Toppserien-start: Fire lag går for gull

Fire lag skiller seg ut før årets Toppserien-sesong. Sandviken er den største favoritten foran regjerende mester Vålerenga.

REGJERENDE MESTER: 2020 ble et jubelår for Vålerenga. Nå skal de forsvare tittelen.
Forfatterbilde Norsk TippingToppserienToppserienPublisert:19. mai 2021Endret:3. januar 2023

Til helga sparkes Toppserien endelig i gang. Her får du status på alle lagene før alvoret braker løs.

Toppserien finner du på Langoddsen.

Vålerenga

Plassering 2020: 1

Vålerenga er regjerende serie- og cupmester. Sherida Spitse og Araja Njoya har forsvunnet fra klubben og vil bli sårt savnet. Samtidig har spennende spillere som Elise Thorsnes, Ylinn Tennebø og Amanda Andradóttir kommet inn portene på Valle.

Det er aldri lett å forsvare et seriegull, men det ser ut til at Vålerenga er rustet for det. Synne Jensen sier til Norske Fotballkvinner at laget må levere bedre enn det de gjorde i fjor, selv om det naturlig nok blir vanskelig:

– Vi må kopiere fjoråret og være enda litt bedre, for det tror jeg de andre lagene også kommer til å være. Vi har litt endringer på laget fra i fjor, men de fleste har blitt værende, så at vi ikke starter helt på nytt er positivt.

Nevnte Jensen får en meget viktig rolle for hovedstadslaget denne sesongen. Araja Njoya ble nemlig toppscorer i Toppserien forrige sesong og har gjennom sin periode i klubben scoret 30 mål på 50 kamper. Jensen er en av spillerne som må levere, etter at storscoreren ble solgt til Spania:

– Jeg vil gjøre en bedre sesong enn jeg gjorde i fjor, og jeg synes det ser bra ut med tanke på at jeg nå har vært i Vålerenga i ett år og har kommet litt mer inn i det, sier Jensen.

Vålerenga har alle muligheter til å kopiere det flotte året som 2020 var for deres del, men denne sesongen vil de få tøffere konkurranse fra flere lag. Kanskje sender salgene av Spiste og Njoya Vålerenga ned fra tronen denne sesongen?

Overganger:

Inn: Camilla Huseby (Djurgården), Elise Thorsnes (Avaldsnes), Amanda Andradóttir (Nordsjælland), Ylinn Tennebø (Avaldsnes), Stine Nybø Brekken (Molde, klar fra 01.07.2021)

Ut: Sherida Spitse (Ajax), Nadia Pinto (Røa), Maruschka Waldus (Adelaide United), Mia Huse (Røa), Ajara Njoya (Atletico Madrid), Kine Fløtre (Ohio State Soccer), Silje Fjeldstad (Grei), Tine Celine Karstensen (utlån til Grei)

Spillertropp:

Keepere: Hannah Seabert, Jalen Tompkins

Forsvarsspillere: Stine Ballisager Pedersen, Catherine Bott, Andrine Tomter, Camilla Huseby, Ingibjörg Sigurðardóttir, Janni Thomsen

Midtbanespillere: Amanda Jacobsen Andradóttir, Ylinn Tennebø, Rikke Nygard, Sigrid Heien Hansen, Emilie Libakke Østerås, Dejana Stefanovic

Angrepsspillere: Rikke Marie Madsen, Elise Thorsnes, Synne Sofie Kinden Jensen, Marie Dølvik Markussen, Celin Bizet Ildhusøy

Resultater i treningskamper:

17.04: Vålerenga 7-0 Grei

20.04: Vålerenga 2-2 Røa

01.05: Vålerenga 3-1 Lyn

08.05: Vålerenga 1-1 LSK Kvinner

11.05: Vålerenga 3-2 Stabæk

15.05: Vålerenga 0-1 Rosenborg

Arna-Bjørnar

Plassering 2020: 8

Arna-Bjørnar hadde en noe skuffende 2020-sesong. Vi skal ikke lenger tilbake enn 2018 for å finne sist bergenserne tok medalje, men det har vært mange utskiftninger siden den gang.

Helene Gloppen har forlatt klubben før denne sesongen og kapteinen vil kraftig savnet i Bergen. Likevel ser ikke troppen veldig svekket ut fra fjorrårssengoen. Thea Bjelde og Meryll Abrahamsen vil bli viktige også denne sesongen.

I fjor scoret Arna-Bjørnar kun 13 mål på 18 seriekamper. Det er med andre ord liten tvil om hvor skoen trykker. I overgangsvinduet har Milena Kokosz og Miljane Ivanovic kommet. Det blir spennende å se om de to kan løse problemene til laget fremover i banen.

Marija Aleksic røk korsbåndet i en treningskamp for et par uker siden. Midtbanespilleren er en av Arna-Bjørnars aller viktigste spillere og tapet av henne er alt annet enn gunstig.

Det er også verdt å nevne at trener Remi Natvik har forlatt klubben til fordel for Åsanes herrelag. Øyvind Nordtveit har gått fra ansvaret som sportslig leder og er ny hovedtrener denne sesongen.

VIL BLI SAVNET:  Helene Gloppen (b.h) har forlatt Arna-Bjørnar og kapteinen vil bli sårt savnet i Bergen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Overganger:

Inn: Milena Kokosz (Åsane), Kamilla Aabel (Røa), Miljana Ivanovic (ukjent), Mia Jalkerud (Djurgården), Gudbjörg Gunnarsdóttir (Djurgården), Marte Bjelde Hjelmhaug (Arna-Bjørnar), Madeleine Veivåg (Sandviken)

Ut: Teagan Micah (Melbourne City), Pia Rijsdijk (Napoli), Åsne Takle Eide (ukjent), Kristin Risnes (studier), Marije Brummel (ukjent), Kristina Erman (ASD Calcio Pomigliano), Ingvild Villa (tilbake til Åsane etter lån), Helene Gloppen (ukjent), Katarina Dybvik Sunde (Åsane)

Spillertropp:

Keepere: Moa Edrud, Gudbjörg Gunnarsdóttir og Andrea Kvamme

Forsvarsspillere: Kamilla Aabel, Emelie Lövgren, Tora Ose, Marte Bjelde Hjelmhaug, Vida Dypevåg Tveit og Tanja Myrseth.

Midtbanespillere: Thea Bjelde, Meryll Abrahamsen, Ingrid Lovise Jåstad, Marija Aleksic, Madeleine Veivåg og Martine Humlestøl Midtbø.

Angrepsspillere: Madelen Koldal Holme, Linnéa Solvoll Laupstad, Mia Jalkerud, Miljana Ivanovic og Milena Kokosz.

Treningskamper:

24.04: Avaldsnes 0-1 Arna-Bjørnar

28.04: Arna-Bjørnar 1-0 Åsane

01.05: Arna-Bjørnar 2-1 Klepp

05.05: Arna-Bjørnar 0-2 Rosenborg

08.05: Sandviken 6-0 Arna-Bjørnar

15.05: Arna-Bjørnar 1-0 Avaldsnes

Sandviken

Plassering 2020: 4

Er dette året gullet kommer hjem til Bergen?

Sandviken var også et lag som skuffet noe forrige sesong, men før denne har de hentet mange spennende spillere. Det var nok mange som hevet øyenbrynene da det ble klart at landslagsspiller Vilde Bøe Risa ble klar for klubben. Manchester United var blant annet koblet til 25-åringen.

Bøe Risa sier til toppserien.no at det er konkurranse om plassene i laget og at de har fått trent godt i oppkjøringen:

– Vi ligger godt an. Vi har trent godt lenge og vi har stadig progresjon i spillet vårt. I tillegg har vi en bred tropp med lite skader. Det er noe som er veldig positivt og bidrar til at det er konkurranse om plassene. Dette kan absolutt bli en fordel for oss.

Landslagsspilleren skal ha vært i dialog med flere store klubber, men til slutt endte valget på Sandviken, så er spørsmålet hvor lenge hun blir der:

– Det har vært vanskelige måneder med tanke på ny klubb. Jeg har vært i dialog med flere store klubber over lang tid, men coronasituasjonen har gjort det vanskelig å få besøkt klubbene fysisk. Det har bidratt til at tiden har blitt dratt ut, og samtidig følte jeg at det ville bli feil og farte rundt i Europa når myndighetene har frarådet det.

– Derfor har jeg ønsket å sitte rolig i båten og bli i Bergen, så får vi heller se hvor lenge jeg blir værende her. Jeg valgte Sandviken fordi jeg har trent med dem hele året, det er min hjemby og ikke minst har jeg veldig troen på laget og filosofien med tanke på hvordan de spiller her.

For sin egen del håper midtbanespilleren å være den skapende kraften i det offensive spillet til Sandviken:

– Personlig jobber jeg hele tiden mot å bli en bedre fotballspiller, både kollektivt og individuelt. Jeg vil ta mye ansvar og prøve å dominere i det offensive spillet.

Til slutt sier Bøe Risa at de går for gull denne sesongen:

– Målet vårt er å kjempe i toppen. Vi har høye ambisjoner denne sesongen og føler vi er godt rustet til å kunne bite fra oss.

– Jeg har troen på gull denne sesongen.

Overganger:

Inn: Marthine Østenstad (Klepp), Rakel Engesvik (Rosenborg, lån gjort permanent), Nora Myklebust Ferstad (AaFK Fortuna), Elisabeth Terland (Klepp), Tuva Hansen (Klepp), Marit Bratberg Lund (Kolbotn), Signe Gaupset (Molde), Vilde Bøe Risa (Kopparbergs/Göteborg), Teagan Micah (Melbourne City)

Ut: Nora Gjøen-Gjøsæter (ukjent), Anna Lan Lysebo (studier), Marte Bjelde Hjelmhaug (Arna-Bjørnar), Madeleine Veivåg (Arna-Bjørnar), Marina Heggernes Jensen (Amazon Grimstad), Synne Vatshelle Raa (Fløya)

Spillertropp:

Keepere: Oda Maria Bogstad, Sandra Stavenes

Forsvarsspillere: Marthine Østenstad, Tuva Hansen, Marit Lund, Guro Bergsvand, Ingrid Ryland, Kristina Grøndal, Ingrid Stenevik

Midtbanespillere: Nora Ferstad, Elisabeth Terland, Rakel Engesvik, Vilde Bøe Risa, Ida Hol Neset, Ingrid Spord, Elise Kristine Kvinge, Lisa Naalsund

Angrepsspillere: Mathilde Sangolt, Vilde Hasund, Vilde Veglo, Kennya Cordner, Maria Brochmann

Treningskamper:

24.04: Sandviken 6-0 Åsane

01.05: Avaldsnes 2-3 Sandviken

08.05: Sandviken 6-0 Arna-Bjørnar

15.05: Sandviken 9-1 Åsane 

LSK Kvinner

Plassering 2020: 5

LSK Kvinner hadde en veldig skuffende 2020-sesong og endte til slutt på femteplass. Det kun ett år etter at de ble ligamestere for sjuende gang. Hege Riise har blitt landslagstrener for kvinnelandslaget til England, og Knut Slatleim skal ha hovedansvaret i den kommende sesongen. Slatleim var assistenten til Riise i 2020-sesongen og har tidligere trent Kolbotn.

I Champions League gjorde deritmot «Birdsa» det bra. Til slutt ble det stopp i 8-delsfinalen mot et meget godt Wolfsburg-lag.

Slatliem gleder seg til å få ansvaret denne sesongen. Det sa han på klubbens digitale kick off:

– Det er utrolig spennende og noe jeg gleder meg veldig til.

– Vi skal prøve å ta noen steg fra i fjor. Konkurrentene ruster opp og der skal vi være med. Ambisjonen denne sesongen er å være med å krige om å ta tilbake tronen.

Emilie Woldvik har gjort venstrebacken til sin egen i LSK Kvinner og sammen med Emilie Haavi utgjør de muligens seriens beste venstreside. Woldvik sier at LSK Kvinner har som mål å ta tilbake tronen denne sesongen:

– Jeg er ikke fornøyd før vi står på toppen, men vi får tøff konkurranse av Vålerenga, Rosenborg og Sandviken. Avaldsnes kan også melde seg på.

Overganger:

Inn: Mimmi Löfwenius Veum (Lyn), Camilla Linberg (Lyn)

Ut: Tonje Pedersen (tilbake til Kolbotn etter lån), Cathrine Dekkerhus (ukjent), Thale Listerud (Grei), Heidi Ellingsen (Linköping), Mille Kristin Dalen (Grei, lån gjort permanent), Nora Marie Egenes (på utlån til Grei), Idun Kristine Jørgensen (på utlån til Fart)

Spillertropp:

Keepere: Ida Norstrøm, Idun-Kristine Jørgensen, Thiril Erichsen

Forsvarsspillere: Karly Røstbakken, Ina Gausdal, Emilie Woldvik, Cathrine Dahlström, Malin Brenn, Mia Authen, Casandra Lüthcke

Midtbanespillere: Nora Eide Lie, Mille Ivi Christensen, Isabell Bachor, Justine Vanhaevermaet

Angrepsspillere: Emilie Haavi, Mimmi Veum, Emilie Nautnes, Camilla Linberg, Andrea Wilmann, Thea Kyvåg, Sophie Román Haug

Treningskamper:

07.02: Stabæk 1-2 LSK Kvinner

13.02: LSK Kvinner 5-0 Kolbotn

17.02: LSK Kvinner 5-0 Lyn

20.02: LSK Kvinner 5-2 Lyn

01.05: LSK Kvinner 1-3 Rosenborg

08.05: Vålerenga 1-1 LSK Kvinner

15.05: LSK Kvinner 1-0 Kolbotn

Stabæk:

Plassering 2020: 1. plass i 1. divisjon

Stabæk var suverene i 1. divisjon i 2020. 17 seire og kun ett tap ble fasiten da sesongen var over. Laget fra Bekkestua bør ha gode muligheter for å holde seg i landets øverste divisjon denne sesongen.

Trener Per Inge Jacobsen sier til toppserien.no at laget er klare for sesongstart og rutinerte Melissa Bjånesøy blir en spiller å følge med på:

– Ståa i klubben er ganske god. Det har selvfølgelig vært utfordrende med fem uker avbrekk midt i oppkjøringen, men jeg mener både støtteapparat og spillere har taklet det veldig bra.

– Fjorårets toppscorer Melissa Bjånesøy er selvsagt en spiller man må se opp for. Hun har bred erfaring fra Toppserien og landslaget, i tillegg tar hun ansvar i og rundt laget. Stine Reinås er etter min mening en av de aller beste stopperne i ligaen. Hun har den sjeldne kombinasjonen av god fysikk, hurtighet og gode ballferdigheter. Ellers har vil veldig mange spennende ungjenter som det blir gøy å følge.

Overgangsvinduet har vært rolig for den nyopprykkede klubben:

– Det har vært veldig rolig og avslappet. Vi har signert Mona Hegna fra Snøgg på permanent basis etter at vi lånte henne i fjor. Linn Huseby fra Røa og Kim Maria Sündöv fra Djurgården har også kommet inn, sier Jacobsen.

Jacobsen sier at målet som et nyopprykket lag er å holde plassen i Toppserien:

– Målet for sesongen er å holde plassen og komme så høyt opp som mulig.

Overganger:

Inn: Mona Hegna (Snøgg, lån gjort permanent), Linn Huseby (Røa), Kim Maria Sundlöv (Djurgården)

Ut: Emilia Ruud (Hønefoss, utlån gjort permanent), Ina Kristoffersen (Amazon Grimstad), Gabrielle Lie (Fløya), Malene Wik Alfredsen (Røa), Mia Hambro Svendsen (Røa), Julie Bruusgaard (Røa), Åsne Helle Bredeli (på utlån til Hønefoss), Rakel Renolen (på utlån til Røa)

Spillertropp:

Keepere: Selma Panengstuen, Sunniva Skoglund, Margaux Batt Lægreid

Forsvarsspillere: Louise Normann, Ingrid Sødenå, Silje Bjørneboe, Siri Grønli, Kim Sundlöv, Stine Reinås

Midtbanespillere: Thea Loennecken, Justine Kielland, Linn Huseby, Cornelia Fladberg, Kaja Haartveit, Mona Hegna, Live Aandal, Elise Lundblad,

Angrepsspillere: Melissa Bjånesøy, Zara Jönsson, Maren Hauge, Maiken Bjørnadalen, Iris Omarsdottir, Maren Thoresen

Treningskamper:

07.02: Stabæk 1-2 LSK Kvinner

18.02: Stabæk 3-2 Amazon Grimstad

20.04: Lyn 1-1 Stabæk

24.04: Røa 1-1 Stabæk

01.05: Stabæk 2-1 Øvrevoll Hosle

05.05: Stabæk 5-1 Grei

11.05: Vålerenga 3-2 Stabæk

16.05: Stabæk – Hønefoss

Lyn

Plassering 2020: 6

Lyn overrasket alle forrige sesong og kom til slutt på en imponerende sjetteplass. Det var det ingen som så for seg, men Oslo-klubben kan få det tøft denne sesongen.

Camilla Linberg har dratt til LSK Kvinner og det er uten tvil et stort tap. Linberg var til tider et angrep alene i fjorårssesongen og fikk fullt fortjent plass på «årets lag» i Toppserien.

Den positive nyheten for Lyn er at Runa Lillegård er tilbake etter et lengre skadeopphold. 20-åringen får ansvaret for å gjøre tapet av Linberg så lite som mulig.

Det har vært ganske stille på overgangsfronten for Lyn sin del. Kristin Haugstad og Karen Sneve har kommet tilbake etter utlån til henholdsvis Amazon Grimstad og Øvrevoll Hosle. Maja Nordahl har blitt hentet fra Toppserie-rival Kolbotn.

På trenerfronten har Tom Stenvoll erstattet Ole Johan Aas.

På papiret ser mannskapet svekket ut i forhold til fjorråsseongen, men Lyn overrasket den gangen. Kan de gjøre det igjen?

Overganger:

Inn: Kristin Haugstad (tilbake fra Amazon Grimstad etter utlån), Karen Sneve (tilbake fra Øvrevoll Hosle etter utlån), Maja Nordahl (Kolbotn), Josefine Engueleguele Birkelund (fra eget rekruttlag)

Ut: Mimmi Löfwenius Veum (LSK Kvinner), Camilla Linberg (LSK Kvinner), Trine Skjelstad Jensen (ukjent), Mariana Larroquette (Kansas City), Jenny Røsholm Olsen (Avaldsnes)

Spillertropp:

Keepere: Kirvil Odden Karen Sneve og Mari Hasselknippe

Forsvarsspillere: Emilie Bølviken, Joanna Bækkelund, Iselin Sandnes Olsen, Emilie Raaum Closs, Maja Nordahl, Josefine Birkelund og Christina Osnes-Ringen

Midtbanespillere: Una Johanne Søyland, Hedda Foslie, Julie Jorde, Laura Gashi, Anna Linnea Palm, Emma Stølen Godø, Cathinka Tandberg, Sofie Tunes, Ingrid Bakke og Selma Hernes

Angrepsspillere: Kristin Haugstad, Runa Lillegård, Monica Nergård Isaksen og Anna Aahjem

Treningskamper:

17.02: LSK Kvinner – Lyn 5-0

20.02: LSK Kvinner – Lyn 5-2

17.04: Amazon Grimstad – Lyn 1-2

20.04: Lyn – Stabæk 1-1

24.04: Øvrevoll Hosle – Lyn 0-2

25.04: Lyn – Grei 1-0

01.05: Vålerenga – Lyn 3-1

05.05: Lyn – Hønefoss 2-0

08.05: Lyn – Kolbotn 1-1

15:05: Røa 1–3 Lyn

Rosenborg:

Plassering 2020: 2

Rosenborg tapte ikke en eneste kamp i Toppserien i 2020, men likevel holdt det ikke til gull. Trøndernes eneste tap i fjorårssesongen kom i cupen. Nå er det gull som gjelder i Trondheim. Det sier midtstopper Emilie Bragstad:

– Vi ønsker å kjempe om gullet.

– Vi ønsker å utvikle oss hele tiden og det er det vi tenker mest på, men samtidig ønsker vi gode resultater og det er det vi skal jobbe for denne sesongen .

På overgangsfronten har det vært en rolig vinter i Trondheim, men laget viste forrige sesong at de kan gå hele veien. Til slutt ble det andreplass på dårligere målforskjell enn Vålerenga. Oslo-klubben er muligens litt svekket denne sesongen og dermed kan et Rosenborg-lag som ikke har svekket seg fort ta gull.

STJERNESKUDD: Julie Blakstad imponerte i sin første sesong for Rosenborg. Foto: Bildbyrån/Marius Simensen.

Overganger:

Inn: Matilde Alsaker Rogde (Klepp)

Ut: Rakel Engesvik (Sandviken, utlån gjort permanent), Marit Clausen (Kolbotn), Siri Oline Berg-Johansen (KIL/Hemne), Birthe Christiansen (legger opp)

Spillertropp:

Keepere: Kristine Nøstmo, Rugile Rulyte

Forsvarsspillere: Mari Kristine Vik, Mali Næss, Ina Vårhus, Maria Olsvik, Emilie Bragstad, Solfrid Hofset, Marita Olsen

Midtbanespillere: Cesilie Andreassen, Elin Sørum, Emilie Maire Joramo, Siw Døvle, Kristine Minde, Julie Blakstad

Angrepsspillere: Elen Melhus, Sara Fornes, Maiken Bakke, Celine Nærgård, Matilde Rogde, Lisa-Marie Utland, Emilie Lein, Karoline Hernes

Treningskamper:

17.04: Rosenborg 4-1 KIL/Hemne

23.04: Rosenborg 3-0 KIL/Hemne

01.05: LSK Kvinner 1-3 Rosenborg

05.05: Arna-Bjørnar 0-2 Rosenborg

15.05: Vålerenga 0-1 Rosenborg

Avaldsnes

Plassering 2020: 3

Avaldsnes kan se tilbake på en meget imponerende 2020-sesong. Til slutt endte det med en noe uventet bronsemedalje. Før denne sesongen har klubben mistet mange målpoeng i Elise Thorsnes og Rasheedat Ajibade. Viktige Ylinn Tennebø har også forlatt klubben.

Troppen ser i utgangspunktet litt for tynn ut for å kunne gjenskape den imponerende fjorårssesongen. Avaldsnes har et meget ungt lag og spillere som Olaug Tevdten og Andrea Norheim får mye ansvar, selv om de bare er henholdsvis 20 og 22 år.

Det er vanskelig å vite hva man får av Avaldsnes denne sesongen. Det er en veldig ung tropp som kan få problemer i en hektisk sesong. Treningskampene tyder også på at dette er et lag som kommer til å variere i prestasjonene denne sesongen.

Overganger:

Inn: Jenny Røsholm Olsen (Lyn), Giovanna de Oliveira (Santos), Rebecka Holum (Røa), Cille Nilsen (Stord), Federica di Criscio (Napoli), Sara Pavlovic (ZFK Spartak Subotica)

Ut: Elise Thorsnes (Vålerenga), Rasheedat Ajibade (Atletico Madrid), Ylinn Tennebø (Vålerenga), Clare Polkinghorne (Brisbane Roar FC), Maria Min Xiu Sørenes (Medkila), Julia Molin (Glasgow City), Marthe Enlid (Pink Bari)

Spillertropp:

Keepere: Victoria Esson og Synne Danielsen.

Forsvarsspillere: Selma Løvås, Oda Eide Arnesen, Kaja Olsen, Nathalie Utvik, Robyn Decker og Hanna Dahl.

Midtbanespillere: Olaug Tvedten, Sara Pavlovic, Irene Dirdal, Cille Nilsen, Anna Ferkingstad, Trine Øritzland, Anita Langåker Underhaug og Malin Kathrine Rasmussen.

Angrepsspillere: Jenny Røsholm Olsen, Rebecka Holum, Andrea Norheim, Anna Jøsendal, Sandra Østenstad, Giovanna de Oliveira og Viktoria Sørensen.

Treningskamper:

24.04: Avaldsnes – Arna-Bjørnar 0-1
01.05: Avaldsnes – Sandviken 2-3
05.05: Avaldsnes – Åsane 2-2
08.05: Avaldsnes – Klepp 3-0
15.05: Arna-Bjørnar 1–0 Avaldsnes
19.05: Avaldsnes – Åsane

Kolbotn

Plassering 2020: 9

Det ble en nervepinnende avslutning på 2020-sesongen for Kolbotn sin del. Til slutt havnet de ett fattig poeng over Røa som rykket ned. I kvaliken mot Medkila hadde imidlertid full kontroll og vant 6-2 sammenlagt.

Denne sesongen har Marit Clausen blitt hentet til klubben. Det er en enorm forsterkning. Clausen ble toppscorer for Rosenborg forrige sesong og var kun ett mål bak toppscorertittelen i divisjonen. Den signeringen kan vise seg helt avgjørende for Kolbotn i deres kamp for å holde seg i divisjonen denne sesongen. Lena Soleng Hansen har blitt hentet fra Klepp og kan fort vise seg å bli den forsvarskjempen Kolbotn trenger.

Viktige Marit Lund og Noor Eckhoff har også forlatt klubben, men alt i alt ser årets Kolbotn-lag sterkere ut enn fjorårets.

Overganger:

Inn: Tonje Pedersen (tilbake fra LSK Kvinner etter lån), Vilde Birkeli (Røa), Ingrid Kvernvolden (Røa), Marit Clausen (Rosenborg), Lena Soleng Hansen (Uppsala), Susanne Haaland (Øvrevoll Hosle), Savannah Francis

Ut: Nikola Orgill (Western Sydney Wanderers), Marit Bratberg Lund (Sandviken), Maja Nordahl (Lyn), Noor Eckhoff (Melbourne City), Anja Helen Rasmussen (Øvrevoll Hosle, utlån gjort permanent), Meg Brandt (ukjent), Satara Murray (ukjent), Cecelia Kizer (Racing Louisville FC), Synne Sofie Christiansen (Grei), Sara Idris (ukjent), Rikke Fleischer Nedreaas (Grei)

Spillertropp:

Keepere: Siri Ervik, Hildegunn Sævik

Forsvarsspillere: Savannah Francis, Lena Hansen, Susanne Haaland, Sara Hørte, Selma Pettersen, My Sørsdahl, Ingrid Elvebakken

Midtbanespillere: Vilde Birkeli, Tonje Pedersen, Nathalie Jørgensen, Thea Gammelgaard, Tone Bettina Pirisi, Guro Møller, Kristin Holmen

Angrepsspillere: Eline Hegg, Johanne Fridlund, Jenny Norem, Ingrid Kvernvolden, Marit Clausen, Julie Elise Klæboe

Treningskamper:

13.02: LSK Kvinner 5-0 Kolbotn

18.02: Hønefoss 0-1 Kolbotn

01.05: Røa 3-4 Kolbotn

08.05: Lyn 1-1 Kolbotn

12.05: Øvrevoll Hosle 0-0 Kolbotn

15.05: LSK Kvinner 1-0 Kolbotn

Klepp

Plassering 2020: 7

Klepp havnet på en akseptabel sjuendeplass forrige sesong og det er forventet at det er rundt der laget fra Jæren også havner denne sesongen.

På papiret ser laget litt svakere ut enn de gjorde forrige sesong. Elisabeth Terland ble lagets toppscorer forrige sesong, men hun har blitt solgt til Sandviken og vil bli savnet. Tuva Hansen og Marthine Østenstad har også blitt solgt til bergensklubben.

Kathrine Larsen har kommet inn fra svenske Djurgården, mens midtstopper Nikola Orgill har blitt hentet fra australske Western Sydney Wanderers.

Laget har bare spilt tre treningskamper i vår og to av dem har endt med tap for henholdsvis Arna-Bjørnar og Avaldsnes. Det blir nok kortere ned til nedrykksstreken enn toppen for Klepp denne sesongen.

Overganger:

Inn: Kathrine Østgaard Larsen (Djurgården), Ida Hetland Pedersen (fra eget akademi), Emma Braut Brunes (fra eget akademi), Ine Tveit (fra eget akademi), Erin Greening (Orlando Pride), Kristina Maksuti (North Carolina Courage), Helene Broch (Viking), Nikola Orgill (Western Sydney Wanderers)

Ut: Marthine Østenstad (Sandviken), Kristin Rage (Amazon Grimstad), Nicole Stanton (Chicago Red Stars), Elisabeth Terland (Sandviken), Tuva Hansen (Sandviken), Matilde Alsaker Rogde (Rosenborg), Isabella Hayes (gravid), Adelaide Gay (FC Nordsjælland), Aleksandra Sikora (AP LOTOS Gdańsk), Marte Kristine Gjellan Leine (ukjent)

Spillertropp:

Keepere: Julia Clausen, Julia Langåker, Amalie Kolnes, Kathrine Larsen

Forsvarsspillere: Helene Broch, Nikola Orgill, Ida Pedersen, Emma Braut Brunes, Erin Greening, Anette Jensen, Susanne Vistnes,

Midtbanespillere: Marie Andresen, Mille Aune, Sofie Bjørnsen, Ingrid Nødland, Marie-Yasmine Alidou Dánjou, Ingeborg Skretting, Miriam Byberg, Julie Austdal, Ine Tveit

Angrepsspillere: Kristina Maskuti, Hege Hansen, Kaja Karlsen

Treningskamper:

01.05: Arna-Bjørnar 2-1 Klepp

08.05: Avaldsnes 3-0 Klepp

15.05: Amazon Grimstad 1-1 Klepp

Relaterte artikler