flaxvinnerhistorie

Vant toppremien i Flax for livet uten å vite det selv

Trønderen i 30-åra skrapte fram 20 000 kroner i måneden i 20 år. Men noen umiddelbar jubel ble det ikke, siden han ikke fikk det med seg der og da.

SKRAPTE FRAM TOPPREMIEN: En trønder i 30-åra skrapte fram toppremien i Flax for livet.
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:21. april 2020Endret:2. januar 2023

Det var før helga at trønderen i 30-åra skrapte fram toppremien på den digitale versjonen av Flax for livet.

Det er tre toppremier på loddet:

 • 5 000 kroner i måneden i 5 år

 • 10 000 kroner i måneden i 10 år

 • 20 000 kroner i måneden i 20 år

Her kan du skrape Flax for Livet og andre Flax-lodd

Litt før klokken 19.00 fredag kveld logget han seg på Norsk Tippings app samtidig som han hadde datteren på fanget. Flax-lodd skulle skrapes og Eurojackpot skulle leveres.

Distrahert

Telefonen fikk han ikke ha helt i fred. Datteren var også interessert i å leke med den. Og da han registrerte at klokken nærmet seg sju, fikk han det travelt med å rekke Eurojackpot-fristen. Flax-loddet ble fjernet fra skjermen og han tenkte ikke noe mer over det.

Da Norsk Tipping ringte for å gratulere mannen var han ikke klar over at han skrapt toppremien, 20000 i måneden i 20 år.

- Jeg kødder ikke med deg. Jeg er helt uvitende, sier mannen.

- Det var Eurojackpot jeg skulle spille. Jeg satte inn litt ekstra så jeg kunne skrape et par Flax-lodd, forteller vinneren.

- Hvordan er det mulig at du ikke registrerte toppremien?

- Har du noen gang sittet på telefonen samtidig som et lite barn skal leke med den? Det var en solid distraksjon. Oppmerksomheten gikk til en annen, forteller vinneren.

Boligkjøp

Nå kan han se fram i mot 20 000 kroner utbetalt i måneden de neste 20 årene. Premien har en verdi på 4,8 millioner kroner.

- Vi får se om jeg klarer å slutte og glise her etter hvert, sier trønderen.

Nå kan se fram i mot jevnlige utbetalinger fra Norsk Tipping. Helt fram til april 2040 vil det komme penger på kontoen. Livet kommer nok til å gå som før, men noen investeringsplaner har han lagt.

- De største kjøpene har jeg egentlig gjort unna. Vi kikker etter ny bolig, så det passer bra. 

Norsk Tipping gratulerer med premien!

Her kan du skrape Flax for livet!

            

Vinnersannsynlighet Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersannsynlighet.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersannsynligheten for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersannsynligheten for toppremien på 1 million kroner 1:600.000. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600.000 lodd. Vinnersannsynligheten for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersannsynligheten er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2019 (alle typer Flax-lodd): 9 049 408

 • Antall førstepremieutbetalinger 2019 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: i 2019: 45

 • Antall millionærer i 2019: 45

 • Høyeste premieutbetaling i 2019: 4 800 000 kr (Flax for livet)

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

 • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

 • Antall millionærer i 2023: 44

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler