Toppkamp i Toppserien: Kan LSK forsvare tabelltoppen?

Denne lørdagen er det bare å benke seg foran tv-skjermen når kampene kommer på rekke og rad.

DERBY: LSK Kvnners Emilie Haavi kan denne helgen se fram mot toppkamp mot Vålerenga i LSK-hallen.
Norsk Tipping
Publisert:20. august 2020Endret:2. januar 2023

Lørdag er det bare å benke seg ned foran tv- og pc-skjermer. Alle ti lagene i Toppserien skal i aksjon. 

Og i LSK-hallen er det derby og toppkamp på menyen, når serieleder Vålerenga gjester LSK Kvinner.

Toppserien finner du på Langoddsen!

Denne artikkelen ble først publisert på Toppseriens hjemmesider.

Viktig kamp i bunnen

Kolbotn – Arna-Bjørnar, Sofiemyr stadion (12:00, direktesport)

Den åttende runden sparkes i gang med oppgjøret mellom Kolbotn og Arna-Bjørnar på Sofiemyr stadion. Kolbotn gikk sist på et 1-3-tap mot Sandviken, mens Arna-Bjørnar tok sin første seier siden serieåpningen, med 2-1-seier mot Lyn. Det betyr at lagene nå har like mange poeng (6), og ligger som henholdsvis nummer syv og åtte på tabellen.

For etter et meget solid bortepoeng mot Vålerenga i den syvende serierunden (1-1), fikk Kolbotn det langt tøffere mot Sandviken sist. Sandviken ledet 3-0 allerede etter 33 minutter, og vant fullt fortjent 3-1 i en kamp hvor det fort kunne ha blitt enda flere mål. Sett bort i fra den kampen, har Kolbotn vært solide på hjemmebane denne sesongen, og har slått både Røa (2-1) og spilt uavgjort mot Avaldsnes (2-2).

I Bergen var det langt bedre stemning forrige helg. Etter fem strake tap kom omsider seieren til Arna-Bjørnar. Det gjør at de nå har klatret forbi Lyn, og er på trygg plass, som nummer åtte på tabellen. Rikke Nygard og Meryll Abrahamsen scoret i den kampen hvert sitt drømmemål, og Nygards scoring, ble også kåret til rundens mål. Dette er også andre gang hun scorer rundens mål denne sesongen.

Vertskapet har også et lite overtak på gjestene fra Bergen innbyrdes. Kolbotn har vunnet 12 av 24 kamper, mens Arna-Bjørnar har vunnet åtte. Men de siste sesongene er det Arna-Bjørnar som har hatt overtaket: De har vunnet fem av de siste oppgjørene innbyrdes, og står med kun ett tap.

Forrige sesong var det gjestene som stakk av med tre poeng i oppgjøret på Sofiemyr. Også der scoret Rikke Nygard, i tillegg til Milica Mijatovic, som scoret det andre målet i kampen.

Nøkkelkamp på Kringsjå

Lyn – Røa, Kringsjå kunstgress (14:00, direktesport)

Lørdagen fortsetter med et oppgjør i bunnen mellom nummer ni mot nummer 10. Lyn har nå tre strake tap etter noen sterke resultater og prestasjoner, mens Røa endelig tok sin første trepoenger sist, da det ble 1-0-seier borte mot Klepp på imponerende vis. Det har gitt nytt liv til – og nå kan Røa potensielt klatre opp til sikker plass, om det blir seier i dette oppgjøret.

2-3 mot LSK Kvinner, 0-1 mot Klepp og 1-2 mot Arna-Bjørnar sist. Det har vært en litt tøffere periode for Lyn etter at det ble 1-1 borte mot Sandviken, og hjemmeseier (1-0) mot Kolbotn. Det ser ikke lenger like pent ut på tabellen, men en trepoenger vil så definitivt hjelpe. De tre siste tapene har alle blitt tapt med kun ett mål. Ergo er det lite som skiller, og det er langt i fra noen krise å melde.

Lyn har også signert en ny spiller denne uken. Den argentinske angriperen Mariana LarroquetteMariana Larroquette ble hentet fra argentinsk fotball, med hjelp fra Barcelona. Hun er ikke klar til helgens kamp, men er ventet å være med når midtukerunden braker løs kommende uke.

Og etter åtte (har spilt én ekstra kamp) oppgjør skulle det endelig lykkes for Geir Nordby og Røa. 1-0 borte mot Klepp er en etterlenget opptur for et Røa-lag som må sies å ha hatt veldig mye marginer i mot denne sesongen, og som har vært svært uheldige. For kun to kamper denne sesongen har Røa tapt med mer enn ett mål, og både mot Vålerenga og Sandviken røk poenget sent i kampen. Med seier her kan Røa virkelig begynne å se oppover på tabellen.

På de få oppgjørene som er blitt spilt mellom lagene tidligere, har det også vise seg å være jevnt. Lagene står med to seire hver på fem oppgjør, men forrige sesong var det Lyn som hadde det lille overtaket.

I 2019-sesongen stakk Lyn av med fire av seks mulige poeng, og vant faktisk borteoppgjøret. På Kringsjå endte det 1-1 etter scoringer av Vilde Hasund og Justine Vanhaevermaet. Hasund spiller nå i Sandviken, mens Vanhaevermaet er LSK Kvinners eiendom.

Vestlandsoppgjør

Sandviken – Klepp, Stemmemyren kunstgress (15:00, direktesport)

På Stemmemyren får vi denne helgen et Vestlandsderby mellom Sandviken og Klepp. Sandviken har vunnet tre av de fire siste kampene og må sies å være i god form, tross tapet mot Rosenborg i runde syv. Det samme kan derimot ikke sies om Klepp. Sist ble det 0-1-tap på hjemmebane mot Røa, og det har kun blitt én seier på de fem siste kampene for laget fra Jæren.

Sandviken gjorde kort prosess med Kolbotn forrige helg. Kennya Cordner, Lisa Naalsund og Vilde Hasund var alle svært delaktige i oppgjøret hvor Sandviken vant 3-1. Allerede etter en drøy halvtime hadde Sandviken scoret tre mål, og de vant til slutt fullt fortjent. Faktisk er det kun LSK Kvinner (15) som har scoret flere mål enn Sandviken (14) denne sesongen, og Sandviken 10 mål på de siste fire kampene. Men et lite skår i gleden var det at Kennya Cordner måtte forlate banen sist med en skade. Hun er med stor sannsynlighet ute av dette oppgjøret.

Mens det hagler scoringer fra bergenserne, gjør det ikke det hos rogalendingene. For ingen lag har scoret færre mål enn Klepp (4) denne sesongen, og Klepp har ikke scoret mer enn ett mål i en eneste kamp. Sist misbrukte de muligheten fra straffemerket til å utligne mot Røa, og nå venter en svært tøff motstander. Klepp er nødt til å finne veien til nettmaskene igjen, og det så fort som mulig. Kun Sofie Bjørnsen og Isabella Hayes, med hvert sitt mål, har notert seg for scoring denne sesongen av Klepps angripere.

Sandviken har også et lite overtak innbyrdes med sine 10 seire på 21 oppgjør (Klepp med seks), men det er spesielt de siste sesongene at Sandviken har hatt særdeles god kontroll på Klepp. Klepp står nemlig med kun én seier på de siste syv oppgjørene, og man må helt tilbake til 2017 for å finne sist seier.

Forrige sesong var det riktignok jevnt i begge oppgjør, men det var Sandviken som stakk av med full pott, både hjemme og borte. På Klepp endte det 3-2 til bortelaget som snudde fra 0-2 til 3-2, mens det i Bergen ble 2-1 til Sandviken. Maria Brochmann, Kennya Cordner og Hege Hansen scoret målene i den kampen.

TV-kampen: Gullfavorittene møtes

LSK Kvinner – Vålerenga, LSK-hallen (15:00, NRK1)

I LSK-hallen venter det et skikkelig toppoppgjør, trolig mellom de to lagene som var hyppigst nevnt som gullfavoritt før sesongen: LSK Kvinner og Vålerenga. Nå skal de møtes for første gang, og det skjer på et tidspunkt hvor det knapt kunne ha vært jevnere i serien. Vålerenga leder med 17 poeng, rett bak ligger LSK Kvinner med 16 poeng og videre følger Rosenborg, Sandviken og Avaldsnes.

Og sist kom sesongens første tap for LSK Kvinner borte mot Avaldsnes. Det gjorde at Vålerenga tok seg forbi, og LSK har vel heller ikke vært på sitt aller beste i sine siste kamper mot Lyn, Arna-Bjørnar og Avaldsnes. Men likevel er det liten tvil om hvilken seiersmaskin de er. Før tapet mot Avaldsnes hadde LSK fem strake seirer. Og i en så kort sesong som vi er inne i, må hjemmelaget komme tilbake på vinnersporet så fort som mulig.

Men oppgaven for LSK Kvinner blir på ingen måte enkel. I likhet med hjemmelaget, står Vålerenga med kun ett tap denne sesongen, og det kom allerede i første serierunde borte mot Sandviken. Sist ble det 0-0 borte på Koteng arena mot Rosenborg, som på ingen måte er noe dårlig resultat. Men som nevnt flere ganger tidligere denne sesongen, har Vålerenga hatt et stort problem i sine førsteomganger, hvor man i fem av åtte kamper har sluppet inn kampens første mål. Det har man ikke råd til her, sannsynligvis.

Kan Avaldsnes ødelegge for trønderne?

Avaldsnes – Rosenborg, Avaldsnes 1 (15:00, direktesport)

Samtidig som toppoppgjøret foregår i LSK-hallen, skal det også spilles et høyinteressant oppgjør i Rogaland. Avaldsnes tar imot Rosenborg, og kan med seier passere trønderne her. Sist ble det tre poeng hjemme mot LSK Kvinner, og det viser hvilken oppgave Rosenborg har i vente. De spilte 0-0 mot Vålerenga, og jakter her tre nye poeng.

Avaldsnes skal så definitivt ikke avskrives i gullkampen riktig enda. Det kan være en nøkkeluke som er i vente nå med Rosenborg hjemme og Klepp borte førstkommende onsdag. Etter tap mot Vålerenga og Sandviken, har det nå blitt to strake 1-0-seire. Det betyr at det er tre poeng opp til LSK Kvinner på andreplass, mens det er fire poeng opp til Vålerenga på førsteplass, som står med én kamp mer spilt.

Men til tross for at Rosenborg har en vanskelig kamp i vente her, har de tidligere vist hva som bor i laget. Ikke minst ble det en imponerende 3-1-seier borte mot Sandviken sist de var ute på tur, og det er faktisk kun Rosenborg som ikke har tapt enda denne sesongen. Det har blitt fem poeng på de tre siste kampene, men det har også vært tre knalltøffe oppgjør mot Klepp (1-1), Sandviken (3-1) og Vålerenga (0-0). Nå venter enda et tøft oppgjør hvor Rosenborg helst trenger tre poeng for å henge helt med i toppen.

Der har det vært svært jevnt. Avaldsnes har fem seire på 14 oppgjør, mens Rosenborg/Trondheims Ørn har/hadde fire. Forrige sesong vant trønderne faktisk dette borteoppgjøret, mens det i Trondheim endte 1-1. Julie Skjeflo Adserø ble helten forrige sesong med sin 1-0-scoring her.

Det skal også spilles en ny runde i 1. divisjon denne helgen. Slik spilles runden:

Lørdag:

Grei – Stabæk 13:00 (stream)

Søndag:
Kil/Hemne – Fart 13:00
Øvrevoll Hosle – Medkila 13:00
Åsane – Amazon Grimstad 14:30
Hønefoss – Fløya 16:00

Relaterte artikler