Toppserien: Nøkkelkamp i Bergen

Det er ikke mye hviletid om dagen. Om kort tid er det klart for nok en runde i Toppserien - den tiende denne sesongen.

FIRE PÅ RAD: Sandviken går inn i møtet med LSK Kvinner med tre strake seiere i bagasjen.
Norsk Tipping
Publisert:28. august 2020Endret:2. januar 2023

(Denne artikkelen ble først publisert på Toppseriens hjemmesider)

Toppserien finner du på Langoddsen!

Lørdagskampen

Avaldsnes – Røa, Avaldsnes 1 (13:00, direktesport)

Den tiende serierunden sparkes i gang i Rogaland når Avaldsnes tar imot Røa klokken 13 denne lørdagen. Med gode prestasjoner i det siste har det stort sett bare gått oppover for Avaldsnes, mens Røa fortsatt har litt marginer imot.

Med seier mot syv poeng mot LSK Kvinner, Rosenborg og Klepp i løpet av de tre siste serierundene, har Avaldsnes imponert i det siste. Senest onsdag leverte de en sterk prestasjon da de snudde fra 0-1 til 2-1 på Klepp stadion etter to scoringer av Elise Thorsnes. Avaldsnes ligger like bak Sandviken, Rosenborg og LSK Kvinner, og har også fått en svært solid luke ned til Arna-Bjørnar som er på sjetteplass.

Røa derimot tapte igjen forrige runde etter to kamper uten tap. Etter at det hadde blitt seier mot Klepp og uavgjort mot Lyn, endte det 2-3 mot Rosenborg i en kamp hvor Røa var svært nære å ta med seg ett poeng. Linn Huseby fikk muligheten til å sette inn 3-3 kun noen få minutter før slutt fra straffemerket, men satte ballen til side for mål. Dermed ble det sesongens åttende tap, men det er ikke mer enn to poeng som skiller til sikker plass.

Avaldsnes har historisk sett hatt et lite overtak på Røa med åtte seire mot Røas fire på 12 kamper. Da lagene møttes tidligere denne sesongen, var det også rogalendingene som vant oppgjøret.

Elise Thorsnes scoret målet til Avaldsnes i kampen de vant 1-0, som var hennes første kamp siden suspensjonen på tre kamper etter straffen mot Kolbotn. I samme kamp fikk også Olaug Tvedten se det røde kortet, mens Geir Nordby ble sendt vekk fra banen.

Trondheim mot Bergen

Rosenborg – Arna-Bjørnar, Koteng arena (13:30, direktesport)

Rosenborg har nå spilt halve sesongen uten å tape. Det er mektig imponerende. Det ble en sliteseier mot Røa i midtuken hvor Emilie Bragstad blant annet ble utvist, men mot Arna-Bjørnar på hjemmebane er det bare en ting som gjelder: Tre poeng. Arna-Bjørnar har også hatt en god periode i det siste, men tapte mot Sandviken 0-1 denne onsdagen etter at de hadde to strake seire.

For uansett hva som skjer, nekter Rosenborg å tape denne sesongen. De havnet under mot Røa denne onsdagen, men snudde så til 3-1. Røa reduserte fem minutter før fulltid og hadde muligheten til å utligne på et straffespark like etterpå, men trønderne slapp med skrekken. Et lite minus var dog at Emilie Bragstad ble utvist, og at hun ikke vil være tilgjengelig ofor denne kampen.

I Bergen ble det spilt derby denne uken, og det var Sandviken som til slutt kunne juble for tre poeng i det oppgjøret etter en 1-0-seier. Men Arna-Bjørnar har uansett levert noen gode resultater i det siste, og trenger ikke å dvele for lenge etter det resultatet. De har god avstand ned til en eventuell kvalifiseringsplass, og ligger trygt plassert på sjetteplass, ett poeng foran Klepp.


Rosenborg og Arna-Bjørnar møttes for første gang da de spilte i Bergen tidligere denne sesongen. Som Trondheims-Ørn var det riktignok en del oppgjør hvor Arna-Bjørnar var best, men da lagene møttes denne sesongen, var det Rosenborg som gikk seirende ut.

Oppgjøret i Bergen ble av det dramatiske slaget. Etter at Marit Clausen hadde sendt trønderne i ledelsen like etter pause, utlignet hjemmelaget kvarteret før slutt. Men fem minutter på overtid satte Lisa-Marie Karlseng Utland inn sitt første mål for Rosenborg, som også ble vinnermålet i kampen, i det som var det siste sparket på ballen.

Serieledernes jakt på tre nye poeng

Kolbotn – Vålerenga, Sofiemyr stadion (15:00, direktesport)

Det er ikke uten grunn at Vålerenga er serieledere, ser det ut som. For selv med 10 spillere klarte de å slå Lyn på hjemmebane i forrige runde, og nå jakter de tre nye poeng mot Kolbotn, som kun står med én seier denne sesongen.

Den seieren til Kolbotn må vi helt tilbake til 1. august for å finne – og det var mot Røa. Ellers har det blitt tre uavgjortkamper og fem tap, noe som gjør at de så vidt er foran Lyn og Røa på henholdsvis niende og tiende plass. Kolbotn har nå tre strake tap, og i LSK-hallen endte det til slutt 1-3 sist etter at de klarte å utligne i den andre omgangen.

På Intitity derimot er det god stemning. Med 10 spillere i drøyt 85 minutter klarte Vålerenga på imponerende vis å slå Lyn på hjemmebane 2-0 etter scoringer av Synne Jensen og Dejana Stefanovic. Det var også Jensens første Toppserie-mål for Vålerenga – og det var en skikkelig perle av en scoring. Klarer de å få henne i gang for fullt, vil det bli svært vanskelig å stoppe dette Vålerenga-laget som ligger fire poeng foran de nærmeste gullrivalene, dog med én kamp mer spilt.

Oppgjørene mellom disse to lagene har vist seg å være svært jevne historisk sett, med syv seire til Vålerenga og åtte til Kolbotn på 18 kamper. Et bevis på det fikk vi se for kun noen uker siden da lagene møttes på Intility arena.

I oppgjøret som ble spilt 7. august, var det Kolbotn som noe overraskende tok ledelsen tidlig i kampen. Eline Hegg utnyttet en feil i Vålerenga-forsvaret og sendte gjestene opp i 1-0. Ledelsen holdt seg også veldig lenge, men sent i oppgjøret, etter 86 minutter, utlignet Celin Bizet Ildhusøy for hjemmelaget og sikret 1-1 – som også ble sluttresultatet.

Nervekamp på Kringsjå

Lyn – Klepp, Kringsjå kunstgress (15:00, direktesport)

På Jæren er det tunge tider om dagen. Kun to seire har det blitt på halvspilt sesong, og det er ikke i nærheten av det vi er vant med å se fra fjorårets bronsevinner, Klepp. Det begynner å se svært vanskelig ut nå med tanke på en medaljeplass også denne sesongen, og nå venter en svært viktig kamp mot Lyn denne helgen. Det kan vise seg å bli en avgjørende kamp for begge lag.

Selv 11 mot 10 ble oppgaven på Intility for vanskelig for Lyn. Misbrukte sjanser og blant annet en perle av en scoring fra Synne Jensen, gjorde at Lyn måtte reise hjem med null poeng på onsdag. Også de, som Røa og Kolbotn, står kun med én seier denne sesongen, og der må vi faktisk helt tilbake til 25. juli for å finne den seieren. Da vant Lyn 1-0 mot Kolbotn og siden den gang har det kun blitt ett poeng.

Veldig mye bedre har det heller ikke vært for Klepp, men én av deres to seire denne sesongen kom mot nettopp Lyn for bare et par uker siden. Da var det Marthine Østenstad som ble matchvinner med sin 1-0-scoring. Men siden da har tre blitt tre strake tap for Klepp, og senest mot Avaldsnes, som var rundens TV-kamp i den niende serierunden, glapp seieren for Klepp (1-2).

Klepp har hatt et solid overtak på de seks oppgjørene lagene står med innbyrdes. Der har Klepp nemlig vunnet fem av dem, mens Lyn kun har vunnet én gang. Den seieren kom riktignok forrige sesong på denne banen, da Lyn vant 2-1.

I møtet som ble spilt tidligere denne sesongen, for kun noen uker siden, var det Klepp som gikk seirende ut. Marthine Østenstad headet Klepp i ledelsen tidlig i oppgjøret, og det var også nok til å sikre seieren, i kampen som Klepp vant 1-0.

TV-kampen: Toppoppgjøret

Sandviken – LSK Kvinner, Stemmemyren kunstgress (16:00, NRK1)

Rundens siste kamp er virkelig en godbit når LSK Kvinner reiser til Bergen for å møte Sandviken. Dette er to lag som for alvor er med i tittelkampen, og som neppe har råd til noe tap her, om man skal trone øverst på slutten av sesongen.

Og Sandviken er i god form. Etter 1-3 tapet for Rosenborg har det nemlig blitt tre strake seire, og i oppgjøret mot Arna-Bjørnar på onsdag vant Sandviken 1-0 etter en scoring av Guro Bergsvand. I deres kamper blir det pøst inn mål i begge ender, og det blir ofte underholdende når Sandviken er i aksjon.

Men på motsatt banehalvdel står LSK Kvinner som har hatt en litt tung periode. Etter to strake tap for Vålerenga og Avaldsnes, ble det omsider seier mot Kolbotn i LSK-hallen sist. Men det så skummelt ut da Kolbotn utlignet etter 63 minutter. Likevel klarte LSK Kvinner å komme tilbake og vant til slutt 3-1 etter to sene scoringer i LSK-hallen.

Historikken til Sandviken må sies å være mildt sagt skremmende for hjemmelaget. På 21 kamper står de nemlig med null seire, mens LSK Kvinner står med hele 19. Likevel er det langt jevnere mellom lagene nå, og det var med nød og neppe at LSK Kvinner vant da lagene møttes i LSK-hallen tidligere i denne sesongen.

Da var det nemlig en overtidsscoring fra Sophie Román Haug som ble avgjørende. Etter at Sandviken hadde skapt flere gode muligheter tidligere i oppgjøret, utnyttet hjemmelaget det, og vant 1-0 etter scoringen til Román Haug i det som var LSKs «sofakamp».

Relaterte artikler