lotto

Fikk ti andelslag-millionærer: "På Linderud vinner'u!"

Ingen kommisjonærer har så mange Lotto-millionærer som Narvesen på Linderud, og enda flere ble det da et andelslag på ti personer vant over 14 millioner kroner.  

FEIRING: Thomas og Helene hos Narvesen på Linderud senter i Oslo gleder seg over at ti av kundene deres ble Lotto-millionærer takket være andelslag.Ove Olsen
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:30. oktober 2019Endret:2. januar 2023

De siste ti årene har kjøpmann Thomas Melbye hengt opp 20 millionær-diplomer på veggene i Narvesen-kiosken på Linderud senter i Oslo. Det gjør butikken til Norsk Tippings mestvinnende kommisjonær - om vi ser på antall millionvinnere.

Nå rydder Melbye plass til et nytt diplom. Det kunne forsåvidt vært ti - for denne gang var det et av butikkens andelslag som tok storpremien og ti personer fikk en millionpremie inn på bankkontoen.

14 millioner og kakefest

- Det er kjempekult, sa Thomas da det tirsdag 29. oktober var kakefest for å feire den ferskeste millionpremien til Linderud. Lørdag 19. oktober var andelslaget alene om å få sju rette i Lotto. Totalpremien ble på drøyt 14,3 millioner - det vil si over 1,4 millioner kroner til hver andelseier.

Les mer om vinnerne her: 10 ferske Lotto-millionærer

Folk strømmet til Narvesen-kiosken - både for å spise kake og for å bli med på nye andelslag. Storpremien har - forsiktig sagt - ført til økt interesse for andelslag.

Voldsom økning

- Det kan du trygt si. Vi har anbefalt og solgt andelslag i mange år og selger vanligvis rundt 75 andeler i uka. Men på to dager denne uka har det gått 170. Det er veldig moro, sier den driftige kommisjonæren.

Narvesen på Linderud har drevet med andelslag i "alle år". Først på gamlemåte med håndskrevne lister hvor kommisjonæren måtte fordele premiene i etterkant, og nå de siste årene med det nye systemet der kundene kjøper andel via terminalen og får premien direkte til egen spillerkonto - eller bankkonto når det blir fulltreff og storpremie.

- Gir oss faste kunder

- Det fungerer veldig bra. Andelslag er lett å selge. Remsene henger ved kassa. De som ikke har prøvd før lurer på hva det er, og når de får vite, vil de gjerne prøve. Og de kommer tilbake. Andelslag gir oss faste kunder, forklarer Thomas Melbye. 

Noen av dem har vært med på andelslag i mange år.

- Vi har et Vikinglotto-lag med faste tall og stort sett faste kunder siden 1998. Det har blitt noen småpremier og en på rundt 70 000 kroner en gang, men er det noen jeg unner en fulltreff, så er det dem. Vi krysser fingrene - og skal rydde plass på diplomveggen om det skulle bli behov, smiler Thomas Melbye hos Narvesen på Linderud senter.

POPULÆRT: Thomas Melbye med remsene med andelslag som kommer til å få bein å gå på før neste trekning i Lotto, Vikinglotto og Eurojackpot.

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler