En ypperlig mulighet til å hente inn poeng på serielederen

En ypperlig mulighet til å hente inn poeng på serielederen

Foto: Marius Simensen/ Bildebyrån

En ypperlig mulighet til å hente inn poeng på serielederen

Få alt du trenger å vite om helgas runde i Toppserien.

Denne runden skal de andre lagene i Toppserien spille hengekampen de har på Vålerenga og Røa, og en allerede jevn pall kan bli jevnere. Griper noen av topplagene sjansen når de får den?

Toppserien finner du på Langoddsen.

(Denne artikkelen ble først publisert på Toppseriens hjemmesider)

Kan legge press på serielederen

03.10, 14:00: Arna-Bjørnar – LSK Kvinner, Arna Idrettspark

I den røde delen av Bergen la de bak seg skuffende helg da de møtte byrival Sandviken for andre gang i år. Igjen ble det tap for storesøster. Arna-Bjørnar står nå med fire tap på de fem siste kampene, med en sterk poengdeling mot Rosenborg som en liten rose i den ikke ellers så innbydende buketten av kamper.

Tanja Myrseth fikk sin debut for bergenserne da hun ble byttet inn på stillingen 2-0, og med under en halvtime å spille klarte hun ikke å demme helt opp for savnet av Rikke Nygard. Vi vet imidlertid at hun har kvaliteter Remi Natvik kan nyte godt av. Får vi se dem i helgen?

LSK Kvinner på sin side tok en oppskriftsmessig seier mot tabelljumbo Røa forrige runde etter to mål fra hjørnespark. Til tider spilte Røa på høyde med de regjerende seriemesterne, og viste, som andre lag har gjort tidligere denne sesongen, at det ikke er en umulig oppgave for antatt svakere lag å skape noe mot kanarifuglene.

Dog er det bare de andre topplagene som har tatt poeng mot dem denne sesongen.

LSK Kvinner ligger på andreplass, tre poeng bak serieleder Vålerenga. Siden serielederen spilte sin kamp denne runden allerede i august, er dette en ypperlig mulighet for de gulkledde å hente inn de tre poengene som skiller lagene på tabellen. 

Arna-Bjørnar ligger på sjetteplass og er i toppsjiktet av bunnlagene. Det er en enorm luke opp til Sandviken på plassen over, men det skiller bare to poeng ned til Kolbotn og Klepp, fire til Lyn og seks til Røa på bunn. Det er absolutt lag som er mer utsatt enn Arna-Bjørnar, men det betyr ikke at bergenserne ikke trenger å ta poeng snart.

LSK Kvinners to mestscorende spillere denne sesongen, Sophie Roman Haug (syv mål) og Emilie Haavi (fem mål), scoret begge i kampen mot Røa og stiller med litt ekstra selvtillit før kampen i Bergen. 

Et av seriens virkelige formlag

03.10, 15:00: Avaldsnes – Kolbotn, Avaldsnes 1

Både Kolbotn og Avaldsnes spilte uavgjort i runden som var, men går nok inn i helgen med en temmelig ulik mening om prestasjonen.

Kolbotn lå under med to mål mot Rosenborg på Sofiemyr stadion, men klarte å hente seg inn i sluttminuttene. Debutant Cece Kizer scoret sitt første mål i Kolbotn-drakt og sikret med det ett poeng mot en av ligaens gullkandidater. For det kom hun med på rundens lag.

Fjerdeplass Avaldsnes kjemper i toppen, og møtte nest sisteplass Lyn i Oslo forrige runde. De ledet etter scoring av Rasheedat Ajibade etter å ha hatt god kontroll på oppgjøret en stund. Like etterpå kom kalddusjen da Mimmi Löfwenius klinket inn utligningen som også fastsatte sluttresultatet.

Isolert sett kunne Avaldsnes kommet bedre ut av forrige runde. Men i det store bildet står det slettes ikke så verst til for de rød-hvite. Sammen med Vålerenga er de ligaens soleklare formlag. De står uten tap på de siste åtte kampene, og har sanket 18 poeng i den perioden, like mange som serielederen. 

Kolbotn på sin side har tapt fire av sine syv siste kamper. Ser man nærmere på de siste fire kampene ser det på langt nær så mørkt ut. En seier over Lyn og poengdelinger mot Vålerenga og Rosenborg er absolutt godkjent, til tross for tapet mot Arna-Bjørnar.

Kolbotns nykommerne Meg Brandt og Cece Kizer har vist at de kan skape og at de er uredde når det trengs. Klarer Avaldsnes med å hamle opp med dem på eget gress?

Hvordan reagerer de etter stortapet?

03.10, 15:00: Klepp – Sandviken, Klepp stadion

Forrige runde vant Sandviken byderbyet i Bergen mot Arna-Bjørnar for fjerde gang på rad, men når det kommer til snakkiser fra runde 13 blir den prestasjonen noe overskygget av Klepps stortap på Intility Arena mot Vålerenga.

– Det blir ikke mye verre enn det. Vi kan ikke reagere på den måten vi gjorde etter det første målet, men det er andre gang denne sesongen at en slik avgjørelse går imot oss. Likevel har det ingenting å si når vi slipper inn seks andre scoringer. Det er uakseptabelt, sa Klepp-trener Nick Loftus til Aftenbladet etter kampen. 

Kaptein Tuva Hansen skal ha hatt noen symptomer før kampen mot Vålerenga, og Klepp ønsket ikke å ta noen sjanser. Hun er klar til helgens kamp. I tillegg manglet de Hege Hansen og Aleksandra Sikora. Sistnevnte har vært ute av spill siden slutten av august.

Ikke bare vant Sandviken oppgjøret mot Arna-Bjørnar, men de fikk både Kennya Cordner og Maria Brochmann på scoringslisten. Spissparet holdt et skyhøyt nivå forrige sesong og scoret henholdsvis 17 og 14 mål for de helhvite. Denne sesongen har de ikke levert like stabilt, men kanskje kan målene mot byrivalen ha gitt dem en adri så liten dytt i ryggen. 

Det er imidlertid vanskelig å spå hva de kommer til å møte i Rogaland. Hvordan reagerer Klepp på kampen i helgen? Roteres det, eller for mange av de samme tillit igjen?

Klepp har vært varsomme på overgangsmarkedet i høst, men torsdag ble det bekreftet at de henter Marie-Yasmine Alidou D’Anjou fra spanske Sporting Club de Huelva. Den 25 år gamle kanadiske midtbanespilleren har en fortid i blant annet Linköpings FC og Marseille. En meget spennende signering det skal bli moro å følge med på. Hun er spilleberettiget fra fredag, men må i karantene før hun kan spille. 

Ny skalp for Lyn?

04.10, 16:00: Rosenborg – Lyn, Koteng Arena

Sammen med LSK Kvinner og Vålerenga – og Sandviken litt tidligere i sesongen – har Rosenborg knivet om tabelltoppen. I det siste er det Vålerenga som har holdt tak i førsteplassen, men blåtrøyene har spilt en kamp mer enn sine tittelutfordrere.

Dette er runden Rosenborg kan hente inn noen poeng på serielederen, men da kan de ikke rote bort poeng som mot Kolbotn i helga som var. Trønderne ledet 2-0 til langt ut i andreomgang, men det glapp til slutt. Denne runden kan de hente inn litt tapt terreng på Oslo-laget, men da er de nødt til å slå et annet Oslo-lag, og de er vriene å slå for tiden.

Tabellplasseringen til Lyn skremmer nok ikke noen av lagene i toppserien, men de er vant til å spille som underdog. Både Sandviken og Avaldsnes møtte opp på Kringjså kunstgress som relativt klar favoritt, men Sandviken dro slukøret hjem, mens Avaldsnes mistet ledelsen etter en suser fra Mimmi Löfwenius.

Nå har riktig nok ikke Lyn vunnet en eneste kamp på fremmed gress, men Rosenborg har bare vunnet to av sine seks hjemmekamper denne sesongen. De er ubeseiret, ja, men er ett poeng mot Lyn godt nok?

For gjestenes del er det nok absolutt godt nok. To spillere de dog må klare å håndtere for å få med seg noe fra Koteng Arena er toppscorer Marit Clausen, som scoret to av målene i Rosenborgs 4-1-seier mot Lyn i Oslo, men også Elin Sørum, som storspiller for tiden og som har blitt kåret til månedens spiller for september.

Som sine motstandere denne runden har også Lyn et ekstra insentiv til å ta poeng. Under dem på tabellen ligger Røa med sine syv poeng, to mindre enn Lyn. Siden de spilte runde 14 i august har Lyn mulighet til å skape en luke ned til Røa dersom de vinner mot Rosenborg.