Tar favorittene seg til semifinale?

VM 2018 har vist seg som mesterskapet hvor favorittene ryker én etter en. Skjer det samme i kvartfinalene?

KVARTFINALENE: Fredag og lørdag avgjøres det som skal spille VM-semifinale.
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:4. juli 2018Endret:2. januar 2023

Hvem har kommet fram til nest siste helg og i helga avgjøres det hvilke fire lag som spiller semifinale.

Kvartfinalene er som følger:

  • Fredag 16.00: Uruguay - Frankrike (TV 2) 

  • Fredag 20.00: Brasil - Belgia (NRK)

  • Lørdag 16:00: Sverige - England (NRK)

  • Lørdag 20.00: Russland - Kroatia (TV 2)

Favorittene i aksjon fredag

Først ut er Uruguay-Frankrike. Frankrike er store favoritter. Men Uruguay hadde få problemer med å slå ut regjerende europamester Portugal i åttedelsfinalen.

Her finner du alle VM-spill på Langoddsen!

Fredag kveld møtes to av VMs største favoritter. Brasil har hele tiden hatt favorittstemplet, men delt det med Tyskland. Nå som Tyskland, Spania og Argentina alle er ute, er Neymar & co. den soleklare favoritten til å bli verdensmester.

Belgia har hele tiden blitt regnet som en outsider. De tok seg lett videre fra gruppe G og "reservene" slo England i gruppefinalen. Comebacket mot Japan i åttedelsfinalen viste karakter, og det er større sjanse for at Belgia slår Brasil enn at Uruguay slår Frankrike.

"Football's Coming Home"

De to siste kvartfinalene spilles lørdag. Først ut er Sverige-England. Våre blågule naboer vant sin gruppe og nedenfra da de sendte Sveits ut i åttedelsfinalen. I Sverige er sammenligningene med bronselaget fra 94 allerede i gang og troen på at noe stort kan skje, har befestet seg i hele landet.

England på sin side brøt en barriere da de endelig vant en straffesparkskonkurranse. Colombia sikret ekstraomganger med sin utligning på overtid, men i straffesparkkonkurransen sørget Harry Kane, Marcus Rashford, Kieran Trippier og Eric Dier for avansement med sine scoringer.

Russland-Kroatia er den siste og mest uventede kvartfinalen. Få levnet vertsnasjonen noen sjanse i sitt eget VM. Men da Spania ble slått ut etter straffesparkkonkurranse var overraskelsen et faktum. Nå venter Kroatia som overbevisende vant sin gruppe. De trengte også straffespark for å ta seg videre til kvartfinale. Fra 11-meteren var de vassere enn Åge Hareides Danmark.

Det er rett og slett noen fantastiske VM-dager vi har i vente. Sett deg tilbake, nyt verdt eneste minutt på tven og sett følelsene i spill!

Her finner du alle VM-spill på Langoddsen!

Relaterte artikler