Toppserien: Deilig midtukerunde i vente

Endelig er det klart for en ny serierunde i Toppserien.

GOD START: Rosenborg har fått en drømmestart på sesongen.
Forfatterbilde Norsk TippingToppserienToppserienPublisert:22. juni 2021Endret:3. januar 2023

Alle kampene vises på direktesport.no, men kampen mellom Rosenborg og Avaldsnes kan også ses på NRK 2.

PS: Kolbotn og Stabæk møtte hverandre lørdag ettermiddag på Sofiemyr Stadion. Den kampen vant laget fra Bærum 2-1 etter scoringer fra Melissa Bjånesøy og Maiken Bjørndalen. Ingrid Kvernvolden scoret hjemmelagets mål på et fint frispark. Det betyr at nyopprykkede Stabæk har tatt sine første poeng i årets Toppserie. Kolbotn har null poeng etter fire kamper og har hatt en svak start på sesongen.

Toppserien finner du på Oddsen.

Tilgode å slippe inn mål

Rosenborg – Avaldsnes, Koteng arena

Rosenborg er det eneste laget som ikke har sluppet inn mål i årets Toppserie og ser bunnsolide ut. Sesongens tre første kamper har gitt tre seiere og ni poeng.

I forrige serierunde var Rosenborg det laget som slo klart flest pasninger med 661. 87% av disse var vellykkede. Det er en statistikk som viser at trønderne er meget trygge med ballen i beina.

Danske Sarah Dyrehauge har blitt hentet fra FC Thy-Thisted Q og har landskamper for Danmark. Nysigneringen er ute av karantene lørdag kveld og er aktuell for en plass i troppen til kampen mot Avaldsnes. Det samme gjelder Kristine Leine.

Trener Steinar Lein er storfornøyd med ha de to nye spillerne på plass. Det sier han til klubbens hjemmeside:

-For vår del er det viktig å ha en større bredde i stallen i år kontra i fjor, derfor hentet vi disse to kvalitetsspillerne. På den måten sikrer vi god nok kvalitet når vi må rullere på laget når kampene kommer tett utover sensommeren og høsten. Vi skal spille mange viktige kamper fremover, så begge de to nye blir sannsynligvis viktige brikker for oss fremover.

Avaldsnes har hatt en tung åpning på sesongen og står uten poeng etter tre serierunder. Samtidig har de møtt tøff motstand i Vålerenga, Sandviken og LSK Kvinner. Rosenborg på bortebane blir nok en vanskelig kamp for rogalendingene.

Karina Sævik har vendt tilbake til Avaldsnes, og i forrige kamp mot LSK Kvinner var hun meget god. Det er en spiller som kan avgjøre en fotballkamp på egenhånd og tirsdagens bortelag er avhengige av at hun har dagen om de skal får med seg poeng fra Trondheim.

Kampen på Koteng arena sparkes i gang klokken 18.00 tirsdag.

Tredje strake hjemmeseier?

Klepp – LSK Kvinner, Klepp Stadion

Begge disse to lagene har fått en god start på sesongen. Klepp har vunnet to av to hjemmekamper, og står med seks poeng etter tre serierunder. LSK Kvinner har på sin side vunnet alle sine tre første kamper og står med full pott. LSK Kvinner er også det laget, sammen med Vålerenga, som har scoret flest mål denne sesongen med elleve i tallet.

Tidligere denne uka ble det kjent at Cecilie Fiskerstrand har vendt tilbake til LSK Kvinner. Landslagskeeperen spilte for gultrøyene i perioden 2016-2019, og har 63 seriekamper og seks trofeer fra hennes forrige periode i klubben.

-Det er utrolig gøy å være tilbake i LSK Kvinner. Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang. Jeg vet det er en veldig fin og profesjonell gjeng, som jeg ser frem til å bli enda bedre kjent med, og jobbe sammen med, sier Cecilie Fiskerstrand til klubbens hjemmeside.

Fiskerstrand slutter seg til troppen 1. juli og er dermed ikke aktuell for denne kampen.

Klepp-kaptein Kathrine Larsen gleder seg til å ta imot «birdsa» tirsdag ettermiddag:

– Etter en pause med landslagsaktiviteter blir det godt å komme i gang igjen. LSK er et rutinert lag som har hatt en god start på sesongen med tre seire. Vi har selv startet bra selv om vår siste kamp mot Lyn ikke var fremragende. Vi kan dog lære masse fra kampen og jeg tror at den har gjort oss ekstra opptatt av å løfte oss til et høyre nivå.

Sist disse to lagene møttes på Jæren vant LSK Kvinner 3-2.

Avspark på Klepp Stadion er klokken 15.00 tirsdag ettermiddag.

Øst mot vest

Vålerenga – Arna-Bjørnar, Intility Arena

Vålerenga er et av fire lag som har fullt pott etter tre serierunder. Offensivt har oslolaget strålet, men bakover har de vært noe mer rufsete. Spesielt i sesongåpningen da de slo Avaldsnes 5-3 slapp de inn for lette mål.

Synne Jensen vant prisen for månedens spiller i mai og har vært i storform denne sesongen. Angrepsspilleren må passes godt på, hvis ikke kommer hun til å straffe Arna-Bjørnar.

Arna-Bjørnar står med tre strake tap, men har spillemessig blitt bedre utover i sesongen. I forrige kamp tapte de 2-0 for Rosenborg, men med litt flaks kunne de ha fått med seg poeng.

Det er liten tvil om at hjemmelaget er favoritter i denne kampen, og alt annet enn tre poeng til Vålerenga vil være et overraskende resultat.

Avspark i Oslo er klokken 18.00 tirsdag kveld.

Kan overraske

Sandviken – Lyn, Stemmemyren kunstgress

Etter å ha slått Kolbotn, Avaldsnes og Stabæk i de tre første kampene står Sandviken med ni av ni mulige poeng.

Elisabeth Terland har vært i fyr og flamme denne sesongen og har scoret i tre kamper på rad. Mot Stabæk i forrige serierunde var Terland den spilleren som skapte flest sjanser, i tillegg til å være den spilleren som hadde flest skudd på mål.

Lyn startet sesongen med to tap, men i forrige serierunde vant de 2-0 mot Klepp. Seieren var til slutt fullt fortjent og oslolaget har nå sine tre første poeng for sesongen.

Forrige sesong tok Lyn fire av seks mulige poeng med Sandviken. Det siste møte mellom lagene endte med 2-0-seier til Lyn. Likevel er det Sandviken som er store favoritter i dette oppgjør, men Lyn er et lag som kan ta poeng fra alle klubbene i Toppserien.

Kampen mellom Sandviken og Lyn har avspark klokken 19.00 tirsdag kveld. Relaterte artikler