lottovinnerhistorie

Lotto-millionæren fra Trondheim var opptatt med Åge-konsert

Søndag formiddag fikk vi endelig tak i Lotto-millionæren fra Trondheim. Han svarte ikke lørdag fordi han var på konsert med Åge Aleksandersen & Sambandet.

TRE NYE LOTTO-MILLIONÆRER: Tre personer fikk sju rette og vant over ni millioner lørdag kveld.Foto: Lars Hulleberg
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:12. august 2017Endret:2. januar 2023

(Siste: Vi har kommet i kontakt med vinneren fra Trondheim. Mannen fra Os i Hordaland har fortsatt ikke svart søndag klokken 19.00)

Lørdag 12. august var det Gull-Lotto og cirka 28 millioner kroner i førstepremiepotten.

I motsetning til forrige lørdag, var det flere som prikket inn sju rette denne lørdagen.

Lotto-tallene:

18 - 4 - 33 - 19 - 24 - 2 - 14

Tilleggstall: 6

Tre personer fikk sju rette:

  • Mann fra Trondheim

  • Kvinne fra Eidsvoll

  • Mann fra Os (Hordaland)

De tre vant 9.533.745 kroner!

Åge-konsert

Litt over klokken 1300 søndag fikk Norsk Tipping endelig kontakt med vinneren fra Trondheim. Og det ble tydelig hvorfor han ikke svarte lørdag kveld. Vinneren var nemlig på Sverresborg Arena på den utsolgte konserten med Åge Aleksandersen og Sambandet.

Lite visste mannen at det virkelig var "Min Dag" mens Åge spilte klassikeren. I låta er det 5,2 millioner som blir overført til kontoen fra Lotto'n på Hamar. Den heldige 40-åringen tok det et steg videre og vant hele 9,5 millioner.

- Det er helt sykt! Gud bedre. Det er en drøm, eller det er vel noe alle drømmer om, sier den lykkelige mannen søndag formiddag.

Han søkte opp nummeret som hadde ringt han utallige ganger og ble litt nervøs da han så at det var Norsk Tipping som hadde ringt. 

Nervøsiteten ble til et enormt jubelbrøl da han sjekket tallene på mobilen.

- Det er helt velt. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Det er så mye penger. Dette har vært en fantastisk helg, avslutter mannen fra Byåsen som ønsker å være anonym.

Svarer ikke på telefonen

Kvinnen fra Eidsvoll svarte på telefon like etter tv-sendingen. Men mannen fra Os i Hordaland har ikke svart på Norsk Tippings henvendelser.

Mannen fra Os leverte sin kupong på Kiwi Haugsneset.

Har du et ubesvart anrop fra 625 60 000? Da er det nok gode nyheter i vente!

- I all verden!

Det var ei dame fra Eidsvoll som ble tatt på senga da Norsk Tipping ringte. Hun hadde sett Lotto-trekninga på tv, men ikke fått med seg at hun selv hadde vunnet.

- Hva sa du nå? Har jeg vunnet over ni millioner, sa kvinnen som ønsker å være anonym.

Uansett kan hun glede seg over 9.533.860 kroner i premie. Hun hadde nemlig ei rekke i tillegg som hun fikk fem rette på.

- Nå skal jeg ringe sønnen min. Herregud.

Visste du? Som grasrotgiver kan du velge et lag eller en forening som får fem prosent av din spillerinnsats, uten at det går utover din premie eller dine vinnersjanser. Bli grasrotgiver du også!

(Sjansen for sju rette i Lotto er ca. 1:5,4 mill. per rekke.)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2022: 11 906 955

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2022: 179 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2022: 298 (149 + 149 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2022: 15 181 140 kr.

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler