Tidligere Wisla Plock-proff Spanne: - Elverum er underdogs

Christian Spanne (32) spilte for Wisla Plock mot Elverum sist gang lagene møttes. Spanne mener hjemmebane kan bikke i Elverums fordel i lørdagens Champions League-kamp. 

EKS-PROFF: Christian Spanne i Wisla Plock-drakt i 2011 i en Champions League-kamp mot Metalurg.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:19. september 2018Endret:2. januar 2023

Tidligere landslagsspiller Christian Spanne, som nå spiller i Drammen, var to sesonger i Wisla Plock. Han husker kampene mot Elverum i EHF-cupen i 2013. Elverum tapte 20-25 borte. Hjemme ledet Elverum 14-10 ved pause, men tapte 25-27.

- Det er alltid tøft å møte Elverum i Terningen Arena. Vi tok litt lett på dem. Men det tror jeg ikke Wisla Plock gjør nå, sier Christian Spanne.

EMs toppscorer  

32-åringen følger godt med i hva som skjer i gamleklubben.

- De siste årene har det vært en omstillingsprosess i Wisla Plock. De har ny trener. Samtidig har de hentet inn flere utenlandske spillere enn hva som har vært praksis i klubben tidligere. På papiret har de et sterkt lag. Wisla Plock er bra besatt i alle posisjoner, sier Spanne.

Elverum får stifte bekjentskap med tsjekkiske Ondřej Zdráhala som ble toppscorer i håndball-EM i år. 
Tsjekkeren var hele 13 scoringer bedre enn nummer to på listen, den danske storstjernen Mikkel Hansen. Slovakiske Ziga Mlakar er også sentral hos polakkene. Han banket inn åtte scoringer da Wisla Plock slo sveitsiske Wacker Thun 34-24 i Champions Leauge. I tillegg advarer Spanne mot den brasilianske høyrebacken José de Toledo.

Hjemmebane=fordel?

Det er ventet stinn brakke i Terningen Arena søndag. Spanne mener Elverums sjanse til å slå polakkene helt klart er hjemme.
-  Jeg ser på Elverum som underdogs. Wisla Plock er to helt ulike lag hjemme og borte. I Polen er det 5.000 tilskuere og full trøkk. Elverum har større sjanse til å vinne kampen i Terningen Arena enn den i Polen. Men da er de blant annet avhengig av Morten Nergaard stenger buret, mener Christian Spanne.

Elverum tapte 24-26 borte mot Dinamo Bucuresti i sin første kamp i Champions League.

Elverum-Wisla Plock spilles søndag 23. september i Terningen Arena. Avkast er kl. 18.10.

Hva tror du?

Her kan du levere Langoddsen

 

 

Relaterte artikler