City røk der i fjor - nå skal Liverpool prøve seg

Boxing Day er britisk fotballs store dag. I fjor slo Leicester det som ble mesteren Manchester City. Nå er det serieleder Liverpools tur.

OPP MOT SERIELEDEREN: Tabelltoer Leicester utfordrer Liverpool seint på Boxing Day.
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:19. desember 2019Endret:2. januar 2023

Jula betyr et knalltøft kampprogram for Premier League-klubbene. Og tradisjonene rundt kamper på Boxing Day er spesielt sterke.

Denne sesongen er lagt opp til ni kamper 26. desember. Wolves - Man. City spilles dagen etter. Her er hele programmet:

26.1213.30TottenhamBrighton 16.00Aston VillaNorwich 16.00BournemouthArsenal 16.00ChelseaSouthampton 16.00EvertonBurnley 16.00Crystal PalaceWest Ham 16.00Sheffield UnitedWatford 18.30Manchester UnitedNewcastle 21.00LeicesterLiverpool27.1220.45WolverhamptonManchester City

Fra 13.30 til nesten 23.00 kan du altså kose deg med engelsk fotball på skjermen. 

Alle kampene finner du på Langoddsen!

Boxing Day avsluttes med et toppoppgjør klokken 21.00, da Liverpool gjester serietoer Leicester.

Leicester - Liverpool på Langoddsen!

God Liverpool-trend

Lagene har allerede møttes en gang i inneværende sesong. I starten av oktober gikk Liverpool seirende ut av oppgjøret på Anfield. Men det var ikke uten dramatikk.

Ti minutter før slutt utlignet Leicesters James Maddison. Men på overtid fikk Liverpool straffe. Den satte James Milner sikkert i mål og 2-1 til vertene ble et faktum.

På Boxing Day er Anfield byttet ut med King Power Stadium. En arena Leicester ikke har tapt på denne sesongen.

Men det er også en arena Liverpool trives tålig bra på. De vant forrige sesongs oppgjør der 2-1. Sesongen 17/18 ble det både tap og seier. Tap i Ligacupen og seier i ligaen på King Power.

Begge lag hadde en god opplevelse på Boxing Day i fjor. Liverpool slo Newcastle hele 4-0, mens Leicester slo Manchester City 2-1 på King Power Stadium.

Mot gamlesjefen

Brendan Rodgers, som tok over Leicester i februar 2019, fikk tidligere denne måneden forlenget kontrakten. Det kom etter lagets sjuende strake ligaseier denne sesongen. Rekka ble forlenget til åtte, før den røk hjemme mot Norwich.

Mot Manchester City i helga startet det hele så bra for "The Foxes", da måltyv Jamie Vardy kontret inn 1-0-ledelse midtveis i 1. omgang. Men Pep Guardiolas menn hadde grepet på kampen og kom raskt tilbake. Riyad Mahrez, Ilkay Gündogan og Gabriel Jesus sørget for at det etter hvert ble en komfortabel hjemmeseier (3-1) til de lyseblå. 

Med det er Leicester fortsatt ti poeng bak Liverpool, mens Manchester City på 3. plass er 11 poeng bak. Liverpool har i tillegg én kamp mindre spilt. Skal Leicester ha et seriøst håp om å kapre topplasseringen denne sesongen, bør det bli seier 2. juledag. Brendan Rogers er nok garantert ekstra motivert for å slå klubben han trente fra 2012 til 2015.

Følg Boxing Day på Langoddsen!

Relaterte artikler