To lag med positiv start møtes

To lag som leverte sterkt i første serierunde, innleder den andre runden i Toppserien. Og så blir det TV-kamp fra Intility Arena.

NY SEIER: Elise Thorsnes sørget for tre målpoeng da Avaldsnes slo Lyn i første kamp. Fredag venter Kolbotn.Vegard Wivestad Grøtt, Bildbyrån
Norsk Tipping
Publisert:8. juli 2020Endret:2. januar 2023

Runden starter med et oppgjør mellom to lag som kan sies å være meget fornøyde med sin åpningsrunde. Kolbotn tok et sterkt poeng borte mot Klepp (0-0), mens Avaldsnes smadret Lyn 5-2 hjemme i Rogaland. 

Hjemmelaget har blitt spådd en tøff sesong i vente av flere eksperter, men fikk en meget god start i første serierunde da de tidvis imponerte veldig borte mot Klepp, og sikret seg ett poeng. Med litt hell kunne man kanskje også fått med seg alle de tre poengene fra den kampen. 

Nå venter nok en tøff kamp når Avaldsnes er motstander hjemme på Sofiemyr stadion. Gjestene fikk en også en meget god start på sesongen hjemme mot Lyn, og er spådd å kjempe i toppen denne sesongen, med signeringer som Andrea Norheim og Elise Thorsnes i forkant av årets sesong. Avaldsnes leder også Toppserien etter den første serierunden.

TV-kamp fra Intility Arena

Det har vært stilt store forventninger til Vålerenga i forkant av denne sesongen, men hovedstadslaget fikk ingen god åpning på sesongen, da det ble 2-3-tap i toppoppgjøret mot Sandviken på bortebane. Nå venter et oppgjør mot Røa, som også tapte sin første kamp for sesongen, hjemme mot Arna-Bjørnar (0-1). 

Sherida Spitse var nok en gang sterkt bidragsytende i den første kampen med sine to scoringer, men dessverre for den nederlandske kapteinen, ble det ingen poeng for Vålerenga. 

Med Vålerengas klare ambisjoner om å ta seriegull denne sesongen er det liten tvil om at de allerede nå må komme seg tilbake på vinnersporet. Synne Jensen møter for første gang sine tidligere lagvenninner siden overgangen i vinter, og er garantert på jakt etter å åpne målkontoen i denne kampen.

Storkamp i LSK-hallen

Rundens siste kamp finner sted i LSK-hallen hvor vi får et skikkelig toppoppgjør søndag ettermiddag. 

LSK Kvinner var langt i fra fornøyde etter på mange måter å ha rotet bort seieren mot Rosenborg i forrige kamp. De regjerende seriemesterne virket å ha god kontroll på kampen i den andre omgangen, men det var før Julie Blakstad ble byttet inn og straffet Hege Riises lag. 

Sandviken på den andre siden kan sies å være langt mer fornøyde med serieåpningen. De åpnet med å vinne mot tittelkandidaten Vålerenga, og nå venter enda en tittelutfordrer når man skal besøke LSK-hallen. 

LSK Kvinner har hatt veldig god kontroll på Sandviken de siste årene. Faktisk har de vunnet 18 av 20 kamper mot bergenserne, som ikke har en eneste seier. LSK Kvinner vant begge oppgjør forrige sesong. I LSK-hallen endte det 2-0, mens det i Bergen ble 3-1 favør LSK Kvinner. 

Samtidig må det nevnes at det har skjedd mye siden forrige sesong. Ingen av spillerne som scoret mot Sandviken forrige sesong for LSK Kvinner, er i klubben fortsatt. Guro Reiten, Ingrid Syrstad Engen, Elise Thorsnes og Therese Sessy Åsland var de ulike målscorerne, men samtlige har nå funnet seg nye klubber. Det bør Sandviken være glade for. Guro Reiten scoret nemlig seks mål på de siste seks kampene mot Sandviken før hun reiste til utlandet. 

Mange vil nok hevde at Sandviken har en bedre mulighet her enn på lenge, mot et veldig nytt LSK Kvinner-lag som enda ikke har fått satt seg skikkelig. Sandvikens fordel er at de stort sett har hatt den samme kontinuiteten.

Hele runden

Slik spille den andre serierunden i Toppserien:

Fredag  19.00Kolbotn - AvaldsnesAmedia19.45Vålerenga - RøaNRK2Lørdag  14.00Arna-Bjørnar - KleppAmedia Lyn - RosenborgAmediaSøndag  15.30LSK Kvinner - SandvikenAmedia

Relaterte artikler