Thriller i Toppserien: Søndag skal gullkampen avgjøres

Søndag skal gullkampen i Toppserien endelig avgjøres. - Vålerenga har presset på seg, mener tidligere landslagskaptein Gøril Kringen.

THRILLER: Det er tidenes avslutning på Toppserien. Rosenborgs Mali Lilleås Næss (fra venstre), Vålerengas Ingibjörg Sigurdardottir og Anna Langås fra Avaldsnes er alle involvert i gullkampen.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:30. november 2020Endret:2. januar 2023

Siste runde i Toppserien skulle opprinnelig blitt spilt 15. november. På grunn av at spillere i Arna-Bjørnar måtte i corona-karantene, ble runden flyttet til søndag 6. desember.

Toppserien er på Langoddsen.

Og for en avslutning det blir!

Vålerenga kunne ha sikret gullet tidlig i november, men gikk på en blemme og tapte 2-3 mot Lyn, som dermed sikret plassen i Toppserien.

Rosenborg, som lå poenget bak Vålerenga, klarte ikke å utnytte at serielederen tapte. Trønderne spilte 1-1 mot Sandviken.

Poengtapene til Vålerenga og Rosenborg gjorde at Avaldsnes, som vant 3-0 mot Kolbotn, blandet seg inn i gullkampen før siste serierunde.

- Rosenborg har alt å vinne

- De er Vålerenga som har presset på seg nå. Rosenborg har egentlig alt å vinne. Jeg sa før sesongen at Rosenborg kunne blande seg inn i medaljekampen, men trodde ikke de kunne kjempe om gullet. Men de har ikke tapt i år og har lave skuldre. Avaldsnes har også sjansen, men jeg tror det skal mye til for at både Vålerenga og Rosenborg taper, sier Gøril Kringen.

Toppserien er på Langoddsen.

Den tidligere landslagskapteinen er én av tre Trondheims-Ørn-spillere som har vært med å vinne syv seriemesterskap og åtte cupfinaler for den tradisjonsrike klubben som ble til Rosenborg før årets sesong. De to andre er Brit Sandaune og Monica Enlid.

Søndag kan trønderne altså sørge for det første seriegullet på kvinnesiden siden Trondheims-Ørn vant i 2003.

X-faktor

- Nå var jeg med i fotballen en stund. Jeg kan ikke huske tre lag har hatt muligheten til å vinne gullet i siste serierunde, så dette er nok tidenes gullkamp, sier Kringen.

Hun tror det mentale vil spille en stor rolle:

- På papiret er Vålerenga store favoritter hjemme mot Arna-Bjørnar. Men det spørs hvordan Vålerenga takler det mentale. Jeg leste Vålerenga-kaptein Spitse ikke var fornøyd med hvordan de taklet det mot Lyn forrige helg. Jeg tror Vålerenga ror det i land, men håper selvsagt på Rosenborg. De har hatt et kjempeløft denne sesongen. Et ungt og spennende lag med gode nysigneringer, for eksempel Julie Blakstad som med sin x-faktor har tilført veldig mye, sier Gøril Kringen.

VIF har hjemmekamp

Situasjonen før søndagens thriller er denne: Vålerenga og Rosenborg har begge 35 poeng. Vålerenga har fire plussmål mer enn trønderne og topper tabellen. Avaldsnes på tredjeplass har 34 poeng.

Vålerenga spiller hjemme mot Arna-Bjørnar. Rosenborg har bortekamp mot Klepp, mens Avaldsnes spiller borte mot Sandviken.

Avspark er søndag kl. 13.00.

Rykket ned

Det er kun i toppen det er spenning. Røa har rykket ned. Det er en storhet i norsk kvinnefotball som dermed tar steget ned i 1. divisjon. Røa har vært i Toppserien siden 2001 og har tatt fem seriegull. Det foreløpig siste i 2011.

Kolbotn måtte ut i kvalifisering mot 1. divisjonslaget Medkila. Kolbotn vant 5-0 hjemme og tapte 1-2 borte. Dermed spiller Kolbotn i Toppserien også i 2021.

Toppserien finner du på Langoddsen.

Søndagens kamper:

  • Klepp – Rosenborg kl. 13.00

  • Lillestrøm Kvinner – Lyn kl. 13.00

  • Sandviken – Avaldsnes kl. 13.00

  • Vålerenga – Arna-Bjørnar kl. 13.00

(Røa-Kolbotn som også er en del av denne runden ble spilt 15/11. Røa vant 2-0.)

 

Relaterte artikler