Vålerenga kan sikre gullet - Røa har kniven på strupen

I toppen kjemper Vålerenga og Rosenborg en intens kamp om gullet, og ingen av lagene har råd til poengtap. Røa er avhengige av tre poeng, og potensielt kan det vente seg et utrolig oppgjør i siste serierunde om resultatene tilsier det.

GULLJAKT: Vålerenga jakter det edleste metallet, og kan bli seriemester denne helgen.Bildbyrån
Norsk Tipping
Publisert:6. november 2020Endret:2. januar 2023

På Intility begynner de nok nå å kjenne duften av noe ordentlig stort. Med 4-2-seieren mot LSK Kvinner, er det nå kun maksimalt seks poeng som er nødvendig for å sikre klubbens første gull på kvinnesiden noen gang.

I kampen mot LSK ledet Vålerenga 3-0 allerede etter 49 minutter, og de tok seg også enkelt videre i Champions League-kvalifiseringen mot Klaksvik denne uken med 7-0. Men nå møter de et av de store formlagene i Toppserien: Lyn.

Toppserien på Langoddsen

Lyn-respekt

Lyn-Vålerenga, Kringsjå kunstgress lø. 13.00 

Ikke nok med at Vålerenga ligger an til å vinne gull, så ble også Sigrid Heien Hansen kåret til månedens spiller i oktober etter å ha levert svært gode prestasjoner på Vålerengas midtbane.

– Det setter jeg veldig høyt. Det er så mange gode spillere som jeg ser opp til i Toppserien. Det er en skikkelig boost for sesongavslutningen, og jeg er virkelig stolt av det, sier Heien Hansen til toppserien.no

– Lyn har vi veldig respekt for, vi tar absolutt ikke lett på oppgaven. Men har vi dagen, er vi gode nok til å ta Lyn, fortsetter hun.

Oppgjøret på Intility tidligere denne sesongen ble av det spesielle slaget. Maruschka Waldus i Vålerengas forsvar, fikk allerede etter syv minutter se det røde kortet. Men til tross for det, klarte Vålerenga å ta tre poeng takket være scoringer av Synne Jensen og Dejana Stefanovic. Men nå er Lyn i langt bedre forfatning – og det vil helt sikkert ikke bli noen enkel oppgave for serielederne når de skal forsøke å sikre tre helt avgjørende poeng i gullkampen.

Ødelegger Straus RBKs gullhåp?

Rosenborg-Sandviken, Koteng arena lø. 13.00

Rosenborg beviste virkelig i kampen mot Avaldsnes forrige runde hvorfor laget fortsatt er ubeseiret. Gulldrømmen lever fortsatt, men samtidig som de må gjøre jobben selv, må de også håpe på hjelp fra enten Lyn eller Arna-Bjørnar. Men oppgaven denne helgen blir heller ikke enkel. Til tross for at Sandviken har minimalt å spille for i serien og har hatt en skuffende sesong, har de nå fått en ny giv med Alexander Straus inn som ny trener. Han debuterte i forrige kamp mot Kolbotn da laget vant 1-0 etter en frekk scoring av Rakel Engesvik, som også ble kåret til rundens mål.

– Det var veldig kjekt med tre poeng igjen. Jeg følte vi hadde en veldig god førsteomgang med mye fin fotball. Å få Straus på plass har vært fint – han tilfører mye energi og trøkk til laget samtidig som han er tydelig i måten vi skal spille på. Jeg gleder meg til fortsettelsen og jeg tror vi kommer til å utvikle oss mye under han, sier Sandviken-spiller Lisa Naalsund til toppserien.no.

Sist lagene møttes, var det Rosenborg som stakk av med de tre poengene i Bergen etter scoringer av Marit Clausen, Julie Blakstad og Sara Kanutte Fornes. Lisa Naalsund scoret Sandvikens mål i den kampen.

Farvel, Røa?

Arna-Bjørnar-Røa, Arna idrettspark lø. 13.00

Det er nå eller aldri. Røa går vel vitende inn til dette oppgjøret om at de må ta tre poeng. Med fire poeng opp til kvalifiseringsplass, kan det bli en forrykende siste kamp for sesongen om resultatene går Røas vei denne runden. Men Geir Nordby og hans spillere er avhengige av full pott, for med langt dårligere målforskjell enn Kolbotn, er det i praksis over uten seier her. 

– Vi skulle gjerne ha vunnet mot Lyn, men vi må bare se fremover. Vi trenger seks poeng, så kun seier er godt nok. Vi har ikke gitt opp håpet enda og vi holder motet oppe for å kunne klare det. Så får vi håpe sesongen ender med at vi beholder plassen, sier Røas Katrine Winnem Jørgensen til toppserien.no

Når vi også vet at Røa kun har slått Klepp denne sesongen (to ganger), er det en svært vanskelig oppgave de rødkledde står overfor. Men skulle det bli Røa-seier her og Kolbotn ikke vinner sin kamp, får vi en forrykende kamp i siste serierunde mellom Røa og Kolbotn.

Toppserien på Langoddsen

"Rogalandskrigen"

Avaldsnes-Klepp, Avaldsnes 1 lø. 13.00

Det er nok få som hadde trodd at det skulle skille 13 poeng mellom disse lagene i denne runden før sesongen. Men slik er status nå, og mens Avaldsnes har vært med i gullkampen, har Klepp kjempet i motsatt ende av tabellen. Etter forrige runde er det derimot Klepp som har aller mest grunn til å smile.

1-3-tapet i Trondheim mot Rosenborg for Avaldsnes gjør det nå svært vanskelig å vinne serien denne sesongen for rogalendingene. Avaldsnes klarte å utlikne i oppgjøret takket være en scoring av Clare Polkinghorne, men til slutt var det trønderne som kunne feire for tre poeng. Dermed er det nå fire poeng opp til serieleder Vålerenga for Avaldsnes, mens det er tre poeng opp til Rosenborg.

– Vi er veldig revansjelystne etter sist kamp og vi ønsker å bevise at vi fortsatt er et lag som skal kjempe om de gjeveste plassene. Det er alltid tøft å møte Klepp, så det kommer til å bli spennende. Vi har fortsatt mulighet til gull eller sølv, så vi skal gjøre det vi kan og håpe på at resultatene går vår vei, sier Olaug Tvedten til toppserien.no – som i forrige kamp var tilbake i Avaldsnes-elleveren etter å ha måttet avbryte sin første A-landslagssamling grunnet en smell.

Avaldsnes’ motstander Klepp sikret på mange måter overlevelse i Toppserien neste sesong med Tuva Hansens vinnermål mot Arna-Bjørnar sist på overtid. Seks poeng er det nå ned til kvalifiseringsplass, og i mellom der befinner både Lyn og Arna-Bjørnar seg. Tuva Hansen scoret sitt første mål i Toppserien mot Kolbotn før Arna-Bjørnar-kampen. Nå har Klepp-kapteinen scoret i to strake kamper, og hun legger ikke skjul på hvilken betydning seieren sist hadde.

– Seieren sist betydde veldig mye både for meg og klubben. Det var viktig for å unngå nedrykk, men vi ønsker også å krige oss til poeng i de to siste kampene. Det er fortsatt teoretisk mulig å havne på kvalifiseringsplass, men det skal vi ikke, sier Klepp-kapteinen til toppserien.no. Hun ser frem til å møte rivalen.

Revansjetid?

Kolbotn-LSK Kvinner, Sofiemyr stadion lø. 13.00

Et lag som virkelig har alt å spille for fortsatt er Kolbotn. Med tre poeng opp til Lyn, er de sannsynligvis nødt til å vinne denne kampen om man skal klare å komme seg unna kvalifiseringsplassen. Samtidig må de også passe på Røa som kan ta seg forbi dersom det går skikkelig galt de to siste rundene for Kolbotn. LSK derimot, der er gullkampen over, og nå handler alt om å forsøke å sikre en pallplass.

Det ble nemlig nok et knepent ettmålstap (0-1) for Kolbotn i forrige runde mot Sandviken

– Det blir en veldig spennende innspurt. Det er bra at vi har alt i egne hender med tanke på å unngå nedrykk, så nå må vi forberede oss best mulig til kampen mot LSK, sier Kolbotn-kaptein Marit Bratberg-Lund til toppserien.no.

Stemningen var langt ifra noe bedre for de gulsvarte etter forrige runde. Det ble et tungt nederlag mot Vålerenga, og etter seks år som seriemester, er nå gulldrømmen over for Hege Riise og hennes spillere. Men til tross for at det ikke blir gull denne sesongen, er det fortsatt mye lovende i vente. Thea Kyvåg scoret mot Vålerenga sitt første mål i Toppserien, mens flere spillere har forlenget kontrakten i løpet av høsten, deriblant Emilie Woldvik, Malin Brenn og Sophie Román Haug.

– Vi var selvsagt langt nede etter helgens kamp, men vi må bare se fremover og fokusere på de kampene som gjenstår. Vi har fremdeles mye å spille for både i NM og i Champions League. Det er ingen grunn til å grave seg ned. Det blir en revansjelysten gjeng å se på Sofiemyr, advarer Emilie Haavi til toppserien.no.

Toppserien på Langoddsen

Relaterte artikler