Toppkampen Norge må vinne

Vinner Norge med to mål eller mer mot Bulgaria i Nations League tirsdag, tar de ledelsen i gruppa.

MÅ VINNE: Norge trenger tre poeng mot Bulgaria for å vinne sin gruppe.Scanpix.
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:14. oktober 2018Endret:2. januar 2023

Men skulle Bulgaria gå seirende ut av oppgjøret på Ullevaal kan Norge se langt etter gruppeseieren.

Bulgaria står med full pott så langt. Lørdag slo de Kypros knepent 2-1 hjemme i Sofia. Dermed har de slått samtlige lag i gruppa. Med seier på Ullevaal tirsdag har de skaffet seg et seks poengs forsprang med to kamper igjen.

20.45: Norge - Bulgaria, direkte på TV 2.

Det motsatte oppgjøret i starten av september vant Bulgaria 1-0. Norge hadde derfor kniven på strupen lørdag. Men hjemme mot Slovenia gjorde Lars Lagerbäcks mannskap jobben etter Ole Selnæs' matchvinnerscoring.

Spill på Langoddsen!

Innbyrdes oppgjør

En annen faktor for tirsdagens batalje er de innbyrdes oppgjørene mellom lagene. For det er nemlig innbyrdes oppgjør som skiller ved poenglikhet til slutt. 

Siden Bulgaria vant 1-0 i Sofia må Norge vinne med to for å ha innbyrdes på sin side. Landslagssjef Lars Lagerbäck ble konfrontert med dilemmaet på søndagens pressekonferanse.

-  Det blir vel et veivalg. Vil man satse veldig offensivt og risikere mye, eller satse på det vi har forberedt, som også innebærer en viss risiko. Det kommer an på flere ting, blant annet kampbildet, sier Lagerbäck ifølge TV 2.

To år uten hjemmetap

Det som taler for norsk poeng tirsdag er hjemmestatistikken. Lars Lagerbäck har fortsatt ikke tapt på Ullevaal som landslagssjef.

4. september 2016 var sist Norge tapte. Da ble de røde og blå slått 3-0 av Tyskland i det som ble Per-Mathias Høgmo siste hjemmekamp som sjef.

Langoddsen!

Spill på Liveoddsen mens kampen pågår!

Relaterte artikler