Toppserien: Avgjørende kamper i begge ender av tabellen

Rundens storkamp eller mellom Sandviken og Vålerenga.

TOPPKAMP: Vålerenga får besøk av Sandviken.
Forfatterbilde Norsk TippingToppserienToppserienPublisert:27. august 2021Endret:3. januar 2023

Alle kampene vises på direktesport.no, men storoppgjøret mellom Vålerenga og Sandviken vises også på NRK 2.

PS: Oppgjøret mellom Rosenborg og LSK Kvinner er utsatt. Dette er på grunn av at trønderne skal spille showkamp mot regjerende Champions League-vinner Barcelona.

Toppserien finner du på Oddsen.

Viktig bunnoppgjør

Klepp – Lyn, Klepp Stadion 

Ekstremt viktig kamp i bunnen av tabellen. Klepp har tapt hele ni kamper på rad, men leverte en god bortekamp mot LSK Kvinner sist, selv om det ble et tomålstap.

Lyn sin form er imidlertid ikke mye bedre. Fire tap og én uavgjort på de fem siste seriekampene er alt annet enn imponerende. I tillegg gikk de på et pinlig cuptap mot AaFK Fortuna.

Klepp står med seks poeng denne sesongen, mens Lyn har åtte. Det betyr at laget fra Jæren har muligheten til å forbi Lyn på tabellen med seier. Tap vil derimot gjøre det vanskelig å ta igjen Oslo-klubben.

Da lagene møttes tidligere i sesongen vant Lyn 2-0. Målscorere i den kampen var Kristin Haugstad og Joanna Bækkelund.

Kampstart på Jæren er klokken 14.00 lørdag ettermiddag. 

Presset er på den regjerende seriemesteren

Vålerenga – Sandviken, Intilty Arena

Dette er rundens toppkamp. Vålerenga mistet to poeng i gullkampen da de spilte 1-1 mot Avaldsnes i forrige serierunde. Sandviken slo derimot serietoer Rosenborg, og har nå en luke på fire poeng ned til trønderne. Vålerenga ligger åtte poeng bak bergenserne.

Dermed er laget fra hovedstaden nødt til å vinne denne kampen. Alt annet enn tre poeng vil nok føre til at de kan glemme å vinne serien denne sesongen. Sandviken vil på sin side feste et solid grep om gullet om de skulle vinne. De har etter denne kampen kun én bortekamp mot LSK Kvinner igjen mot de antatte topplagene.

Da lagene møttes på Stemmemyren kunstgress tidligere i sesongen vant Sandviken 3-0. Vilde Hasund, Guro Bergsvand og Marit Bratberg Lund tegnet seg på scoringslisten i den kampen.

Kampstart i Oslo er klokken 15.00 lørdag. 

To lag i form

Kolbotn – Avaldsnes, Sofiemyr Stadion

Etter en treg start på sesongen har Avaldsnes begynt å vise hva de er gode for. Onsdag kveld slo de Arna-Bjørnar hele 4-0 i cupen. De to seriekampene etter sommerferien har gitt fire poeng. Først slo de Klepp 4-0, før de forrige helg klarte 1-1 mot medaljejagende Vålerenga.

Kolbotn er også et lag som har fått sving på sakene. I midtuken slo de ut høytflyvende Røa av cupen, og forrige helg slo de Stabæk 1-0 på bortebane. I kampen mot Stabæk scoret Sara Hørte et fint mål:

Da lagene møttes tidligere sesongen vant Avaldsnes 3-1. Det var karmøylaget sine første poeng i årets sesong. I den kampen scoret blant annet Anna Langås Jøsendal to mål. Samme spiller scoret også to mål i cupkampen mot Arna-Bjørnar. Det er med andre ord en spiller Kolbotn må holde et godt øye med søndag ettermiddag.

Denne kampen har avspark klokken 15.00 søndag ettermiddag. 

Kan Stabæk overraske?

Arna-Bjørnar – Stabæk, Arna idrettspark

Arna-Bjørnar må tåle å ha favorittstempelet på seg i denne kampen, men Stabæk ser nok muligheten til å ta med seg poeng østover.

Ida Norstrøm har kommet inn portene hos bergenserne, men den utlånte LSK Kvinner-keeperen fikk en tøff debut da hun slapp inn fire mål mot Avaldsnes i cupen. Totalt sett ser troppen til Arna-Bjørnar svakere ut nå enn den gjorde i først. Thea Bjelde har blitt solgt til Vålerenga, mens Mia Jalkerud har flyttet hjem til Sverige. Sistnevnte var lagets toppscorer med fem mål.

Stabæk er nødt til å plukke flere poeng om de skal holde seg i Toppserien. Etter 11 serierunde har de kun fem poeng, og det er tre poeng opp til trygg plass.

Arna-Bjørnar står med 11 poeng, og håper de kan avslutte sesongen med en 5. plass. Det er bare ett poeng opp til Kolbotn som innehar den plassen for øyeblikket.

Da lagene møttes like før sommerferien vant Arna-Bjørnar hele 3-0 på Nadderud.

Kampstart er klokken 15.00 søndag. 

Relaterte artikler