Molde, Rosenborg og Bodø/Glimt videre i Conference League?

Molde, Bodø/Glimt og Rosenborg har alle et godt utgangspunkt foran kveldens returkamper i Conference League. For Vålerenga er det langt tøffere.

SENTRALE: Ohi Omoijuanfo (t.v) og Ola Brynhildsen spiller borte mot Servette i kveld.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:28. juli 2021Endret:3. januar 2023

Dette er den 2. kvalifiseringsrunden til Conference League, som er en ny europeisk klubbturnering. Tre av de fire norske lagene som er med har altså sikret seg et godt utgangspunkt før kveldens returkamper.

Les også: Hvor mye er du villig til å tape?

Stortap i Belgia

Molde vant 3-0 hjemme i første kamp mot franske Servette, Rosenborg slo islandske Hafnarfjördur 2-0 borte, Bodø/Glimt vant 3-0 borte over et annet islandsk lag, nemlig Valur.

Vålerenga fikk det tøft borte mot belgiske Gent og tapte 0-4.

– Jeg synes vi kontrollerer det meste av kampen. Vi får de rommene vi ønsker og skaper en del, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til VG etter den første kvalifiseringskampen.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Går Molde videre, skal de møte den tyrkiske storklubben Trabzonspor.

Går Bodø/Glimt videre, møter de vinneren av Connah’s Quay Nomads fra Wales og Pristina fra Kosovo.

Finsk eller slovensk

Hvis Rosenborg avanserer til neste runde, blir motstanderen enten Domzale fra Slovenia eller finske Honka Espoo.

Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug mener det er viktig å få med norske lag til gruppespillet i Conference League.

– Etter innføringen av Conference League er det totalt flere lag som får adgang til gruppespill i Europa. Vi anser sjansen som større enn tidligere at Norge får minst ett lag med i gruppespillet fremover, sier Moe Dyrhaug til VG

Skulle Vålerenga klare bragden å slå tilbake etter 0-4 sist og gå videre, venter latviske RFS eller Puskas Akademia fra Ungarn i neste runde.

I kveld:

  • Bodø/Glimt – Valur kl. 18.00

  • Vålerenga – Gent kl. 19.00

  • Rosenborg – Hafnarfjördur kl. 19.00

  • Servette – Molde kl. 20.30

 

Relaterte artikler