Toppserien: Mye på spill i Bergen

Det skal fortsatt spilles fotball i Toppserien en god uke til før lagene tar sommerferie. Tabellen har satt seg, og det er viktige oppgjør i både topp og bunn.

FÅR BESØK AV DEN REGJERENDE SERIEMESTEREN: Vålerenga reiser til Bergen for å møte Sandviken til toppkamp.
Forfatterbilde Norsk TippingToppserienToppserienPublisert:9. juli 2021Endret:3. januar 2023

Alle kampene vises på direktesport.no, men hovedkampen mellom Lyn og Rosenborg vises også på NRK 1. Der er sendestart klokken 15.45 lørdag ettermiddag

Vest mot øst møtes til toppkamp

  • Sandviken – Vålerenga, Stemmemyren kunstgress

Dette er rundens toppoppgjør. Sandviken ligger to poeng bak Rosenborg, mens Vålerenga ligger tre poeng bak. Taperen av denne kampen kan dermed risikere å få en ganske stor luke opp til trønderne.

Sandvikens keeper, Teagan Jade Micah, har denne uken reist til OL med Australia. Klubben bekrefter på sine hjemmesider at hun ikke vender tilbake til klubben etter mesterskapet. Sandviken har ikke offentliggjort hvilken klubb som blir Micahs neste stoppested.

I forrige serierunde slo de Klepp 3-1 på bortebane. Sandviken scoret tre mål i løpet av de ti første minuttene. Kampen var med andre ord nesten over før den hadde begynt. 

Vålerenga kommer fra et skuffende resultat hjemme mot Rosenborg. Da det gjensto fem minutter av oppgjøret fikk Vålerenga straffe på stillingen 1-1. Fra elleve meter bommet Dejana Stefanvoic, og vondt ble til verre da Rosenborg scoret to minutter på overtid og tok med seg alle poengene.

Denne uken kom det likevel noe positivt nytt fra hovedstaten. Klubben bekrefter nemlig at Stine Ballisager Pedersen har signert ny kontrakten med klubben. Den strekker seg ut 2023-sesongen.

– Jeg stortrives i Oslo og på laget. Siden jeg kom i 2018, er vi blitt bedre og bedre år for år. Så jeg vil gjerne fortsette på den reisen for å utvikle meg selv og spillerne rundt meg, sier dansken til klubbens hjemmeside.

Alt tyder på at dette blir tett og jevnt. Avspark er klokken 15.00 lørdag ettermiddag.

Tabellnaboer

Stabæk – Arna-Bjørnar, Nadderud stadion

Arna-Bjørnar fikk en gigantisk opptur i forrige serierunde da de banket Avaldsnes 3-0. I den kampen scoret Mia Jalkerud hattrick og ble naturligvis belønnet med plass på rundens lag.

Stabæk på sin side ble noen nummer for små da de møtte LSK Kvinner på bortebane. Hjemmelaget var klart best og vant til slutt fullt fortjent. Likevel var det noe positivt for Stabæk å ta med seg fra den kampen. Selma Panengstuen og Smilla Vallotto fikk begge sine toppseriedebuter for bærumslaget.

Begge disse lagene står med fire poeng etter sju kamper, og er bare poenget over nedrykksstreken. Stabæk har slått Kolbotn og spilt uavgjort mot Lyn. De to siste kampene har vist at pilen peker nedover for det nyopprykkede laget. De to siste kampene har gitt 0-9 i målforskjell etter tap mot Vålerenga (0-5) og LSK Kvinner (0-4). Arna-Bjørnar sin pil peker derimot den andre veien. For tre runder siden spilte de uavgjort mot topplaget Sandviken, deretter ble det tap mot Kolbotn, men i forrige serierunde knuste de Avaldsnes 3-0 og leverte festfotball.

Forrige gang disse lagene møttes på Nadderud var det Arna-Bjørnar som stakk av med en 1-0-seier.

Kampstart på Nadderud Stadion er klokken 13.00 førstkommende lørdag.

Jevnere enn mange tror?

  • Lyn – Rosenborg, Kringsjå kunstgress

Dette er to lag som kommer fra to helt forskjellige opplevelser. Lyn var favoritter hjemme mot Kolbotn, men endte opp med å tape 1-0. Rosenborg på sin side slo Vålerenga borte i det som muligens er sesongens vanskeligste kamp. Nå venter en ny tur til Oslo for trønderne.

Rosenborg står med sju strake seiere og er det laget som har imponert mest så langt denne sesongen. Spesielt Julie Blakstad har vært toneangivende i det offensive, mens i de bakre rekker har de imponert mer som en helhet.

I forrige serierunde så det ut til at de skulle gå på sesongens første poengtap, men straffesparket til Vålerengas Dejana Stefanovic ble reddet på mesterlig vis av keepervikar Ruglie Rulyte. To minutter på overtid ble Sara Fornes matchvinner og jubelscenene var ikke til å ta feil av.

Høydepunktet i oppgjøret var likevel målet til Elin Sørum. Målet var så fint at det ble kåret til rundens mål. 

Laget fra Trondheim må ses på som store favoritter i dette oppgjøret, men Lyn kan gjøre det godt i enkeltkamper. Det har de bevist flere ganger de siste sesongene.

Rosenborg vant begge oppgjørene mot Lyn forrige sesong med tre mål. Avspark i hovedstaden er klokken 16.00 lørdag ettermiddag.

Derby

Avaldsnes – Klepp, Avaldsnes Idrettssenter

Rogalandsderby! Dette er to lag som har slitt denne sesongen. Klepp startet bra med to seiere, men etter det har det blitt fem strake tap. Avaldsnes ligger helt sist i Toppserien med fattige tre poeng etter sju kamper.

Mot Arna-Bjørnar i forrige runde var rett og slett Avaldsnes fryktelige. På papiret skulle man trodd at det skulle bli en jevn kamp, men Arna-Bjørnar var best i absolutt alt og vant fullt fortjent 3-0.

Klepp på sin side tapte 1-3 hjemme mot Sandviken. Bergenserne var klart bedre i førsteomgang, men slapp litt av på gasspedalen i den andre, og Klepp var bedre med etter pause.

I fjor vant Avaldsnes begge oppgjørene mot Klepp.

Kampstart er klokken 15.00 lørdag.

Jakter sin tredje strake seier

  • Kolbotn – LSK Kvinner, Sofiemyr Stadion

Kolbotn har virkelig fått fart på sakene i det siste og har i løpet av to serierunder klatret fra sisteplass til sjetteplass på tabellen. Det har seiere mot Arna-Bjørnar og Lyn sørget for.

Det er verdt å merke seg at Kolbotn har begynt å tette igjen bakover. Etter å ha sluppet inn elleve mål på de fem første kampene, har de nå holdt nullen i to kamper. Det må Aleksander Olsen og resten av trenerteamet ha skryt for.

Millie Ivi Christensen scoret i 4-0-seieren mot Stabæk, og denne uken har hun blitt belønnet med proffkontrakt i klubben hun er oppfostret i.

-Det er veldig gledelig at vi knytter til oss Mille på en profesjonell kontrakt. Hun viste seg frem fra dag én i trening med A-laget, både i form av ferdigheter og med et indre driv til å bli bedre, som gjør at vi har stor tro på at hun fortsetter sin utvikling. Nå skal hun fortsette utviklingen over tid i vår klubb, og det ser vi frem mot, sa hovedtrener Knut Slatleim til klubbens hjemmeside etter at kontrakten var i boks.

Da lagene møttes forrige sesong endte det uavgjort på Sofiemyr Stadion. I den kampen scoret Ina Gausdal og Jenny Norem.

Kampstart er klokken 15.00 lørdag. 

Relaterte artikler