Toppserien: Mye spenning i vente denne helga

Et vestlandsderby, to toppoppgjør, en viktig kamp i bunnen og Røa møter eneste motstander som er blitt slått denne sesongen. 

SCORET SIST: Celina Nergård (t.v) scoret sist helg mot Arna-Bjørnar. Denne helgen venter et tøft borteoppgjør mot LSK Kvinner for Rosenborg.
Norsk Tipping
Publisert:3. september 2020Endret:2. januar 2023

(Denne artikkelen ble først publisert på Toppseriens hjemmesider)

Toppserien finner du på Langoddsen!

Lyns Camilla Linberg herlige scoring ble kåret til forrige rundes beste. Se perlescoringen her:

Vestlandsderby

Lørdag: Arna-Bjørnar – Avaldsnes, Arna Idrettspark (15:00, direktesport)

Det er noen hektiske timer i vente denne lørdagen, når Arna-Bjørnar – Avaldsnes skal spilles samtidig som LSK Kvinner – Rosenborg og Røa – Klepp. Oppgjøret i Bergen er derimot høyinteressant mellom to lag som den siste tiden har levert noen meget bra prestasjoner.

Arna-Bjørnar har nemlig tatt syv poeng på de siste fire rundene, og spilte blant annet 1-1 borte mot Rosenborg sist, som er et meget sterkt resultat å ta med seg videre. En sen utligning på tampen av Meryll Abrahamsen sikret ett poeng, og de gode resultatene har gjort at Arna-Bjørnar nå har fem poeng ned til Lyn på en eventuell kvalifiseringsplass for nedrykk. Kun ett poeng er det opp til Klepp på 6. plass.

Men i Rogaland er det heller ikke så verst om dagen. Avaldsnes har nemlig imponerende 10 poeng på de siste fire kampene. De har slått LSK Kvinner (1-0), Klepp (2-1) og Røa (4-0, og spilt uavgjort mot Rosenborg (1-1) i løpet av den perioden. Forrige helg knuste de Røa på hjemmebane, hvor Rasheedat Ajibade var i fyr og flamme med to scoringer og én målgivende. Avaldsnes er nå oppe på en fjerdeplass, fire poeng bak Vålerenga, som er serieleder.

Da lagene møttes tidligere denne sesongen ble det også et jevnt oppgjør mellom lagene. Til slutt var det Avaldsnes som kunne juble for seier etter en scoring av Rasheedat Ajibade, men det kunne like gjerne ha blitt 1-1 på tampen, da Arna-Bjørnar var svært nære en utligning.

Når det er sagt, er det Avaldsnes som også har vært suverent best innbyrdes de siste årene. De har vunnet 13 av 19 kamper, mens Arna-Bjørnar kun står med fem seire. Riktignok har Arna-Bjørnar vunnet to av de tre siste hjemmemøtene (NM inkludert) mellom lagene.

Revansjetid for Klepp?

Lørdag: Røa – Klepp, Røa kunstgress (15:00, direktesport)

Det er ikke lenge siden lagene møttes sist, og det var også da Røa tok sesongens første og hittil eneste seier. Nå møtes lagene på nytt, og trolig er det en revansjesugen Klepp-gjeng som vil slå tilbake etter tapet sist. Forrige helg var laget fra Jæren virkelig i slaget og vant 3-1 borte mot Lyn, mens Røa ble ydmyket 0-4 av Avaldsnes.

For fire poeng på 11 kamper, er ikke godt nok for Røa. Og det begynner å se vanskeligere og vanskeligere ut nå, om laget skal holde seg i divisjonen. Én seier på 11 kamper er fasiten, og den kom som nevnt mot Klepp. Ellers har det vært flere knepne tap for Røa, med unntak av sist, da man ble nedsablet av Avaldsnes i Rogaland. Sett bort i fra den kampen, har ikke Røa tapt med mer enn ett mål siden 17. juli mot LSK Kvinner (1-5).

Etter tre strake tap for Klepp, slo laget omsider tilbake sist med 3-1-seier mot Lyn. Der scoret blant annet Elisabeth Terland to ganger, mens Matilde Alsaker Rogde scoret og assisterte én gang. Det betyr at laget ikke trenger å bekymre seg helt for nedrykksspøkelset for øyeblikket, men om det skulle bli et nytt tap her mot Røa, så er det ikke lenge før man igjen må se seg bakover på tabellen. Prestasjonene til Terland og Alsaker Rogde ble også belønnet med plass på rundens lag.

Men det er nok få på Jæren som har planer om det. For laget har et 0-1-tap å revansjere fra da lagene møttes sist. Da var det Vilde Birkeli som ble matchvinner for Røa, i en kamp hvor Nikki Stanton også bommet på straffe i jakten på en utligning.

Det er fryktelig jevnt innbyrdes mellom disse to lagene. Skulle Røa vinne denne, vil lagene være helt likt innbyrdes, ettersom Klepp med åtte seire på 19 kamper, har én seier mer enn Røas syv.

Toppoppgjør i LSK-hallen

Lørdag: LSK Kvinner – Rosenborg, LSK-hallen (15:00, direktesport)

Den siste kampen som spilles klokken 15 denne lørdagen, er en skikkelig godbit. Kampen som sparket i gang sesongen på NRK, LSK Kvinner mot Rosenborg, skal spilles på nytt. Rosenborg har enda ikke tapt, mens LSK Kvinner tok et stort steg mot seriegull sist med seier mot Sandviken. Hvem kan stoppe hvem her?

Nå er i praksis alt opp til LSK Kvinner selv. Vinner de resten av kampene, er de seriemestere. De er kun to poeng bak Vålerenga, men har også én kamp mindre spilt. Ergo trenger de ikke hjelp fra noen andre lag. Men det må sies at de har variert i prestasjonene i det siste. Etter to strake tap (0-1 mot Avaldsnes og 1-3 mot Vålerenga) har det nå blitt to strake seire (3-1 mot Kolbotn og 1-0 mot Sandviken). I kampen mot Sandviken forrige helg, vil nok noen hevde at de hadde litt marginer på sin side. Da brente nemlig hjemmelaget blant annet et straffespark som ville ha sikret utligning i kampen.

Og enda har ikke Rosenborg tapt. Det var ikke så langt unna allerede i sesongens første kamp, men ni runder senere, er det fortsatt ingen lag som har klart å overvinne trønderne. Likevel ble det en liten skuffelse sist da man rotet bort en 1-0-ledelse mot Arna-Bjørnar og mistet to poeng på slutten av kampen i tittelracet. Vinner man denne, da er man derimot virkelig på vei mot noe stort denne sesongen.

Som nevnt var oppgjøret mellom disse to lagene sist sesongens første kamp. Den endte 1-1 etter at Julie Blakstad utlignet for Rosenborg 12 minutter før slutt. Da hadde Mimmi Löfwenius sendt LSK Kvinner tidlig i ledelsen. Det var også historiens første kamp for Rosenborg Kvinner, og dermed det første møtet mellom lagene.

Som LSK Kvinner mot Trondheims-Ørn, har det derimot vært stor dominans fra helgens vertskap. Med 21 av 27 seire slår Hege Riises kvinner knockout på trønderne, som står med kun tre seire innbyrdes.

Tid for å slå tilbake

Lørdag: Vålerenga – Sandviken, Intility arena (16:30, direktesport)

Lørdagen avsluttes også med et høyinteressant møte når Vålerenga tar imot Sandviken hjemme på Intility. To lag som kjemper om seriegull møtes til dyst, og dette er en kamp ingen av lagene har råd til å tape. Kanskje spesielt Sandviken som med tap vil være minst åtte poeng bak Vålerenga og potensielt 10 bak LSK Kvinner, om de skulle vinne sine kamper.

Vålerenga skuffet nok mange sist helg da de ikke klarte å vinne borte mot Kolbotn i kampen som endte 0-0. Spesielt skuffet var nok spillerne selv, som vet at de nå kan bli passert av LSK Kvinner om de gjør jobben sin godt nok. Likevel har laget nå 10 kamper uten tap, og det er et lag i form. Før poengtapet mot Kolbotn ble det 2-0 mot Lyn med 10 spillere, mens det ble 3-1 borte mot LSK Kvinner og 0-0 borte mot Rosenborg. Det lar seg høre.

I Bergen var det åpenbart en skuffet gjeng sist etter tapet mot LSK Kvinner. Til tross for det, leverte Sandviken en spillemessig godkjent kamp, og det kunne fort ha blitt poeng, spesielt med straffemissen. Men det er enorm konkurranse i toppen, og det er svært lite rom for feilskjær i årets sesong. Nå gjelder det for Sandviken å komme tilbake på vinnersporet så fort som mulig, og vinner man denne kampen, er man virkelig med igjen.

Dette var også sesongens første kamp for lagene, sist de møtte hverandre. Da vant Sandviken 3-2 i en svært underholdende kamp, hvor blant annet Sherida Spitse scoret to mål for Vålerenga i den andre omgangen. Siden den kampen har ikke Vålerenga tapt i årets sesong.

Historisk sett har også Sandviken et lite overtak favør Vålerenga. Bergenserne står med åtte seire på 18 kamper, mens Vålerenga står med fem.

TV-kampen: Nøkkelkamp i bunn

Kolbotn – Lyn, Kringsjå kunstgress (16:00, NRK1)

Runden avsluttes med det som kan vise seg å bli en helt avgjørende kamp i bunnen når vi snart nærmer oss sesongslutt. Dette er to lag som kun har vunnet én gang hver denne sesongen, og som sårt trenger poeng i kampen om å overleve.

Men til tross for at det kun har blitt én seier denne sesongen, har Kolbotn bevist at de kan varte opp med gode resultater. Det har blitt poeng mot lag som Klepp (0-0), Avaldsnes (2-2) og Vålerenga x2 (1-1 og 0-0), men med kun den ene seieren, holder trolig ikke det i lengden. De har to poeng ned til Lyn, og kan med seier her ta et stort steg mot overlevelse.

Samtidig var det Lyn som vant sist lagene møttes, og det er også deres eneste seier denne sesongen. Siden den gang har riktignok blitt fem tap på seks kamper, og det ser ikke veldig lovende ut akkurat nå for Lyn. Sist ble det 1-3-tap mot Klepp, og det er kun Røa, med to mål mer, som har sluppet inn flere mål enn Lyns 22 scoringer imot denne sesongen. Denne kampen har trolig ikke Lyn råd til å tape om det skal bli spill i Toppserien også neste sesong.

Og trolig blir det også jevnt, slik som da lagene møttes sist. Da var det Camilla Linberg som ble den avgjørende spilleren med sin 1-0-scoring for Lyn som også sikret seieren til helgens gjester. Hun må sies å ha levert en svært god sesong for laget, og står med imponerende seks mål på 10 kamper, kun slått av Marit Clausen med syv.

Generelt er det lite historikk å vise til mellom lagene. Lyns eneste seier kom faktisk sist, for de står nemlig med én seier på fem oppgjør, mens Kolbotn står med to. Resultatene er 1-0 Lyn, 0-0, 0-0, 1-0 Kolbotn og 1-0 Kolbotn. Det er dermed ingen stor overraskelse om også helgens oppgjør blir jevnt!

Relaterte artikler