flaxvinnerhistoriefremside

Tidligere Lotto-vinner ble Flax-millionær

En mann (52) fra Sykkylven kan kanskje sies å ha hatt litt mer flaks enn de fleste av oss – i hvert fall når det kommer til spill. Torsdag 3. august skrapte han frem 1 million kroner på MillionFlax, men dette er ikke første gang han vinner en millionpremie hos Norsk Tipping.

FERIE-FLAX: Den heldige 52-åringen kunne glede seg over ferie og 1 million kroner ekstra på kontoen.Foto: Steinar Bjørnsson
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:6. august 2023

En 52 år gammel mann fra Sykkylven i Møre og Romsdal ble torsdag 3. august den tredje millionvinneren på sommerloddet av MillionFlax.

Skrapte frem 1 mill. før avreise

Den heldige vinneren var i bilen på vei til utenlandsferie da Norsk Tipping ringte for å gratulere samme dag. Litt av en start årets sommerferie der med andre ord.

– Takk skal du ha. Det var veldig kjekt, svarer Flax-vinneren.

– Jeg kjøpte loddet i går og skrapte det i dag, forteller han videre, før han avslører at dette slettes ikke er første gang han har hellet med seg når det gjelder milliongevinster.

Vår ferske Flax-millionær vant nemlig en større millionpremie i Lotto flere år tilbake. MillionFlax-vinneren/Lotto-millionæren kunne likevel forsikre om at premien kom godt med.

– Jeg skal betale litt ned på lånet. Resten tenker jeg å sette til side og ha som en buffer, forklarer sykkylvingen avslutningsvis, før han fortsetter ferden videre mot feriedestinasjonen.

Vinnerloddet hadde 52-åringen kjøpt hos Kiwi Sykkylven hevet på mobil.

Norsk Tipping gratulerer!

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Kunstneren bak illustrasjonen

Har du lagt merke til hvor fint det ferske MillionFlax er? Det er Renate Thor sin fortjeneste.

Thor bor i Oslo hvor hun jobber som illustratør, kunstner og grafiker. Arbeidet hennes kjennetegnes av lekenhet, og dristige komposisjoner og fargebruk. Thor har utdannelse fra både Westerdals School of Communication og Kunsthøgskolen i Oslo.

SOMMER-FLAX: Nå ute i butikker, kiosker og bensinstasjoner i nærheten av deg.Illustrasjon: Norsk Tipping

Her kjøper du MillionFlax

MillionFlax kan kjøpes hos over 3 500 dagligvarebutikker, kiosker og bensinstasjoner rundt omkring i landet. 

Loddet kan også skrapes digitalt via Norsk Tippings nettsider eller app – da med noe mindre skrapestøv.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler