flaxvinnerhistorie

Trodde han hadde vunnet en tusenlapp: Skrapte fram 1 mill.

Sarpingen som startet uka med 1 million kroner på MillionFlax uten helt å få det med seg, hadde akkurat dobbeltsjekket spillekontoen da Telefonen fra Hamar ringte.

SÅ FEIL: Først da han kom hjem fra sykkeltur dagen etter, forstod Flax-vinneren at det var mer enn 1 000 kroner han hadde vunnet.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:6. juli 2021Endret:3. januar 2023

Det kan lønne seg å se to ganger når tallet på spillekontoen brått forandrer seg. Det fikk en mann i 60-åra fra Sarpsborg erfare da han skrapte frem toppremien i MillionFlax på mobil - for så å fortsette dagen i god tro om at han hadde vunnet en tusenlapp i tillegg til et par mindre beløp på andre lodd.

- Jeg sa til kona at "oi, jeg tror jeg har vunnet tusen kroner", sier sarpingen, som forteller at han ellers ikke tenkte noe særlig mer over saken utover at det jo ble fint å få fylt på spillekontoen litt.

- Jeg sjekket igjen nå for knapt tjue minutter siden, før dere ringte - og da ser jeg jo at det er snakk om 1 million kroner. Det er en helt utrolig overraskelse. Det hadde jeg aldri trodd! Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Klar med mobilen

Kona, som var ute på sykkeltur da Norsk Tipping ringte, visste dermed heller ingenting om toppremien, og vinneren, som kom hjem først etter sin egen tur, hadde fått summet seg litt og latet til å ha planen klar:

- Jeg tror jeg bare skal si til henne at "nå har jeg fått pengene inn på konto", og så bare vise henne mobilen, sier han lurt.

Hva pengene skal brukes til, har ikke vinneren rukket å tenke på ennå - men det kan jo tenkes at kona har noen ideer?

- Vi får se hva hun sier.

Norsk Tipping gratulerer!

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler