flax

Tenk om det er i høst det skjer ...

Nå slippes MillionFlax i ny høstdrakt – og med det også ti nye millionpremier.

TENK OM DU HAR FLAX: Bak høstens MillionFlax skjuler det seg ti millionpremier.Foto: Christian Dybendahl
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenForfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:4. august 2023Endret:11. august 2023

Sommeren er på hell, men høsten kan være fin lell. Hver sin årstid, med hver sin sjarm – det samme gjelder for MillionFlax.

10 millioner kroner fordelt på ti MillionFlax

Høstvarianten av MillionFlax markerer en ny start, med blanke ark og nye millionpremier bak skrapefeltene.

Det betyr at det igjen er ti ferske millionpremier gjemt blant alle loddene.

Toppremiene på 1 million kroner kan dermed befinne seg på for eksempel en bensinstasjon i nord, eller kanskje en kiosk i sør, muligens en matbutikk i vest og eller hos en kommisjonær i øst.

I tillegg til de ti toppremiene skjuler det seg også flere mindre premier blant loddene. Den laveste premien er 25 kroner, mens det også er premier på både 1 000, 10 000 og 100 000 kroner.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Ønsker å gjøre oss nysgjerrige

Illustrasjonen på det nye høstloddet av MillionFlax er laget av Andreas Pilskog. Han jobber til daglig som designer, animatør, illustratør og partner i Overhaus i Bergen, men er opprinnelig fra Ålesund. I arbeidet sitt elsker Pilskog å tegne detaljerte, sære og morsomme illustrasjoner og gi dem liv. Han liker å eksperimentere med ulike stiler og uttrykk, samtidig som han er veldig glad i «frame by frame-animasjon».

HODET BAK: Designeren Andreas Pilskog er mannen bak den nye illustrasjonen på MillionFlax.Foto: Privat

Ålesunderen kan fortelle at han ikke var vond å be da han fikk Flax-muligheten.

– Da jeg ble invitert til å lage illustrasjon til MillionFlax, sa jeg selvfølgelig ja med en gang. Det er ikke hver dag man får mulighet til å trykke 6,5 millioner kopier av illustrasjonen sin, ler Pilskog.

– Perioden jeg fikk var sensommer og høst, en periode jeg liker godt. Jeg begynte å skisse en mystisk og kryptisk illustrasjon med å tegne forskjellige elementer i en begrenset fargepalett. Etter hvert tok jeg vekk og la til elementer for å både få illustrasjonen til å fungere med komposisjon og farger, men også for å få den til å kommunisere nettopp mystikk, og gjøre betrakteren nysgjerrig på hva som skjuler seg bak loddet, forklarer han engasjert og legger til:

– Jeg håper noen som virkelig fortjener det vinner med mitt lodd, og takk for at jeg fikk muligheten til å være med på prosjektet.

Flax hos 3 500 kommisjonærer

MillionFlax ikledd høstfarger og flere andre Flax-varianter kan du kjøpe allerede nå hos rundt 3 500 butikker, kiosker og bensinstasjoner rundt om i landet. Tenk om det er denne høsten det skjer?

Riktig god høst ønskes, med eller uten Flax!

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler