lottovinnerhistorie

Endelig tok de nye Lotto-millionærene telefonen: - Enormt!

Ingen av helgas ferske Lotto-millionærer tok Telefonen fra Hamar lørdag. Søndag fikk de endelig millionbeskjeden.

DE SJU RETTE: Disse sju tallene gjorde to heldige menn til Lotto-millionærer.Pernille Storholm Skaret
Forfatterbilde Norsk TippingPernilleStorholm SkaretPublisert:29. juni 2019Endret:2. januar 2023

Tenk å gå inn i sommeren med over 7,2 millioner kroner ekstra på kontoen! Det kan to meget heldige mannlige Lotto-spillere gjøre nå. 

Begge hadde nemlig sju rette lørdag 29. juni, og deler dermed førstepremiepotten. 

De ferske Lotto-millionærene er fra...

Rogaland og Aust-Agder er de to fylkene som er blitt beriket med to nybakte Lotto-millionærer i helga. Men ingen av vinnerne tok telefonen da det ringte fra vinnernummeret 625 60 000 lørdag kveld.

Søndag tok de endelig telefonen. Én av dem var klar over at premien på over 7,2 millioner kroner var sikret, mens den andre millionæren fikk sjokk da han hørte summen.

Mann fra Haugalandet: - Uvirkelig!

- Du trenger ikke si summen en gang - jeg har memorert den. 7.284.285 kroner! Det er helt uvirkelig, sier rogalendingen, som nærmere bestemt er fra Haugalandet.  

- Jeg er på campingferie og så ikke at dere hadde ringt før sent i går kveld. Da jeg skjønte at Norsk Tipping hadde ringt, begynte jeg å sjekke alt jeg kunne på nettsiden deres for å finne ut av om jeg hadde blitt Lotto-millionær.  Jeg begynte å skjelve da jeg så hvor mye jeg hadde vunnet, sier han. 

Lotto-rekka mannen vant på, har han spilt på i mange år. 

- For flere år siden tok jeg 34 lapper med tallene 1 til 34 på i en boks og trakk ut sju av dem. Disse tallene har jeg spilt på siden, forteller den ferske millionæren, som i hvert fall skal la det dryppe noen penger på barna sine.  

Mann fra Arendal: - Enormt!

Den andre ferske Lotto-millionæren, er en kar fra Arendal. Han hadde fått med seg at Norsk Tipping hadde ringt, men hadde ikke funnet ut av nøyaktig hva beskjeden han skulle få var. 

- Du har vunnet 7.229.335 kroner!

- Hvor mye? Å, herremann! Nå mister jeg munn og mæle her, sier mannen. 

Han har ikke tenkt ut hva pengene skal gå til, men at et blir en fin søndagskveld, det er det ingen tvil om!

- Jeg er nesten på gråten, jeg nå. Dette er enormt, fortsetter mannen, som hadde kjøpt vinnerkupongen hos Coop Prix Birkenlund.

Vi gratulerer!

Disse tallene ble trukket ut lørdag 29. juni: 

5 - 11 - 12 - 18 - 22 - 24 - 31

Tilleggstall: 16

Ca. 14 millioner i potten neste lørdag

Lørdag 6. juli, er det ca. 14 millioner kroner i førstepremiepotten i Lotto. I snitt deler tre spillere potten hver lørdag.

Skulle du være så heldig å bli Lotto-millionær i sommer, så ringer vi deg fra vinnernummeret vårt 625 60 000 - uansett hvor du befinner deg! Så hvorfor ikke lagre nummeret først som sist? Vi tør påstå at det er verdt å avbryte ferien med å ta en telefon når det er snakk om Telefonen fra Hamar.

Lykke til.

Hvem får din grasrotandel? Gi bort sju prosent av innsatsen uten at det går utover din premie eller vinnersjanse! Les mer HER.

(Vinnersannsynligheten for sju rette i Lotto er 1:5,4 millioner per rekke.)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler