Topp mot bunn på Marienlyst

Her får du alt du trenger å vite før den 12. runden i Eliteserien.

Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:19. juni 2019Endret:2. januar 2023

Lørdag 18.00: Strømsgodset - Molde

Serieleder Molde gjester Marienlyst til rundens lørdagskamp. Strømsgodset har hatt en knalltøff vår. Kun to seriekamper har laget vunnet og laget står fortsatt uten en permanent trenerløsning etter at Bjørn Ingebretsen ga seg. Håkon Wibe-Lund har det midlertidige ansvaret. Sesongens to eneste trepoengere har kommet på Marienlyst for laget som står med ni poeng så langt.

Serielederen kom tilbake på vinnersporet med 2-0 mot Ranheim forrige runde. Moldenserne har derimot haltet på bortebane denne sesongen. Lagets alle tre tap har kommet på bortebane.

Spill på Langoddsen!

Hva var runde 11 beste mål? Se de nominerte i videovinduet over. Gi din stemme på Oddsens Facebook-side.

Søndag 15.00: Vålerenga - Sarpsborg 08

Det som ble betrakta som en fin seriestart for Vålerenga, har blitt til en 7. plass etter 11 kamper. Før landslagsoppholdet røk de 3-0 hjemme for rivalen Lillestrøm. Og i helga vant Rosenborg med de samme sifrene på Lerkendal.

Etter fire strake tap kunne Sarpsborg 08 endelig juble for en seier igjen i helga som var. Tittelutfordrer Odd ble slått 2-0 hjemme i Sarpsborg. Det var østfoldingenes andre trepoenger denne sesongen. 

Begge lagene røk ut av cupen onsdag etter kamper mot lag fra lavere divisjoner. Vålerenga ledet 2-0 mot PostNord-laget Bærum, men tapte 5-3. Sarpsborg spilte store deler av kampen mot et Tromsdalen-lag med ti mann, men det var TUIL som sto for kampens eneste mål.

Spill på Langoddsen!

18.00: Viking - Bodø/Glimt

Nyopprykka Viking fortsetter å samle trepoengere. Sist på Åråsen etter en kontroversiell dommeravgjørelse som reduserte vertene til ti mann allerede etter 13 minutter.

Hjemme på SR-Bank Arena er de mørkeblå ubeseiret. Gjestene fra nord har samtidige fine bortetall å vise til. Laget som henger med i gullkampen har bare tapt en bortekamp denne sesongen.

Spill på Langoddsen!

18.00: Kristiansund - Stabæk

Ingen Eliteserie-lag har en lenger rekke uten tap enn Kristiansund. 14. april var sist laget gikk poengløse av banen. Siden har de spilt sju kamper (4-3-0). De to siste har endt med uavgjort. 0-0 mot Haugesund og 1-1 mot Mjøndalen.

Gjestene Stabæk står med fattige sju poeng. Samtidig har de bare spilt ni kamper. Henning Berg takket for seg forrige uke og inn kom Janne Jönsson. Det ble et surt tap hjemme mot Tromsø i hans comeback etter en straffemiss på tampen.

Spill på Langoddsen!

18.00: Odd - Haugesund

Odd vant fire strake kamper før det sa stopp i Sarpsborg sist. Dag-Eilev Fagermo har utvilsomt en plan om å slå tilbake på første forsøk. Hjemme på Skagerak Arena har de ikke avgitt et eneste poeng denne sesongen (5-0-0) og stå med 9-3 i målforskjell.

Laget som gjester er inne i en fin periode. Jostein Grindhaugs mannskap har ikke tapt siden 5. mai. De fem kampene etter det har endt med (2-3-0). Tendensen er uavgjort/seier annenhver gang. Fortsetter den i helga blir det Haugesund-seier i Skien.

Spill på Langoddsen!

18.00: Ranheim - Mjøndalen

Molde ble for sterke for Ranheim sist som står med 13 poeng etter elleve kamper. Trønderne har faktisk plukket flere poeng på bortebane enn hjemme så langt i år. Det kan endre seg med tre poeng søndag.

Gjestene fra Mjøndalen kan komme á jour med Ranheim i poeng med seier i Trondheim. Bruntrøyene er inne i en tøff periode og tre av de fem siste kampene har endt med tap. De to siste med uavgjort. I begge uavgjort-kampene har Mjøndalen gitt fra seg ledelsen.

Spill på Langoddsen!

18.00: Tromsø - Rosenborg

"Gutan" har snudd trenden etter fem strake tap i april/mai. De to siste har gitt seks poeng og sørget for at både Stabæk og Strømsgodset er passert på tabellen. De fem første kampene hjemme på Alfheim har gitt én seier. Den kom mot serieleder Molde.

Eirik Horneland har endelig fått sving på sitt Rosenborg. Etter en marerittstart har de nå vunnet tre strake. Tilsvarende oppgjør i fjor vant Tromsø 2-1.

Spill på Langoddsen!

20.00: Brann - Lillestrøm

Brann står med 18 poeng etter sine 12 første kamper. 2-2-2 er fasiten etter seks kamper på "Stadion". Både Rosenborg og Ranheim har reist hjem med full pott. To poeng glapp i Haugesund sist for laget som fortsatt har heng i toppstriden.

"Fugla" tok en kruttsterk 3-0-seier i derbykampen mot Vålerenga før landslagspausen, men kom fort ned på jorda igjen. Hjemmekampen mot Viking sist ble ødelagt av Sheriff Sinyans tidlige røde kort. Borteseieren mot Vålerenga var årets første på fremmed gress. Lagene møttes tre ganger i fjor. Begge seriekampene endte 1-1, mens Lillestrøm vant cupoppgjøret på Åråsen 4-1.

Spill på Langoddsen!

Relaterte artikler