To Lotto-fluer i én smekk: Gulltrekning OG Supertrekning

To Lotto-fluer i én smekk: Gulltrekning OG Supertrekning

SOMMERSTEMNING: På en dag da mange feirer midtsommer, er Norsk Tippings trekningsredaktører travelt opptatt med å ringe vinnere. Fra venstre ser vi Line Troller, Pernille Storholm Skaret og Lars Hulleberg.

Foto: Ola Thorset

To Lotto-fluer i én smekk: Gulltrekning OG Supertrekning

Norsk Tippings trekningsredaktører får en svært travel lørdag - med ca. 35 ekstra millionvinnere i Supertrekning, samt Gulltrekning med ca. 32 millioner kroner i potten. 

Nei, det er ingen «trykkfeil». Lørdag 26. juni kan Lotto-spillerne virkelig se fram til en trekningsdag utenom det vanlige - med både Supertrekning og Gulltrekning. 

Det er svært enkelt å bli med: Med innlevert Lotto-kupong før lørdag kl. 18.00 er man sikret deltakelse i begge trekningene.

Lotto har spillefrist lørdag kl. 18.00

Potten doblet seg

Men hva er egentlig Supertrekning og Gulltrekning - og hvorfor kommer begge disse denne lørdagen? Vi lar en av dem som skal ringe rundt til vinnere på lørdag, Pernille Storholm Skaret, forklare:

- Det var ingen som prikket inn sju rette i Lotto forrige lørdag, og dermed blir det Gulltrekning. En ordinær Lotto-trekning, men med dobbel 1. premiepott, i og med at potten fra forrige uke overføres til neste trekning. Det er nå cirka 32 millioner kroner i 1. premiepotten. 

- Supertrekning er en ekstratrekning vi har fire ganger i året. Her trekker vi ut ekstra mange vinnere av 1 million kroner hver. Nå på lørdag skal vi ringe rundt til rundt 35 ekstra millionvinnere, sier trekningsredaktøren.

- Så det er altså helt tilfeldig at disse to trekningene er på samme dag?

- Ja. Som alt annet i Lotto, er også dette tilfeldig.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Skeptiske Supertrekning-vinnere

For å ha et lodd i hatten til Gulltrekning lørdag, må man altså ha en gyldig kupong. For Supertrekning er det slik at alle rekker man har levert inn mellom forrige Supertrekning (3. april) og lørdag 26. juni, er deltakelser i Supertrekning. Med andre ord: Jo flere rekker man har innlevert siden 3. april, jo flere lodd har man i Supertrekning-hatten. 

- Vi opplever ofte at enkelte blir svært skeptiske når vi ringer og forteller at de har vunnet 1 million kroner i Supertrekning, sier Storholm Skaret - og forklarer:

- En del har ikke spilt Lotto i løpet den siste uka, og tenker derfor at det må være en feil at vi ringer. Men så lenge man har spilt mellom forrige Supertrekning og nå, er man altså med - og kan vinne 1 million kroner. 

625 60 000 er vinnernummeret

Norsk Tipping ringer som vanlig ordinære Lotto-vinnere lørdag kveld - der det altså er ca. 32 millioner kroner i Gulltrekning-potten. I tillegg ringes rundt 35 ekstra vinnere av 1 million kroner hver. Det blir med andre ord travelt for trekningsredaktørene.

Lotto har spillefrist lørdag kl. 18.00

- Ja, det blir nok som vanlig hektisk, men først og fremst gøy. Å gi så mange mennesker gledesbudskapet på én kveld, er noe helt spesielt. Vi gleder oss. 

- Rekker dere å ringe alle, da?

- Ja, det skal vi rekke. Vi er godt trent i dette, og skal sørge for at alle vinnerne får Telefonen fra Hamar, sier Storholm Skaret - og legger til:

- Vi ringer fra nummer 625 60 000. Så hvis det nummeret lyser opp på telefonen din lørdag kveld, er det svært gode nyheter i vente.

Slik reagerte noen av vinnerne i forrige Supertrekning 3. april:

            

 Vinnersjanse Supertrekning

Supertrekning i Lotto gjennomføres fire ganger i året. Dette er et tilleggsspill du automatisk er med på når du leverer dine ordinære Lotto-rekker. Her trekkes det ut flere tilfeldige vinnere av 1 million kroner. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning. Alle Lotto-rekker innlevert mellom to Supertrekninger er med i trekningen. Hver rekke spilt omgjøres til en deltagelse (lodd) i trekningen.

Vinnersjanse i Supertrekning er ca. 1:5,5 millioner per deltagende rekke. Forklaring: Hver uke overføres 7,35 prosent av premiepotten i Lotto til neste Supertrekning-pott, eller på mikronivå: 18,375 øre per rekke. Hvis potten eksempelvis er på 35 millioner kroner, betyr det at cirka 190 millioner rekker er innlevert, har bidratt til potten og er med i trekningen. 190 millioner delt på 35, gir ca. 1:5,5 mill. per rekke i vinnersjanse. Med andre ord vil vinnersjansen være fast, mens antall millionvinnere vil variere ut fra antall innleverte rekker. Jo flere innleverte rekker mellom hver Supertrekning, jo flere millionvinnere trekkes ut.  

Antall vinnere i Supertrekning i 2020 (1 million kroner hver) var 149. I tillegg vant 6 andelsbanker (1 andelsbank består av 10 personer hver - som hver seg vinner 100 000 kroner)