selskapet

Unngå at spillingen tar overhånd

Hos Norsk Tipping kan du sette en tidsgrense for hvor lenge du kan spille av gangen. Slik får du automatisk et pusterom der du må tenke deg litt om før du spiller mer. 

TIDSGRENSE: Bestem på forhånd hvor mye tid du kan bruke på spill.Norsk tipping
Norsk Tipping
Publisert:22. august 2018Endret:2. januar 2023

Det er lett å la seg rive med og bruke mer tid og penger, enn du egentlig hadde tenkt. Særlig gjelder dette for raske online-spill, for eksempel kasino, bingo og skrapespill på nett eller mobil.

Tenker du mye på spill? Her kan du ta en enkel test for å finne ut mer om dine spillvaner. Ta testen her

Hvor mye tid bruker du?

Det er obligatorisk å sette en tidsgrense per dag for enkelte typer spill hos Norsk Tipping, før du setter i gang å spille. Det er jo mye enklere å ta smarte valg når du er klar i hodet. Forskning viser klart og tydelig at tidsgrensene hjelper deg til å holde god kontroll på spillingen.

Vær også bevisst på hvor mye tid du bruker på å tenke på spill. Hvis spill tar opp mye av din tid og oppmerksomhet, kan det være et tegn på at du er i risikosonen for å utvikle problemer. Da kan du kanskje trenge å skjerme deg selv enda litt mer fra spilling.

Et effektivt tiltak kan være å ta en spillepause, eller å stenge muligheten til å spille helt. Begge deler gjør du enkelt i Norsk Tipping-appen eller på nettsiden vår. Du kan ta spillepause i én dag, i en uke, en måned eller et halvt år av gangen. Velger du utestenging, er det en permanent ordning.

Slik spiller du trygt

Hvis du ønsker litt oversikt og kontroll over spillingen din kan du lese igjennom disse sju spillevettreglene. De kan hjelpe deg til å tenke igjennom hvilket forhold du har til pengespill.

  1. Du må være over 18 år for å spille

  2. Bestem på forhånd hvor mye du har råd til å tape

  3. Bestem på forhånd hvor mye tid du kan bruke på spill

  4. Spill ikke for mer enn du kan fortelle til familie og venner

  5. Ikke tro at du kan vinne tilbake det du har tapt

  6. Gevinst skyldes nesten alltid bare tilfeldigheter eller flaks

  7. Lån aldri penger for å spille

Ønsker du mer informasjon om spillevett kan du lese mer her.

Relaterte artikler