruppene i Nations League

Press på Sverige

Sverige har presset på seg foran denne avsluttende runden. Svenskene ligger sist i sin gruppe, og står i fare for å rykke ned til nivå C. Men søta bror har én kamp mindre spilt enn de to andre lagene i gruppen, og kan også vinne den og rykke opp til nivå A. Men da må Sverige vinne begge de gjenstående kampene. I så fall tar de gruppeseieren foran Russland på innbyrdes oppgjør.

Sverige spiller sine to siste kamper slik:

  • Lørdag 17. november kl. 18.00: Tyrkia - Sverige

  • Tirsdag 20. november kl. 20.45: Sverige - Russland 

Her er resultatene og tabellen i gruppe 2 på nivå B

Norge eller Bulgaria

Men de kan også bli værende på sisteplass, og da kan det hende plassen på nivå B overtas av Norge. Før de to siste kampene ligger Norge og Bulgaria likt i poeng - men Norge har ett mål bedre målforskjell. 

Her er resultatene og tabellen i gruppe 3 på nivå C

Relaterte artikler