eurojackpotvikinglotto

To førstepremiepotter har nådd makstaket samtidig: – Det har ikke skjedd før

Både førstepremiepotten i Eurojackpot og førstepremiepotten i Vikinglotto har nådd makstaket samtidig. – Det er veldig spesielt, sier lotteri og trekningsansvarlig i Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen.

ER KLAR: Lotteri- og trekningsansvarlig i Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen, er forberedt dersom uken byr på én eller flere storvinnere.Foto: Sander Min Joon Johnsbråten, Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:8. januar 2024

I Eurojackpot nådde førstepremiepotten makstaket i forrige uke. Sist førstepremiepotten gikk var 17. november i fjor da en tysker vant 431 mill.

Når førstepremiepotten når makstaket på 120 millioner euro (gjeldende kurs på trekningsdagen), dyttes det overskytende beløpet over i andrepremiepotten. Tirsdag er den på ca. 210 millioner kroner.

Holdt seg siden 2. august

I Vikinglotto har ingen forsynt seg av førstepremiepotten siden 2. august i fjor. Da var det en danske som vant 33,4 mill.

Men andrepremiepotten har blitt vunnet flere ganger. Senest forrige onsdag da en kvinne fra Østlandet vant 74 millioner kroner.

I Vikinglotto når førstepremiepotten makstaket når den er på 25 millioner euro (gjeldende kurs på trekningsdagen). Også der legges nå det overskytende beløpet i andrepremiepotten, som denne uken er på ca. 23 millioner kroner.

– Vi er godt rigget

Lotteri- og trekningsansvarlig i Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen, synes det er litt moro at førstepremiepotten i Eurojackpot og Vikinglotto har nådd makstaket samtidig.

– Det er veldig spesielt! Det er første gang vi har både førstepremiepotten i Vikinglotto og Eurojackpot på maksnivå samtidig. Det inntraff forrige uke, men de står fortsatt på maks nivå denne uken. At andrepremiepottene også blir unormalt store når det overskytende fra førstepremiene flytter på seg, gjør at vi aldri tidligere har hatt mer penger totalt i premiepotter i samme uke, sier Roterud Mathisen.

– Det er vel litt ekstra spenning hos Norsk Tipping også nå?

– Det skal jeg love deg! Før eller senere er det noen kommer til å ha den nesten umulige flaksen, og klarer å gjette de riktige tallene. Når det skjer, så håper jo vi selvfølgelig at vinneren skal være en norsk spiller, og at det er vi som får gleden av å dele ut premien, svarer Roterud Mathisen.

– Hvordan er dere forberedt om det bli to storvinnere på én og samme uke?

– Det er drømmescenariet. Vi er godt rigget dersom det skulle skje. Vi har teamet som utfører trekningen på kvelden, og en liten gjeng som sitter klar til å bli med på moroa dersom det blir en norsk storvinner. Advokatbyrået Dehn sitter også alltid klare for disse hendelsene, og vil være raskt på plass med å ivareta vinnerne. Vi vet at interessen er stor fra både publikum og presse, og vi er beredt til å by på spennende nyheter. Så vi gleder oss til både tirsdag og onsdag, og krysser fingrene for at vi kan løfte av røret til Telefonen fra Hamar, sier en spent Ingrid Roterud Mathisen.

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2022 (Norge): 4 921 077

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2022 (Norge): 15

  • Antall millionærer i 2021 (Norge): 30

  • Høyeste premieutbetaling i 2022 (Norge): 124 826 310 kr.

Aldersgrense 18 år – Hjelpelinjen.no

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler