lottovinnerhistorie

For sein til Eurojackpot - ble Lotto-millionær i stedet

- Jeg skulle levere Eurojackpot, men var et kvarter for seint ute, så da ble det Lotto i stedet, sa kvinnen. Lørdag ble hun en av to nye Lotto-millionærer.

7 RETTE: Disse sju Lotto-kulene gjorde to spillere til Lotto-millionærer lørdag 4. april.Atle Onsrud Jensen
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:4. april 2020Endret:2. januar 2023

Påsken ble innledet med denne vinnerrekka signert Lotto-maskinen på Hamar:

2 - 6 - 8 - 15 - 26 - 32 - 34

Påskeaften er det Supertrekning - spill Lotto her

To rekker gikk inn med sju rette, og med litt over 15 millioner kroner i potten, ga det en førstepremie på 7 561 715 kroner. Vinnerne er fra Agder og Vestfold og Telemark.

Kvinne fra Færder

Det ble ganske rolig i den andre enden da vi ringte kvinnen fra Færder kommune i Vestfold og Telemark.

- Neeei....jeg har ikke sjekka Lotto'n, sa hun forsiktig.

- Men det stemmer at du leverte med mobilen kvart over sju fredag kveld?

- Ja, det stemmer. Jeg skulle levere Eurojackpot, men var akkurat litt for seint ute. Så da tenkte jeg at jeg likegodt kunne prøve Lotto, forklarte kvinnen.

- Jeg kan ikke by på helt samme premienivå som Eurojackpot, men du har vunnet over 7,5 millioner kroner i Lotto!

- Er det sant? Jeg vet ikke hva jeg skal si, men tusen takk. Det er jo ikke helt tida for de store feiringene, men jeg tror jeg kommer til å være i skyene det neste året. 7,5 millioner?

Det var korrekt - 7,5 millioner kroner er på vei til Tønsberg-traktene og kvinnen, som ønsker å være anonym.

Mann fra Gjerstad

- Du juger nå?

Det var ikke vondt ment, men mannen fra Gjerstad i Agder hadde akkurat hørt noe som var for godt til å være sant - nemlig at han hadde vunnet 7,5 millioner kroner i Lotto. Men da vi kunne fortelle både spillerkortnummer og at kupongen var levert hos Eurospar på Brokelandsheia, forsto han at det ikke var tull.

-  Jøje meg.... 7,5 millioner? Fyttirakker'n! Nå får kona og jeg feire som best vi kan, så får vi informere barn og barnebarn senere, sa den glade sørlendingen, som ønsker å være anonym.

Vi gratulerer begge de to nybakte Lotto-millionærene!

Her finner du trekningsresultatene for Lotto

            

Vinnersannsynlighet Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersannsynlighet for Lotto her.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2019: 11 509 409

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2019: 190

  • Antall millionærer i 2019: 179 (inkludert andelsbankvinnere og andelslagvinnere)

  • Høyeste premieutbetaling i 2019: 29 455 620 kr

                

 Vinnersannsynlighet Supertrekning

Supertrekning i Lotto gjennomføres fire ganger i året. Dette er et tilleggsspill du automatisk er med på når du leverer dine ordinære Lotto-rekker. Her trekkes det ut flere tilfeldige vinnere av 1 million kroner. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning. Alle Lotto-rekker innlevert mellom to Supertrekninger er med i trekningen. Hver rekke spilt omgjøres til en deltagelse (lodd) i trekningen.

Vinnersannsynlighet i Supertrekning er ca. 1:5,5 millioner per deltagende rekke. Forklaring: Hver uke overføres 7,35 prosent av premiepotten i Lotto til neste Supertrekning-pott, eller på mikronivå: 18,375 øre per rekke. Hvis potten eksempelvis er på 35 millioner kroner, betyr det at cirka 190 millioner rekker er innlevert, har bidratt til potten og er med i trekningen. 190 millioner delt på 35, gir ca. 1:5,5 mill. per rekke i vinnersannsynlighet. Med andre ord vil vinnersannsynligheten være fast, mens antall millionvinnere vil variere ut fra antall innleverte rekker. Jo flere innleverte rekker mellom hver Supertrekning, jo flere millionvinnere trekkes ut.  

Antall vinnere i Supertrekning i 2019 (1 million kroner hver) var 150. I tillegg vant 5 andelsbanker (1 andelslag består av 10 personer hver - som hver seg vinner 100 000 kroner)

    

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler