lotto

Trine vant 1 mill. på alderen sin: – Nå er kjøkkenet ferdig

30. oktober i fjor fikk Trine Solberg Kristiansen fra Lena en telefon hun sent vil glemme. Hun hadde nemlig blitt trukket ut som vinneren av 1 million kroner i sin aldersgruppe 18-29 år.

SKÅL: Trine Solberg Kristiansen og samboeren Marius Solberg Hansen skålte med julebrus for å feire at Trine vant 1 million kroner på alderen sin i fjor.Oppland Arbeiderblad
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:11. oktober 2022Endret:3. januar 2023

Lørdag 29. oktober er det duket for en Lotto-trekning litt utenom det vanlige. I tillegg til den ordinære trekningen der de med 7 rette på én og samme rekke vinner, skal vi også trekke ut seks ekstra Lotto-millionærer som vinner i hver sin aldersgruppe. 

I Lotto-trekningen lørdag 29. oktober trenger man faktisk ikke et eneste rett tall for å vinne. Vinnerne trekkes tilfeldig ut blant alle innleverte Lotto-rekker i hver av følgende aldersgrupper:

 • 18-29

 • 30-39

 • 40-49

 • 50-59

 • 60-69

 • 70+

Det eneste du må gjøre for å delta er å ha en gyldig kupong til trekningen 29. oktober. Du kan altså spille til trekningen lørdag 29. oktober eller kjøpe en flerukers kupong allerede nå. Det har ingenting å si om du deltar via andelslag, andelsspill eller er abonnent - alle spilte rekker er med i trekningen om de ekstra millionene.

Her kan du enkelt bli kunde hos Norsk Tipping

Visste ikke om alderstrekningen - vant 1 million kroner

En av de som vet hvordan det er å vinne 1 million kroner på alderen sin er Trine Solberg Kristiansen fra Lena på Østre Toten.

– Tuller du? Å fy ...! Å herregud. Jeg vet ikke hva jeg skal si, var Kristiansen første kommentar da Norsk Tipping ringte for å gratulere henne for omtrent et år siden.

Kristiansen hadde spilt vanlig Lotto, men ikke fått med seg tilleggstrekningen «6 ekstra Lotto-millionærer» og ble dermed rimelig overasket.

Den gangen kunne også Kristiansen fortelle at hun og samboeren akkurat hadde kjøpt seg hus og skulle pusse opp. Premien passet derfor perfekt for paret.



Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.



Kjøkkenet sto ferdig i sommer

– Pengene er brukt opp nå, men det gikk til oppussing av kjøkkenet og litt annet i huset vi kjøpte for et år siden. Så pengene ble lagt i huset og ble på en måte en investering, forteller en glad Kristiansen i dag, snart et år etter at hun vant.

– Det var på mange måter en perfekt premie som kom på et perfekt tidspunkt, sier Kristiansen.

I sommer sto kjøkkenet til Kristiansen og samboeren ferdig, da altså med noe Lotto-«spons». 

– Kjøkkenet er helt ferdig nå og vi er veldig fornøyde med resultatet, stråler hun.

LEKKERT: Kristiansen og samboeren var allerede i gang med oppussing av kjøkkenet da hun vant 1 million kroner i alderstrekning i Lotto. – Perfekt timing, sier hun. (Foto: Privat)

I tillegg til å ha bygget drømmekjøkkenet, har Kristiansen også brukt premiepengene til et par andre ting.

– Jeg har slitt med synet, så jeg brukte også litt av premien til å laser-operere øynene mine. I tillegg så har jeg lagt litt penger i en bil jeg nylig har kjøpt.

Og Lotto-kupongen – den leverer Kristiansen fremdeles.

– Jeg spiller fortsatt Lotto, ja. Plutselig er man heldig en gang til, avslutter hun lurt.

Følgende kriterier gjelder i trekningen om å vinne 1 million kroner: 

 • For å delta i trekningen, må du være kunde i Norsk Tipping, og ha en gyldig Lotto-kupong til trekningen lørdag 29. oktober.  

 • Blant alle Lotto-rekker som er gyldige på trekningsdagen, trekkes en tilfeldig Lotto-rekke innen hver av de seks forhåndsdefinerte aldersgruppene. Eierne av disse seks rekkene vinner 1 million kroner hver. 

 • Rekker som er spilt via andelslag og andelsbank er også med i trekningen, men eieren av vinnerrekken som trekkes, vinner premien på 1 million kroner i sin helhet. 

 • Fristen for å delta i trekningen er kl. 18.00 lørdag 29. oktober. 

 • Det er alderen din på trekningsdagen (29. oktober) som bestemmer hvilken aldersgruppe du tilhører. 

 • Trekningen gjennomføres like etter kl. 18.00, og vinnerne offentliggjøres i Lotto-trekningen på NRK1 kl. 19.45, samt i Norsk Tippings egne kanaler. 

 • Millionvinnerne får en telefon fra Hamar med gratulasjoner og praktisk informasjon. 

 • Vinnerne kan være anonyme dersom dette er deres ønske. 

 • Premien er skattefri, utbetaling skjer på lik linje med øvrige premier fra Norsk Tipping, og til den kontoen kunden har registrert i sitt kundeforhold. 

 • Vinnersjansen for å vinne 1 million kroner er 1:antall spilte rekker innenfor hver aldersgruppe. 

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

 • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler