grasrotandelen

Tangenter gir glede - snart også utenlands

Det øves og finpusses før Fredrikstad Trekkspillklubb skal ut på turne.

FIN ORDNING: Jan-Ivar Aasen i Fredrikstad Trekkspillklubb er glad for at klubben styrker økonomien med Grasrotandelen fra Norsk Tipping.
Norsk Tipping
Publisert:18. mai 2018Endret:2. januar 2023

Samspillet må sitte, for snart skal Fredristad Trekkspillklubb ut på turne.

Hvilken Grasrotmottaker velger du?  Velg din mottaker her

Stor glede

På Røde Kors-huset på Gressvik i Østfold gjør medlemmene seg klare. De skal snart spille konserter både i Sverige og Norge. Leder Jan-Ivar Aasen (70) henger det store, flotte instrumentet på skuldrene og varmer opp belgen med noen toner.

– Vi øver tre timer. Vi har stor glede av musikken, nå er vi 33 som spiller aktivt. Men vi skulle veldig gjerne ha hatt med noen unge her, forteller Aasen.

Gruppa smeller til med en marsj i kveldens første stykke, «Den norske løve». Det er smil og gode rytmer. Aasen har vært med i klubben siden begynnelsen på 1970-tallet.

Klubben, sammen med andre frivillige musikkforeninger og -korps, dyrevernforeninger og andre lag får millioner inn på konto hvert år takket være Grasrotandelen.

- Grasrotandelen er en viktig del av våre inntekter, det blir en del tusenlapper i året. Så vi synes dette er en veldig fin ordning fra Norsk Tipping – og det er topp at prosenten øker. For oss betyr det at vi kan få til litt mer i hverdagen, sier Jan-Ivar Aasen i Fredrikstad Trekkspillklubb. TREKKSPILLHYGGE: Berit Sørfjord, Solveig Andreassen og Inger Hagberg liker samholdet og den felles gleden ved musikken. Hver tirsdag møtes de til øving i Fredrikstad Trekkspillklubb Foto: VG Partnerstudio / Norsk Tipping  

Hva er Grasrotandelen?

Grasrotandelen er en ordning som gjør at en prosentandel av det du spiller for hos Norsk Tipping går direkte til et lag eller en forening du ønsker å støtte. I fjor gikk hele 455 millioner kroner til lag og foreninger over hele landet gjennom ordningen.

Nå kommer altså et ekstra, permanent pengedryss til norsk frivillighet på mange millioner.

– Når Grasrotandelen nå er økt til syv prosent blir hver enkelt grasrotgiver enda mer verdt for foreningene, sier Anne Helseth, ansvarlig for Grasrotandelen i Norsk Tipping.

Det finnes om lag 30.000 registrerte grasrotmottakere over hele landet, og bredden er stor.

Å være grasrotgiver er gratis og går ikke utover din vinnersjanse eller premie.

Hvilken Grasrotmottaker velger du?  Velg din mottaker her

Relaterte artikler