Telialigaen: Kan de ta sin sjette (!) CS-tittel på rad?

Fredag er det endelig tid for sluttspill i Telialigaen og vinneren av vårens turneringsrunde skal kåres. Fire lag skal kjempe om tittelen. Klarer Apeks å forsvare seiersrekka i CS:GO?

TITTELJAKT: Nå skal det avgjøres: Hvem stikker av med tittelen i CS:GO?Foto: Eivind von Døhlen/Telialigaen
Forfatterbilde Norsk TippingLars TerjeHusbynForfatterbilde Norsk TippingÅsmundWoldsengenPublisert:21. april 2021Endret:2. januar 2023

Apeks er tittelforsvarer og har vunnet sesongfinalen i Telialigaen fem ganger på rad. Oslo-klubben har sittet på hegemoniet i norsk CS i lang tid, men nå er det jevnere enn på lenge - og utfordrerne puster Apeks i nakken.

Sluttspillet i Telialigaen finner du på langoddsen

Sterke utfordrere

Spenningen starter allerede i semifinalen når Apeks møter Nordavind. Gjengen i Nordavind viste gode takter i de siste rundene av grunnspillet, og kan fort overraske mot favoritten Apeks. Samtidig står Oilers eSport og 777 Esports overfor hverandre i den andre semifinalen, etter henholdsvis 2. og 3. plass i grunnspillet. Med bare ett tap for Oilers og en ubeseiret kamprekke for 777 Esports har lagene vist seg som sterke utfordrere, og begge kommer nok til å gi god motstand i en eventuell finale. Spesielt 777 Esports forventes å levere sterkt, som nylig gikk av med seieren i den norske kvalifiseringen til Blast Nordic Master.

Nordavind i storform

Med 5 strake seire bak seg går Apeks inn som storfavoritter i vårens sluttspilloppgjør. Årets startoppstilling kan skilte med masse rutine og enkeltspillere i toppklasse. Under høstens sluttspillrunde stakk Apeks av med seieren etter en overbevisende 2-0 seier over Bifrost i finaleoppgjøret. Nordavind deltok ikke i høstens sluttspill, men med vind i seilene etter en imponerende opphenting på slutten av sesongen kan dette bli en svært spennende semifinal.

Sluttspillet skytes i gang fredag ettermiddag kl. 16, når unggutta i Nordavind skal bryne seg på de regjerende mesterne. Andre semifinale mellom Oilers eSport og 777 Esports spilles kl 19. Selve finalen får vi på lørdag 18.00. Kampene vises på TV 2 Sumo.

Relaterte artikler