Tottenham i form jakter kvartfinale

Ikke siden 2011 har Tottenham spilt kvartfinale i Champions League. Muligheten er igjen tilstede, men da må den tyske serielederen slås ut.

SPURS HJEMME: Tottenham får besøk av Dortmund på Wembley onsdag.NTB Scanpix
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:11. februar 2019Endret:2. januar 2023

Tottenham har vist god form i Premier League den siste tiden. Full pott har det blitt på de fire siste kampene, det til tross for Harry Kanes fravær de siste kampene.

Nå står Borussia Dortmund for tur i åttedelsfinalen i Champions League.

Spill på Langoddsen!

Dette er tredje strake sesongen Tottenham spiller Champions League. For to år siden røk de i gruppespillet. Fjoråret ga avansement, før de ble slått av Juventus i åttedelsfinalen.

I 2010/2011-sesongen tok de seg helt til kvartfinalen. Der ble Real Madrid for sterke.

Tyske serielederen

Dortmund er motstanderen som London-klubben skal opp mot. I fjor var de to lagene i samme gruppe. Da vant Spurs begge oppgjørene og tok seg videre sammen med Real Madrid. Men mye har skjedd siden da. 

Dortmund topper Bundesligaen med fem poeng ned til Bayern etter 21 spilte kamper. Avstanden kunne vært større, for to uavgjorte kamper har gjort at Bayern har tatt inn et poeng.

Helgas uavgjort mot Hoffenheim var svært overraskende. Dortmund ledet nemlig 3-0 da det gjenstod 15 minutter. Men tre bortescoringer på tolv minutter sørget for uavgjort.

Manager Lucien Favre fikk en perfekt start med 15 ubeseirede ligakamper i sjefsstolen. Nå jakter han ligagull i sin første sesong som manager. Men først, er det Champions League-avansement som gjelder.

Regjerende mester i aksjon

Onsdag barker Real Madrid og Ajax sammen. Real som er regjerende mester etter seieren mot Liverpool i fjor vår, ser stadig bedre ut.

Det ble en tung start på sesongen uten Cristiano Ronaldo, men nå har hovedstadsklubben virkelig fått fart på sakene. Senest i helga tok de en kruttsterk borteseier mot byrivalen Atletico.

Real som har vunnet turneringen de siste tre årene, møter en klubb som også vet hvordan det er å vinne Europas gjeveste turnering. 

Ajax har vunnet turneringen fire ganger, sist i 1995.

Onsdag 21.00: Ajax - Real Madrid, TV 2 sport 1.

Relaterte artikler