lottovinnerhistorie

Lotto-millioner til båtbua i Stavern

Ti glade båtentusiaster i Stavern deler den ene av førstepremiene i Lotto lørdag 24. mars. Det betyr over 800.000 kroner på hver!

7 RETTE: Disse sju Lotto-kulene var det bare to Lotto-rekker som hadde lørdag 24. mars. Ei i Stavern i Vestfold og ei i Øksnes i Nordland.Atle Onsrud Jensen
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:24. mars 2018Endret:2. januar 2023

Lotto-maskinen på Hamar kom ut med denne vinnerrekka dagen før palmesøndag:

12 - 15 - 18 - 20 - 22 - 26 - 29

To rekker inneholdt alle de sju vinnertallene. Hver av dem er nå verdt 7.832.155 kroner.

Her finner du alle trekningsresultatene for Lotto

Spillelag i Stavern

Den ene av premiene går til et spillelag på ti personer i Stavern i Vestfold. Det har sitt utspring i båtbua ved Stavern båtforening.

- Det stemmer, sier spillelagets "forretningsfører" Ronald Hagen. 

Han hadde ikke sjekket kupongen til tippelaget da vi ringte, men en av de andre guttene hadde allerede vært på tråden og ment at det så ut som om storpremien var i boks.

- Men jeg ville vente på bekreftelsen fra deg, sa Ronald, som leverer alle spillelagets kuponger. Vinnerkupongen var en 5-ukers som han leverte hos Rema 1000 på Holmejordet for halvannen uke siden.

Og premien ble mer enn bare sju rette. Det var en systemkupong på 36 rekker (9 tall) som gikk inn - og det med tilleggstallet også. Dermed fikk Stavern-gjengen sju andrepremier à 110.530 kroner, samt flere 3. og 4. premier.

Til sammen 8.632.325 kroner - det vil igjen si 863.232,50 kroner på hver!

- Dette har vi vente på, og drømt om. Vi har spilt Lotto i mange år, men bare fått småpremier. Det har stadig dukka opp forslag om at vi skulle slutte, men vi har holdt ut. Det var lurt, humret Ronald Hagen.

Vi gratulerer båtgjengen i Stavern med Lotto-premien!

Kvinne fra Øksnes

Den andre millionpremien var det ei dame fra Øksnes i Nordland som vant.

- Er det virkelig sant? Mannen min og jeg har sjekka og sjekka kupongen, men det er jo ikke til å tro, sa damen da vi ringte.

Hun hadde sett Lotto-trekningen på NRK, og skjønte hva som var i gjære.

- Ja, jeg kjente igjen tallene. Det er en gammel kupong med faste tall, men det er jo vanskelig å tro at det er sant, sa damen, som ønsker å være anonym.

Hun leverte vinnerkupongen hos Rema 1000 Myre lørdag. 

SuperLotto påskeaften

Ikke glem at det er SuperLotto-trekning påskeaften. Der vil vi trekke ut minst 40 Lotto-spillere som vinner 1 million kroner hver.

I SuperLotto er det slik at alle Lotto-rekker du har levert og leverer mellom julaften i fjor og påskeaften klokken 18.00, er med i trekningen. Det betyr at du kan vinne 1 million kroner uten å ha sju rette, og dine tidligere Lotto-kuponger er også med i trekningen. 

For hver rekke du spiller, gir vi deg et lodd i hatten på SuperLotto-trekningen.

 Det er enkelt å bli med på SuperLotto. Lever en Lotto-kupong, så er du med!

Spill Lotto her

(Vinnersjanse for sju rette er ca. 1:5,4 millioner per rekke. Sjansen for å bli SuperLotto-millionær på påskeaften er ca. 1: 5,5 millioner per rekke.)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler