Toppserien: Topp mot bunn i samtlige kamper

Denne runden møter alle lagene med full pott etter to runder de lagene som står med null poeng.

KANONSTART: Emma Braut Brunes og Klepp har vært gode i sesonginnledningen.
Forfatterbilde Norsk TippingToppserienToppserienPublisert:4. juni 2021Endret:3. januar 2023

Alle kampene kan du se på direktesport.no klokken 15.00 lørdag ettermiddag. Stabæks kamp mot Sandviken vises også på NRK1. Der er kampstart klokken 16.00.

Alle hjemmelagene spiller denne runden sin første hjemmekamp for sesongen, mens bortelagene for første gang skal spille på fremmed gress.

Toppserien finner du på Oddsen.

Bergen mot Trondheim

Arna-Bjørnar – Rosenborg, Arna stadion

Arna-Bjørnar har startet sesongen svakt og står med null poeng etter to kamper. I første serierunde tapte de 4-1 mot Klepp, og forrige helg røk de på et 5-2-tap mot LSK Kvinner. Da passer det dårlig at ubeseirede Rosenborg står på motsatt banehalvdel denne helgen.

Den magre trøsten i bortekampen mot LSK Kvinner var at de scoret to fine mål. Langskuddet til Karoline Heimvik Haugland ble kåret til rundens scoring.

Fremover ser det ikke altfor verst ut for bergenserne, men de slipper motstanderne altfor lett til bakover. Det ser ut til at de faller litt sammen når de slipper inn mål. Akkurat nå er Arna-Bjørnar det laget som har sluppet inn flest mål i årets Toppserie. Dette er noe de må få orden på kjapt.

Rosenborg har åpnet sesongen sterkt og står med full pott etter to serierunder. Hjemme på Koteng Arena har både Stabæk og Kolbotn blitt beseiret. Trønderne er også det eneste laget i ligaen sammen med Sandviken som har tilgode å slippe inn mål denne sesongen.

Disse to lagene møttes til treningskamp før sesongstart. Den kampen endte med en 2-0-seier til Rosenborg, men begge målene kom etter dødball. Arna-Bjørnar har nok et lite håp om poeng i denne kampen.

Dette blir Arna-Bjørnar sin første hjemmekamp for sesongen, mens Rosenborg spiller sin første på bortebane. Trønderne er favoritter i denne kampen, men hvis hjemmelaget har strammet litt inn bakover kan dette oppgjøret bli jevnere enn mange tror.

Rundens mål i Toppserien:

 

Tett og jevnt?

Avaldsnes – LSK Kvinner, Avaldsnes Idrettssenter

Avaldsnes har møtt Vålerenga og Sandviken borte i de to første seriekampene. Tøffere motstand er det vanskelig å få. Poengfangsten har vært deretter, og Avaldsnes står med null poeng etter to kamper.

Mot Vålerenga i første serierunde var de gode fremover og scoret tre mål, men bakover lakk de som en sil. Victoria Esson måtte til slutt plukke ut fem baller av eget nett.

Mot Sandviken var Avaldsnes sjanseløse. Kampen endte 3-0 til bergenserne, men det kunne ha vært mye mer.

LSK Kvinner fikk en god start på sesongen da de slo Arna-Bjørnar 5-2 i LSK Hallen. Emilie Haavi var i fyr og flamme på venstresiden. Det er en spiller Avaldsnes må passe seg for.

Onsdag kveld spilte de gule og svarte den utsatte kampen mot Lyn. Gjestene fra Kringsjå tok ledelsen, men «Birdsa» snudde kampen og vant til slutt 3-2. Det betyr full pott etter to serierunder.

Det som derimot ikke var så positivt for LSK Kvinner i den kampen var at Camilla Linberg måtte ut med skade. Stjerneskuddet måtte forlate LSK-hallen på krykker.

Noe som blir spennende å følge med på i denne kampen er om Karina Sævik får vist deg frem. Landslagsspilleren ble nylig hentet fra Wolfsburg og fikk spilletid i oppgjøret mot Sandviken. Nå har hun fått en ny treningsuke med lagvenninnene og er en spiller Avaldsnes vil få god nytte av denne sesongen. Spørsmålet er om hun kan utgjøre en forskjell allerede lørdag?

Avaldsnes vant begge oppgjørene mot LSK Kvinner forrige sesong, men likevel er det lørdagens bortelag som må finne seg i å være favoritter i denne kampen.

Kan Klepp vinne igjen?

Lyn -Klepp, Kringsjå kunstgress

Klepp har overrasket «alle» denne sesongen og står med seks poeng etter to kamper. Arna-Bjørnar beseiret 4-1 i første kamp, før nyopprykkede Stabæk ble slått knepent 1-0.

Kampene Klepp har vært involvert i har vært jevnspilte, men laget fra Jæren har vist en enorm moral. De ser ut som et lag med stor L.

Seieren mot Stabæk satt langt inne og matchvinner i den kampen ble Kristina Maksuti. Hun sa følgende til klubbens hjemmeside etter scoringen og seieren:

– Jeg er veldig fornøyd med å ha bidratt til våre tre poeng i dag og for å ha fått mitt første mål. Det var en hardt tilkjempa seier i dag og jeg er stolt over hele laget! Det var viktig å få to av to seiere på hjemmebane og starte sesongen riktig!

Lyn var gode i førsteomgang i derbyet mot Vålerenga, men etter pause var det kvalitetsforskjell på lagene. Mot LSK Kvinner ble det bare nesten. Kringsjå-laget står med null poeng etter to kamper.

Dette er en kamp som er umulig å spå. Klepp må nok anses som favoritter, men her kan fort Lyn ta alle poengene også. Lyns storscorer Runa Lillegård har ikke scoret denne sesongen. Kanskje treffer hun nettmaskene på lørdag?

Lokaloppgjør

Kolbotn – Vålerenga, Sofiemyr Stadion

Vålerenga har scoret hele ni mål på to kamper. Det er mest i Toppserien. Det var knyttet spørsmål til hvordan den regjerende seriemesteren skulle klare seg uten Sherida Spiste og Araja Njoya denne sesongen. Foreløpig har de klart seg veldig bra og topper tabellen.

Synne Jensen er en av spillerne som har strålt i sesonginnledningen. Angrepsspilleren står med tre mål på to kamper og har også én målgivende pasning. Det var derfor fullt fortjent at hun tidligere i uken ble kåret til månedens spiller i Toppserien.

Kolbotn har møtt god motstand i Sandviken og Rosenborg borte. Det har endt med to tap, men i kampen mot Sandviken kunne de fort ha «stjålet» med seg ett poeng.

Vålerenga er favoritter i denne kampen, men Kolbotn har ikke gjort seg bort i de to første kampene mot andre gullfavoritter. Kanskje finner Marit Clausen nettmaskene? Spissen som ble hentet fra Rosenborg har tilgode å score denne sesongen.

Topp mot bunn

Stabæk – Sandviken, Nadderud stadion

Nyopprykkede Stabæk har fått et brutalt møte med Toppserien igjen. I første kamp mot Rosenborg tapte de fortjent, men borte mot Klepp var de det beste laget spillemessig. I den kampen burde de ha fått med seg poeng hjem, men status er null poeng etter to kamper.

Det blir heller ikke lettere å ta poeng mot Sandviken.

Trener Per Inge Jacobsen mente laget fortjente tre poeng mot Klepp. Det sa han til klubbens hjemmeside etter kampslutt på Jæren:

– Huff, denne var tung.Vi skaper mye og burde ha avgjort denne kampen i 1. omgang. Dessverre så klarer vi ikke å sette sjansene, og da får Klepp føle at de er med.
I dag er det ene og alene vi som ikke er dyktig nok i avgjørende situasjoner.

Laget fra Bergen har vært strålende i starten av denne sesongen. Flere store profiler har blitt hentet til klubben, og de ser bunnsolide ut. Sandviken har vært det laget som har skapt flest sjanser i de to første kampene og er også det laget som har hatt mest ballbesittelse. Mot Avaldsnes i forrige kamp hadde de ballen hele 66% av tiden.

Dette blir Stabæk sin første kamp i Toppserien på Nadderud siden 2019. Kommer også sesongens første poeng?

Relaterte artikler