jokervinnerhistorie

Joker-glede på Trinidad - og Osterøy

- Nei, du skjønner jeg er på jobb på Trinidad, sa Joker-millionæren som vi ikke fikk kontakt med onsdag kveld.

MILLIONPREMIE: En mann fra Osterøy vant 1,1 million kroner i Joker onsdag 28. oktober - mens han befant seg på en helt annen øy.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock/Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:28. oktober 2020Endret:2. januar 2023

Etter en stor overføring fra lørdagens trekning lå det over 3,4 millioner kroner i Joker-potten onsdag 28. oktober. Den som fikk muligheten til å spille om den summen, var en mann fra Osterøy i Vestland fylke. 

Joker har leveringsfrist hver onsdag og lørdag kl. 18.00

På jobb i Karibia

Vi fikk ikke tak i vinneren onsdag kveld, så det var datamaskinen som gjorde opp/ned-valgene for ham. Osterøy-mannen hadde fått utdelt følgende fem tall:

8 - 7 - 5 - 2 - 5

Det ble bom på det første og fjerde valget, men tre av fem mulige treff sendte Joker-vinneren over millionen likevel. Osterøy-karen endte med 1 144 000 kroner.

Det hadde mannen fått med seg da vi fikk kontakt med ham torsdag ettermiddag. Dagen før spilte ikke telefon-linjene helt på lag. Vi hørte ingen ringesignal i andre enden i det hele tatt, og Osterøy-mannen hørte to ring før det ble brudd og stille. 

Kanskje forståelig all den tid mannen befinner seg på en helt annen øy, nemlig Trinidad, som ligger lengst sør i Karibia, tett inntil Venezuela i Sør-Amerika. Men torsdag fikk vi en blid vestlending på tråden.

- Ja, jeg sjekket opp kupong og nettsider etterpå og fikk det med meg. Det spilte ikke så stor rolle at jeg ikke var med, for jeg ville valgt det samme som Embla. Men 1,1 million en veldig flott premie, sa mannen.

Hjem til jul

Han er ikke på ferie, men på Trinidad i forbindelse med jobb. Det vil si noe arbeid har han ennå ikke fått gjort, selv om han forlot Norge i begynnelsen av oktober.

- Nei, det er karantene og atter karantene på grunn av koronaen. Men nå er det bare noen dager igjen, så er det endelig jobb. Da er det ut for å ordne en oljeledning til et nytt oljefelt. Det blir bra for landet å få i gang inntektsstrømmen i disse tider, forklarer mannen, som håper å være ferdig med både jobb og nye karantener så han kommer hjem til Norge til jul.

- Ja, det er planen det, humrer den nybakte Joker-millionæren på Trinidad - og Osterøy.

Mannen vant på en 10 ukers Joker som han leverte med mobilen i begynnelsen av oktober.

Her er trekningsresultatene for Joker

Over fire millioner i neste pott

Siden onsdagens vinner ikke nådde toppremien, overfører vi hele 2,3 millioner kroner til neste Joker-pott. Lørdag 31. oktober anslår vi at den blir på rundt 4,4 millioner kroner.

Joker har leveringsfrist hver onsdag og lørdag kl. 18.00 

Vinnersjanse Joker

Lotterispillet Joker er basert på spillerkortnummeret, og det er trekning to ganger ukentlig - i forbindelse med Lotto-trekning lørdag og Vikinglotto-trekning onsdag. Førstepremievinneren trekkes tilfeldig ut blant alle som har spilt i hver spilleomgang. Sannsynligheten for å bli trukket ut har derfor en sammenheng med hvor mange som deltar. Tar vi en gjennomsnittslørdag, ligger antall deltakere på ca. 550 000. Det betyr at sannsynlighet for å bli trukket ut lørdag er ca. 1:550 000. For en gjennomsnittsonsdag, ligger derimot antall deltakere på ca. 300 000, som da gir en vinnersjanse onsdag på ca. 1:300 000.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 3 038 663

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 103

  • Antall millionærer i 2023: 62

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 733 000 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler