Tar tittelforsvarereren det?

Tyskland er regjerende verdensmester og manges favoritt også i år. Vi får en første pekepinn når gruppe F-favoritten møter Mexico søndag.

FAVORITT: Tyskland er manges gullfavoritt. Vi får en pekepinn på formen når tyskerne møter Mexico søndag.Colourbox
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:June 14, 2018Endret:January 2, 2023

For tredje gang møttes Tyskland og Argentina i en VM-finale da de gjorde opp om trofeet og Maracana stadion i Rio de Janeiro i 2014, og for andre gang endte det med tysk seier. De slo Argentina 1-0 i 1990, og det samme endte 2014-finalen med riktignok etter ekstraomganger. Argentina fikk sin finaleseier mot Tyskland i 1986 med 3-2.

Og bare for ordens skyld: Skulle Tyskland og Argentina vinne sine grupper i år, er oppsettet slik at de kan møtes i finalen.

Best når det gjelder?

Det er nok flere som tror Tyskland havner i finalen enn Argentina, men i kjent stil har ikke tyskerne overbevist i treningskampene i år. Men, som vi nordmenn vet, var de helt utilnærmelige når de slo på turboen i kvalifiseringskampene til dette mesterskapet. Ti seire på ti kamper forteller om et lag som leverer når det gjelder.

Mexico er dog ingen lett motstander. For første gang på 20 år var Mexico det beste laget i VM-kvalifiseringen i Concacaf (Nord-, Mellom-Amerika og Karibia). På den annen side hadde mexicanerne ikke altfor mye å by på i prøve-VM i fjor og Copa America for to år siden.

Men se ikke helt bort fra Mexico.

Noen som garantert vil følge med på ovennevnte kamp, er svenskene, som også er i gruppe F. Dersom Tyskland forsvarer favorittstempelet sitt, blir det en kamp mellom Mexico, Sverige og Sør-Korea om den andre plassen i 8-delsfinalen.

Slik spilles gruppe F:

Søndag 17. juni  Kl. 17.00Tyskland - MexicoTV 2   Mandag 18. juni  Kl. 14.00Sverige - Sør-KoreaNRK1   Lørdag 23. juni  Kl. 17.00Sør-Korea - MexicoNRK1Kl. 20.00Tyskland - SverigeTV 2   Onsdag 27. juni  Kl. 16.00Mexico - SverigeNRK1Kl. 16.00Sør-Korea - TysklandNRK2

 Her finner du resultater og tabeller for alle VM-gruppene

Hele VM-progammet

Vi har laget en oversikt over hele fotball-VM slik at du lett kan følge med og planlegge timene foran TV-en. Vi har satt opp kampene både dag-til-dag og gruppevis.

Her kan du laste ned VM-programmet (PDF)