Toppserien-spillere i corona-karantene - siste runde utsatt

Flere spillere i Arna-Bjørnar er i corona-karantene. Dermed utsettes siste serierunde som skulle ha blitt spilt søndag.

GULLKAMPEN UTSATT: Rosenborgs Mali Lilleås Næss (fra venstre), Vålerengas Ingibjörg Sigurdardottir og Anna Langås Jøsendal fra Avaldsnes må vente på at gullkampen blir avgjort.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:9. november 2020Endret:2. januar 2023

Tre lag kjemper om gullet, Vålerenga, Rosenborg og Avaldsnes. Siste serierunde var berammet til søndag 15. november. Alle kampene, med unntak av Røa-Kolbotn, er nå utsatt. Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

I karantene

Grunnen er at seks spillere i Arna-Bjørnar er i karantene i påvente av svar på covid19-tester. Det er foreløpig ikke påvist positiv test i klubben, meldes det lørdag formiddag.

– Vi tar situasjonen Norge befinner seg i på største alvor og har ikke noe annet valg enn å utsette siste runde i Toppserien og kampen i 1. divisjon. Liv og helse kommer alltid først. Nå er vi inne i bølge nummer to i pandemien, og måtte vente at også noen i våre ligaer ble rammet, til tross for at klubbene og spillerne har vært utrolig flinke, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner.

Ny dato ikke klar

– Det er selvsagt svært uheldig at fire av fem kamper i Toppseriens siste serierunde må utsettes, men når nærmest alle kamper har betydning, må også hensynet til konkurransen og fair play ivaretas. Derfor må kampene utsettes selv om det foreløpig ikke er påvist smitte i Arna-Bjørnar, sier Nils Fisketjønn, leder av konkurranseavdelingen i Norges Fotballforbund.

Disse kampene er utsatt:

  • Klepp – Rosenborg kl. 13.00

  • Lillestrøm Kvinner – Lyn kl. 13.00

  • Sandviken – Avaldsnes kl. 13.00

  • Vålerenga – Arna-Bjørnar kl. 13.00

NFF vil komme tilbake med ny spilledato for kampene over helgen.

Relaterte artikler