En ypperlig mulighet til å hente inn poeng på serielederen

Få alt du trenger å vite om helgas runde i Toppserien.

Marius Simensen/ Bildebyrån
Forfatterbilde Norsk TippingToppserienToppserienPublisert:2. oktober 2020Endret:2. januar 2023

Denne runden skal de andre lagene i Toppserien spille hengekampen de har på Vålerenga og Røa, og en allerede jevn pall kan bli jevnere. Griper noen av topplagene sjansen når de får den?

Toppserien finner du på Langoddsen.

(Denne artikkelen ble først publisert på Toppseriens hjemmesider)

Kan legge press på serielederen

03.10, 14:00: Arna-Bjørnar – LSK Kvinner, Arna Idrettspark

I den røde delen av Bergen la de bak seg skuffende helg da de møtte byrival Sandviken for andre gang i år. Igjen ble det tap for storesøster. Arna-Bjørnar står nå med fire tap på de fem siste kampene, med en sterk poengdeling mot Rosenborg som en liten rose i den ikke ellers så innbydende buketten av kamper.

Tanja Myrseth fikk sin debut for bergenserne da hun ble byttet inn på stillingen 2-0, og med under en halvtime å spille klarte hun ikke å demme helt opp for savnet av Rikke Nygard. Vi vet imidlertid at hun har kvaliteter Remi Natvik kan nyte godt av. Får vi se dem i helgen?

LSK Kvinner på sin side tok en oppskriftsmessig seier mot tabelljumbo Røa forrige runde etter to mål fra hjørnespark. Til tider spilte Røa på høyde med de regjerende seriemesterne, og viste, som andre lag har gjort tidligere denne sesongen, at det ikke er en umulig oppgave for antatt svakere lag å skape noe mot kanarifuglene.

Dog er det bare de andre topplagene som har tatt poeng mot dem denne sesongen.

LSK Kvinner ligger på andreplass, tre poeng bak serieleder Vålerenga. Siden serielederen spilte sin kamp denne runden allerede i august, er dette en ypperlig mulighet for de gulkledde å hente inn de tre poengene som skiller lagene på tabellen. 

Arna-Bjørnar ligger på sjetteplass og er i toppsjiktet av bunnlagene. Det er en enorm luke opp til Sandviken på plassen over, men det skiller bare to poeng ned til Kolbotn og Klepp, fire til Lyn og seks til Røa på bunn. Det er absolutt lag som er mer utsatt enn Arna-Bjørnar, men det betyr ikke at bergenserne ikke trenger å ta poeng snart.

LSK Kvinners to mestscorende spillere denne sesongen, Sophie Roman Haug (syv mål) og Emilie Haavi (fem mål), scoret begge i kampen mot Røa og stiller med litt ekstra selvtillit før kampen i Bergen. 

Et av seriens virkelige formlag

03.10, 15:00: Avaldsnes – Kolbotn, Avaldsnes 1

Både Kolbotn og Avaldsnes spilte uavgjort i runden som var, men går nok inn i helgen med en temmelig ulik mening om prestasjonen.

Kolbotn lå under med to mål mot Rosenborg på Sofiemyr stadion, men klarte å hente seg inn i sluttminuttene. Debutant Cece Kizer scoret sitt første mål i Kolbotn-drakt og sikret med det ett poeng mot en av ligaens gullkandidater. For det kom hun med på rundens lag.

Fjerdeplass Avaldsnes kjemper i toppen, og møtte nest sisteplass Lyn i Oslo forrige runde. De ledet etter scoring av Rasheedat Ajibade etter å ha hatt god kontroll på oppgjøret en stund. Like etterpå kom kalddusjen da Mimmi Löfwenius klinket inn utligningen som også fastsatte sluttresultatet.

Isolert sett kunne Avaldsnes kommet bedre ut av forrige runde. Men i det store bildet står det slettes ikke så verst til for de rød-hvite. Sammen med Vålerenga er de ligaens soleklare formlag. De står uten tap på de siste åtte kampene, og har sanket 18 poeng i den perioden, like mange som serielederen. 

Kolbotn på sin side har tapt fire av sine syv siste kamper. Ser man nærmere på de siste fire kampene ser det på langt nær så mørkt ut. En seier over Lyn og poengdelinger mot Vålerenga og Rosenborg er absolutt godkjent, til tross for tapet mot Arna-Bjørnar.

Kolbotns nykommerne Meg Brandt og Cece Kizer har vist at de kan skape og at de er uredde når det trengs. Klarer Avaldsnes med å hamle opp med dem på eget gress?

Relaterte artikler