To kamper skiller seg ut

Denne runden får vi servert to oppgjør som begge kan være sesongdefinerende.

KOMMER TIL Å SMELLE: Kampene mellom LSK Kvinner og Vålerenga pleier å inneholde det meste.
Forfatterbilde Norsk TippingToppserienToppserienPublisert:14. juli 2021Endret:3. januar 2023

Det spilles én kamp på onsdag og én kamp på torsdag. Resten av runden fullføres lørdag ettermiddag. Kampen mellom LSK Kvinner og Vålerenga sendes på NRK 2. Alle de andre kampene kan du se på direktesport.no.

Erkerivalene barker sammen

LSK Kvinner – Vålerenga, LSK-hallen

Derby! Lite er større enn LSK Kvinner mot Vålerenga i norsk kvinnefotball. Denne gangen er det ikke bare prestisje det spilles om, men om enormt viktige poeng.

Vålerenga ligger på tredjeplass etter å ha plukket 18 poeng på de åtte første kampene. LSK Kvinner står med samme poengsum, men har dårligere målforskjell. Det er verdt å nevne at dette er de to mestscorende lagene i ligaen. Dermed kan vi fort få mange scoringer i LSK-hallen onsdag kveld.

Taperen av denne kampen kan risikere å ta sommerferie ni poeng bak Rosenborg på toppen av tabellen. Det er en luke som fort kan vise seg å bli for stor å tette i høstsesongen.

Vålerenga vant alle kampene mellom lagene forrige sesong – inkludert cupfinalen. 8.mai i år spilte de treningskamp mot hverandre, og den endte 1-1 etter en jevn forestilling. Mye tyder på at også denne kampen blir jevn.

-Vi gleder oss til kamp mot VIF. Disse oppgjørene betyr alltid det lille ekstra og vi må benytte anledningen til å hente frem den beste utgaven av oss selv, sier hovedtrener Knut Slatleim til klubbens hjemmeside før oppgjøret.

Oppgjøret vises på direktesport.no og på NRK 2 klokken 19.45 onsdag kveld.

Les også: Her er rundens lag fra 8. runde i Toppserien

Lag i poengnød

Avaldsnes – Stabæk, Avaldsnes Idrettssenter

Dette er to lag som kommer fra to vidt forskjellige opplevelser i forrige serierunde. Avaldsnes banket Klepp 3-0, mens Stabæk tapte hele 0-3 hjemme på Nadderud for Arna-Bjørnar.

Stabæk er inne i en fryktelig form. De tre siste kampene har til sammen gitt 0-12 i målforskjell. Fortsetter laget fra Bærum i den stimen bærer det rett ned igjen til 1. divisjon.

Avaldsnes har også hatt en skuffende sesong, men seieren over fylkesnabo Klepp bør ha gitt selvtillit.

Da lagene møttes for to sesonger siden vant Avaldsnes hjemmekampen, mens det ble uavgjort på Nadderud.

Vertene er favoritter i dette oppgjøret, men samtidig er det Stabæk som trenger poengene mest. Alt tyder på at vi kan få en underholdene kamp!

Kampstart er klokken 18.00 torsdag kveld.

Hvem tar ferie på toppen av tabellen?

Rosenborg – Sandviken, Koteng Arena

For en kamp dette blir. Tidligere i uken annonserte Rosenborg at de skal spille showkamp mot Champions League-vinner Barcelona, men lørdagens kamp mot Sandviken er mye viktigere.

– Det blir en stor opplevelse for spillerne og hele klubben å få målt seg mot de aller beste. Når et av verdens beste lag velger å møte Rosenborg i sin oppkjøring til ny sesong, er det en anerkjennelse av både RBK og norsk kvinnefotball, sier hovedtrener Steinar Lein om kampen mot Barcelona.

Både Rosenborg og Sandviken er ubeseiret i årets sesong. Rosenborg har vunnet samtlige åtte kamper og står med 24 poeng, mens Sandviken har spilt uavgjort mot Arna-Bjørnar og står med 22 poeng. Seier på lørdag vil sende dem opp på tabelltopp. Det er en fin posisjon å ha når man går inn i sommerferien.

Det er også verdt å nevne seg at Rosenborg har fått nytt kunstgress på Koteng Arena. Det finnes ikke en bedre måte å innvie den matta på enn å få besøk av serietoer Sandviken.

Begge lag har kvalitet i alle ledd. Likevel ser Sandviken litt skarpere ut offensivt, mens Rosenborg er bedre defensivt. Det betyr at vi bør få en kamp der lagene står godt til hverandre.

Kampstart i Trondheim er klokken 15.00 lørdag. Her er det bare å rydde kalenderen og sette seg ned for å se sesongens største kamp til nå.

Vest mot øst

Arna-Bjørnar – Lyn, Arna Idrettspark

Lyn leverte en strålende kamp mot Rosenborg, men tapte til slutt 1-2. I den kampen hadde Lyn fortjent poeng. Arna-Bjørnar spilte en perfekt bortekamp mot Stabæk og vant 3-0. I den kampen scoret Thea Bjelde et vanvittig mål, og det var så bra at det ble kåret til rundens scoring:

Det var flere Arna-Bjørnar-spillere som imponerte mot Stabæk. Tanja Myrseth, Meryll Abrahamsen og Emelie Lövgren fikk alle plass på rundens lag.

Da lagene møttes forrige sesong vant Arna-Bjørnar begge oppgjørene.

Avspark i Bergen er klokken 15.00 lørdag ettermiddag. 

To lag i forskjellig form

Kolbotn – Klepp, Sofiemyr Stadion

Klepp startet sesongen strålende med to seiere, men i etterkant har det blitt seks strake tap. Det betyr at de ligger på kvalikk – to poeng foran Stabæk. Nedrykkspøkelset lusker med andre ord rundt på Jæren.

Kolbotn står også kun med seks poeng, men de er inne i en bedre rytme enn Klepp. I forrige runde tapte de knepent for LSK Kvinner, men i forkant av den kampen slo de Lyn og Arna-Bjørnar.

Begge oppgjørene mellom lagene endte uavgjort forrige sesong.

Denne kampen har avspark klokken 15.00 lørdag. 

Relaterte artikler